Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by Baba Slim » 12 Oct 2012, 13:18

Moj stariji burazer je pre 3-4 godine došao u posed Ibanez MC500DS sa kraja sedamdesetih, tipa '79. mislim, znači perjanica te Musician serije, sa najjačom kombinacijom elektronike itd...

Baš ovakav model: http://ibanezmc.com/mc500.html , taj tamno tonirani...

Uzeo sam je i bila je kod mene neko vreme, odradio sam par proba i jednu svirku sa njom. Gitara je preudobna za sviranje, zaista neverovatno lepo leži, poprilično je teška mora se priznati, sustain totalno neverovatan, ali je problem što se pored svih tih silnih kombinacija zvuka jako teško tad probila u bendu. Sećam se da sam držao isključenu taj aktivni preamp, i svirao suve magnete, i oni kao da su imali scoop-ovan zvuk... A nisam u sred svirke mogao da se zajebavam i da isprobavam da bustujem midlove ne bi li se rešio problem... Uglavnom, poneo sam i svog Telca kojeg sam tada imao, Thinline '72. RI MIM, sa wide-range humovima, i kada sam uzeo nju da sviram posle nekog vremena, zvuk je tačno seo tamo gde treba, odjednom sam se sasvim normalno čuo na bini pored svih instrumenata, znači skoro da sam osetio olakšanje. :nixweiss:

Ne tvrdim da je loš zvuk, niti instrument, možda ja jednostavno nisam proveo dovoljno vrmemena sa njim da se upoznam sa svim mogućnostima i šta i kako koristiti, ali mi je tadašnji utisak jednostavno bio takav. Kontam da se danas ponovo susretnem sa tom gitarom, mislim da bih je mnogo bolje znao iskporistiti... :?

Inače, prodao ju je jednom Grku koji je zapalio autobusom iz Atine u Novi Sad, samo da kupi gitaru. :bow: Prodata je za 900e.

Milanares

Post by Milanares » 12 Oct 2012, 14:01

verovatno kolekcionar. ovaj model je bez tih aktivnih jebada ali kombinacija neck out of phase i bridge splitovan je pfuuu! doduse to u bend situaciji neam pojma kako bi izaslo, odje di ja cvirim i na suvo gitara odlicno seda tamo di treba :mrgreen:

kwiss

Post by kwiss » 12 Oct 2012, 15:13

Baba Slim wrote:Moj stariji burazer je pre 3-4 godine došao u posed Ibanez MC500DS sa kraja sedamdesetih, tipa '79. mislim, znači perjanica te Musician serije, sa najjačom kombinacijom elektronike itd...

Baš ovakav model: http://ibanezmc.com/mc500.html , taj tamno tonirani...

Uzeo sam je i bila je kod mene neko vreme, odradio sam par proba i jednu svirku sa njom. Gitara je preudobna za sviranje, zaista neverovatno lepo leži, poprilično je teška mora se priznati, sustain totalno neverovatan, ali je problem što se pored svih tih silnih kombinacija zvuka jako teško tad probila u bendu. Sećam se da sam držao isključenu taj aktivni preamp, i svirao suve magnete, i oni kao da su imali scoop-ovan zvuk... A nisam u sred svirke mogao da se zajebavam i da isprobavam da bustujem midlove ne bi li se rešio problem... Uglavnom, poneo sam i svog Telca kojeg sam tada imao, Thinline '72. RI MIM, sa wide-range humovima, i kada sam uzeo nju da sviram posle nekog vremena, zvuk je tačno seo tamo gde treba, odjednom sam se sasvim normalno čuo na bini pored svih instrumenata, znači skoro da sam osetio olakšanje. :nixweiss:

Ne tvrdim da je loš zvuk, niti instrument, možda ja jednostavno nisam proveo dovoljno vrmemena sa njim da se upoznam sa svim mogućnostima i šta i kako koristiti, ali mi je tadašnji utisak jednostavno bio takav. Kontam da se danas ponovo susretnem sa tom gitarom, mislim da bih je mnogo bolje znao iskporistiti... :?

Inače, prodao ju je jednom Grku koji je zapalio autobusom iz Atine u Novi Sad, samo da kupi gitaru. :bow: Prodata je za 900e.
Slične su artist i musician,imao moj drug,kupljena od nekog narodnjaka kome je bila preteška.Svirao sam je oko godinu negde 82-83 god.Klin ima perfektan sa i bez boosta.Drugar je prodao Dzindzeru ustvari menjao za strata USA i plus je dobio neku kintu.Gitara je odlična i više od toga :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 26 Oct 2012, 02:59

Posto sam prodao Deusenberga, bio sam u Mitrosu da kupim novu gitaru...Uzeo sam Fender Blacktop Jaguar...A ove gitare sam uporedo isprobao:
Ajmo redom:
fenderi:
Image Pawn Shop 51
Super interesantna gitara za one koji nemaju telecaster, a ne vole njegov izgled...Vrat kao na telcima, udoban, odma legne u ruku, dobro podesena gitara cim je skines sa stalka. Magneti rade ostro kao na telcu, cak i hambaker koji valjda zbog konstrukcije istog kao i drveta radi kao ostar singlcoil bez visokih mnogo...taman kako treba za tu poziciju. Neck magnet bih poredio sa stratocster zvukom...vrlo slicno, ako ne i isto kao i svaki bolji strat...No to me nije zanimalo, pa nisam kupio, da jeste, ovo bi bio odlican izbor...Japanska gitara...

Image Pawn shop 72
Slicna prica kao i kod predhodne gitare...fingerboard je rosewood, bash sam istu ovakvu i probao...super ton, lepa gitara jako, super vrat, svirljiva...Wide Range magnet radi dobro skroz, a hambaker nije isti koliko mi se cini kao na 51 nego neki malko drugaciji, middlastiji..mada moguce i da je do te konkretne gitare...Znaci slicna prica, ali vishe middlova...Korektan ton u kombinaciji sa WR je skroz super, twang a debelo...to mi isto nije trebalo, jer na 72telcu imam takav ton slican...Ali preporuka ljudima kojima se svidja ova gitara, pravac u radnju ili ako nabasate na EBay, isto je Japan! :-)

Image Fender Jazzmaster Special (Mexico)
Ovu gitaru sam hteo da kupim, tj zato sam i prodao Duesenberga, pa je plan bio da se uzme ovo...ali...Gitara izgleda losije izradjena od Pawn Shop modela. Ne preterano lose, samo losije nekako. Lagana je previse za moj ukus, tremolo je super, ne rastimava djitru. Neck magnet radi super, taman kako treba pogotovo mi se svideo na gornjim kontrolama, jer drugacije radi ili mi se bar cini kad je samo on ukljucen...Super je fora sa tim dvostrukim kontrolama, mada treba malko vremena da se naviknesh... Bridge magnet...tanak, mozda je surferski? :-) Zezam se....radi okej generalno gitara ali ne vredi 99000dinara po meni, mozda i gresim, ali kome se svidja, taj ce je i kupiti! :ziveli:

ImageSquier Jazzmaster Vintage Modified
Oduvala na prvo ukljucenje u pojku zazvucala na momenat najbolje od svih gitara do sad! Neverovatno...ali tako je...E sad...razlike izmedju fendera i Squiera su sledece: Pragovi su losije obradjeni na Sq, deluje nekako iako je isto lepo zuto lakirana, malko da joj je falilo jos mozda pola sata poliranja...delovi onako...plastika losija i to...ali za te pare PUN POGODAK !!! Mislim bridge manget sigurno mogu tvrditi da radi bolje od onog na Jazzmasteru od 900evra...jebg, ali je tako, necu da pravim review gitare ako necu reci kako mislim. :-) Ovako gitara je lepo izbalansirana, Tonski stvarno iznenadjuje, najvise ima neki divlji zvuk od svih ovih, nekako tera na kidanje...civije su okej...dakle ko ima takav budzet i hoce jazzmaster...nek je uzme nez ikakvog razmisljanja...Troy Van Leuveen se ne zali. :) :ziveli:

Image Stratocaster Blacktop
Ovu gitaru sam probao pre nekoliko dana recimo u NS, ali sam ih video u bg...i zbog nje sam i uzeo gitaru koju sam uzeo jer su magneti isti, a vrlo verovatno i drvo sav ostali materijal...Blacktop serija kontam da je tako zamisljena...Sa malim izmenama....Gitara je dobro odradjena, skuplje nego shto traze za nju, nisam video nikakve falinke, a zvuk je poput najboljih hambakera koje sam ikad cuo, jer postoji dubina, ostrina i ne muljaju na klinu. Ne znam shta je u pitanju, koji su to mangeti, ali vrh rade i to je to...kratka prica. Gitara je kvalitetnije uradjena od MIM standard gitara, ali ne mnogo kvalitetnije, konketno lak na vratu je bolji... :) :ziveli:

Gretsch:
Zbog ideja par drugara forumasha, namerno sam probao gretsch gitare koje su mi bile u cenovnom rangu....
ImagePro Jet wth Bigsby
Gitara daje utisak veceg kvaliteta kad se uzme u ruke. Jako robustan instrument, deluje ko neki recimo rikenbeker , ili da poredim sa naprimer starijim gibsonima ...masa teza gitara, ono...nekako daje utisak sigurnosti u rukama. Na suvo lepo rezonira,, bigsby radi glatko i ne rastimava djitru. Zvuk je supalj nazalost. ne odgovara mi ni po cemu, mozda je za rock and roll i slicno, ali meni nije ni najmanje legao. Nekako nekonkretno, bez karaktera i totalno nazalno. Mozda nekom legne, meni nije...i da...Kina.

Image Gretsch G5120SB Electromatic Hollow Body
Dzambo zdet od gitare, lepo se cuje na suvo, kad se ukljuci ista prica kao i ova predhodna...kome treba jazz gitara, nek isproba ovu, mislim da je u tu svrhu kul, ali ja ne volim taj sound nazalost...a i iskreno...izgleda je Gretsch firma koja se kupuje za velike pare...Kill je pomenuo...electromatic -to je ko Squier kod fendera.

Provbao sam jos par njih na suvo od gretscha, ali posto su isti mangeti i slican feel, kontam da bi ista prica bila, pa nisam hteo da meltretiram ljude tamo u radnji bez potrebe za tim.

I na kraju:
Image Jaguar Blacktop
Meni i bubnjaru se najvise svidela ova gitara...jako slicno radi kao strat blacktop, koji me se JAKO svideo...i to je to..Izrada je ista, znaci malko bolje od standard MIM serije...ja volim neku sredinu kod instrumenata, ali opet da dobijes koliko platis...iako je ova cena kod nas velika cak i prevelika u odnosu na USA , nije mi ni najmanje zao, jer u slucajevima kao mojim, bilo je bitno da nadjem neshto shto ce da me smiri, a da jurim gitare po kupujem prodajem i dalje, isprobavam i da me razocara skoro svaki instrument ili zvuci isto ili losije od ovih koje imam...a ima neke falinke koje meni znace...manucu se toga nadam se na duzi period jer je postalo stvarno idiotizam. A i vishe ne znam ni shta bi gledao...Stratove ne volim, ostale fendere (osim par njih), sam ili probao pa mi se nisu svideli ili imao pa su mi bili tu i tamo...a zasad sa obzirom da koliko sam promenio gitara, zvuci ko da sam neki nadrks svirach, shto ni na slici nisam...pa cu probati da se posvetim sviranju i ucenju sviranja gitare, jer trgovacko iskustvo sam stekao i diplomirao na istom, a ono shto je poenta svega mozda ipak pomalo zapostavio iako sviram svaki dan, ne ucim dalje, a to je neshto najgore shto covek sebi moze da dozvoli...da te sa puta skrene jedan obican opsesivno kompulzivni impuls kada ti navodno nishta ne valja... Iako kao shto sam i rekao negde tamo..u Srbiji su po prilicno lose gitare...ili su nekako...tu i tamo.
:ziveli: :ziveli: :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 26 Oct 2012, 06:07

Колику разлику уочаваш између ове гитаре и оног твог Телца са хамбакерима?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 26 Oct 2012, 07:45

Krivo mi je shto nisi uzeo tog Jazzmastera! Mogao si da premotash pickup i pojachash ga npr...
Imam neki otklon prema toj Blacktop seriji, probao sam samo jednog telca sa dva huma i pristojno je radio, neck hum je bio mutniji nego shto mi se svidja no bila je ok gitara. Nadam se da ce me taj Jaguar prijatno izennaditi jednom kad ga probam :mrgreen:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 26 Oct 2012, 09:49

dečko je car vasijone - u pa dana prodo jednu, kupio drugu i probo 8..

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 26 Oct 2012, 09:53

Kristijan wrote:Колику разлику уочаваш између ове гитаре и оног твог Телца са хамбакерима?
Veliku, drugaciji karakter zvuka potpuno!
Cortex wrote:Krivo mi je shto nisi uzeo tog Jazzmastera! Mogao si da premotash pickup i pojachash ga npr...
Imam neki otklon prema toj Blacktop seriji, probao sam samo jednog telca sa dva huma i pristojno je radio, neck hum je bio mutniji nego shto mi se svidja no bila je ok gitara. Nadam se da ce me taj Jaguar prijatno izennaditi jednom kad ga probam :mrgreen:
Pa pazi, da je bio Japanski Jazz, vrlo verovatno bi njga uzeo..ali to nema, sad su samo u Mexicu napravljeni
Blacktop je bash to...sasvim okej serija gitara sa hambakerima i to je to...meni se svidja , radi sto shto treba da radi, vrlo jednostavno.
Boogie Woogie wrote:dečko je car vasijone - u pa dana prodo jednu, kupio drugu i probo 8..
:mrgreen: :metal: :ziveli:

:ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Nov 2012, 11:53

EHX Small Stone Version 2

Image

Ovo kad ukljuchish to mozhe da se seche u vazduhu rukom koliko je masan fejz. Apsolutno me je sravnio sa zemljom. Osetio sam ga u simpatichkom nervnom sistemu, u zidu creva, i pomalo u anusu koliko je organski. Jeeeeeeeeeeebote kako zvuchi. Neverovatna naprava, GAS mi je 950 mNV trenutno.

Jebeni IC-evi za Small Stone da se naruche iz USA, izadju fazon 50-60 dolara njih 5 komada sa shipping-om. U pichku materinu verovatno cu i da ih naruchim. Kad imash to, posle je lako napraviti.

umart

Post by umart » 07 Nov 2012, 12:43

ja imam prototip trece revizije koji je jos masniji i ludji.mravov nano dodje kao fejzer za siromasne u poredjenju sa ovim :)

samo matori ehx stounovi,nikad drugi fejzer

Kill surf city

Post by Kill surf city » 07 Nov 2012, 12:59

Spoiler:
Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 20 Nov 2012, 23:39

Image

[youtube]z1ZpAp5r14o#![/youtube]

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 21 Nov 2012, 07:23

sem ako nisi ti snimio ove video-e, mogao bi da nam kazhesh neshto o tome shto si probao

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 21 Nov 2012, 07:38

Nah. You go ahead.

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 21 Nov 2012, 10:29

Meni ova pedala zvuci kao neki guitar rig distorsion preset.

Post Reply