Pedale n Procesori

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

OldFukk

Pedale n Procesori

Post by OldFukk » 14 Oct 2012, 15:23

Zdravo!
Ramišljao sam da počnem da kupujem pedale/procesor ali ne znam ništa o tome. Kažu da je bolji zvuk pedalborda negoli procesora. Jel to tačno?
I koje su firme/marke pedala dobre? Ne znam ni šta mi treba ni šta mogu da dobijem. Mada mislim da bi vah bio kul ;)

Uzdravlje
Proka

Bojjan96

Re: Pedale n Procesori

Post by Bojjan96 » 14 Oct 2012, 15:31

I ja sam pristalica pedala. Nekako mi se čini da su processori napravljeni za one metalce koji sviraju,ima ih ali se nigde ne čuju xD

Pa nznm baš šta želiš? Evo ja sam uzeo Boss DS1 distorziju koju sam probao još davno i mogu reći da je pedala odlična.Preporučujem ti,ako nemaš već pedalu,da kreneš od Boss DS1 ili OD3 daje malo mekšiji zvuk od DS1. Vah kasnije.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 14 Oct 2012, 15:53

Sve to zavisi od mnogo stvari... ali pošto kažeš da ne znaš ništa o tome, a to se vidi i iz tvog posta, moj savet ti je da kupiš prvo neki mega jeftin procesor tipa zoom i da se igraš sa njim jedno pola godine, da provališ koji tip efekta ti odgovara, šta ti treba za tvoju svirku i onda da kreneš da kupuješ te efekte u pedalama i da polako sklapaš pedalbord. Procesori nisu lošiji od pedala, sve zavisi koji je model procesora i koliko košta. Imaš procesore koji su bolji od 95% pedala, ali moraš da ga platiš preko 1000 eura. Postoje i porcesori za 300-400 eura koji će ti isto raditi neverovatan posao sa modulacijama, samo pored njega staviš neki fuzz (distorziju, overdrajv, šta god ti treba za tvoju svirku) i neki wah jer su obično ti sa procesora užasni.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 14 Oct 2012, 16:01

zavisi ko šta voli da svira
ja znam da za Celan zvuk ima da lovim compressor/sustain pedalu
e sad..flanger i chorus mne mogu da smilsim, tako da mi je to bezveze
možda kasniej dely neki i to bi bilo to

a procesor i lampaš je pa, ne znam..kao kada bi pupinvom telefonu točkašu na gajtan, stavio displej i više različitih melodija za zvonce..?
sećam se da je u vreme crno-belih televizora neko bio došao na ideju da napravi nekakvu foliju u par boja, koju kao prilepiš na erkan i onda kao gledaš film u boji..samo malo sutra

mene sve to na to podseća

mada ima novih procesora koji ujedaju, bossova nova stotka ili novi lajn siks
ma nemam pojma
sve je to seks sa kurtonom u stvari

zvuk kao krajnji proizvod jeste odličan, ali tu govorimo o Proizvodu a ne o osećaju sviranja i intereakciji
meni je važnije da osetim šta sviram i kako sviram
sa tim procesorima čini mi se da sve gitare zvuče isto, *****

uzeću i ja jedan verovatno, ali sa nekom lampicom, čisto da ima neki plamičak tu da me laže kako se i ja pitam nešto

gledam novog mustanga flora, nije ni to loše samo opet je i to cajtgest jebešga

prvo ti kao prodaju modularno digitalno pojačalo (koje u sebi ima zvučnik i procesor dabome)
pa onda to pojačalo razbiju na sastavne delove pa ti posebno (i skuplje) prodaju samo procesor, i samo pojačalo

ko ona fora, ako uzmeš ceo auto dođe te pet soma evra
al ako ga kupiš na delove, onda te dođe 15, jer je tako kvalitetnije..
trt? mrt?

ne znam
ja sam nov u pojačalima, ali mi ne treba bure vina da popijem da bih znao kakvo je jelte

u svakom slučaju, orvo ću da pedaliram nešto
procesor i digitalije ionako imam na kompu sa milion pojačala i tvikova i kuraca i palaca, al ništa od toga nema krvi u sebi
ili ja samo prduckam jer ne znam, *****..

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 14 Oct 2012, 16:05

e, da dodam

procesori su mislim super alatka za ljude koji sviraju tezge.
oni isporuluju zvuk koji publika očekuje i to je to

za kod kuće, mislim da je superija varijanta što analognija
jedino što treba naći neko rešenje za slušalice, zbog galame
a to ne znam kako ide već..
meni kad dođu da se žale komšije, ja samo izađem u gaćama i atletskoj majici i onda odma pobegnu..

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 14 Oct 2012, 16:54

Koliko si se ispisao a ništa nisi rekao. Bilo bi dobro da se na neke teme na ovom forumu odgovara konstruktivno i da se pomogne ljudima koji počinju a ne da se sve pretvara u lične manifeste.

OldFukk

Post by OldFukk » 14 Oct 2012, 16:59

Ljudi hvala vam!
Nešto kontam.. Distorziju imam na pojačalu, phaser chorus i slično koj će mi K. Možda bi mi vah bio najintersentiji pa ću najverovatnije to :)
E sad, koji uzeti? :)

luci

Post by luci » 14 Oct 2012, 17:09

ako ti novci ne predstavljaju problem otvori se za cry baby, polovan ili nov po izboru... to je najbolje mesto za pocetak...

OldFukk

Post by OldFukk » 14 Oct 2012, 17:13

Frostensen

Post by Frostensen » 14 Oct 2012, 17:57

Za prosecne potrebe verovatno procesor.

1) U domacim klubovima sa ozvucenjem i akustikom kakva jeste u 95% slucajeva ne moze da se primeti razlika izmedju pristojnog procesora i pojacala.

2) Pedale sa sobom vuku niz drugih problema o kojima se ne prica toliko, a kao sto su potreba za gomilom dodatnih kablova, dobrog ispravljaca i pravljenjem pedalbordoa. Na stranu sto ces morati da kupujes i prodajes pedale dok ne nadjes ono sto tebi odgovara jer u pocetku neces imati para za skupe pedale. Krenes sa jednom dve osnovne pedale i dok si rekao keks trebaju ti busteri za solo, dilej, reverb i ekvilajzeri u zavisnosti od vrste muzike.

3) Kod kuce mislim da ne mozes da se otpanjis toliko da bi doveo lampasa u sweet spot (ne znam sta imas)

Poslednje generacije procesora sa lampom kao preamom nude dosta toga za relativno male pare.
E sad, ako si poseban postovalac zvuka, jezis se na mp3 i slicno, onda pedale, sto da paras sebi usi ako si osetljiv na to :ziveli:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 14 Oct 2012, 19:50

+Hopkins+ wrote:Koliko si se ispisao a ništa nisi rekao. Bilo bi dobro da se na neke teme na ovom forumu odgovara konstruktivno i da se pomogne ljudima koji počinju a ne da se sve pretvara u lične manifeste.
ne kači se sas meneka batice, da ne dobiješ pedalu..
tj procesor..

:ziveli:

meni je jedan divan čovek predložio ovo
samo tražim desktop varijantu

http://www.kupujemprodajem.com/Vox-tone ... id=5773489

nodi

Post by nodi » 14 Oct 2012, 21:28

Idi i probaj. Kupi ono sta ti se svidi. Ako se dvoumis, onda dodji ovde i pitaj :) Saznaj koji su efekti korisceni na pesmama koje sviras. Moja prva pedala je Wah-Wah Dunlop Crybaby, posle toga Bad Monkey, pa Guv'nor koga sam menjao za Muff. Sledeci ce biti neki delay..

Nemoj da ti bilo ko govori sta je tebi potrebnije. Sve je subjektivno :)

SkyHero94

Post by SkyHero94 » 14 Oct 2012, 21:39

Sinoc sam bas bio na jednoj svirci. Gitarista je koristio samo dve pedale:neku marshall(nisam siguran koji. Mozda guvnor ili jackhammer) i wah. Naravon u pozadini je stajao Fender DeVille lampas. :XD: Svirao je od nekog funk-a,modernijeg rock-a do pop,rock i blues-a. Znaci sa dve pedale on je sve pokrio sto mu treba. Ja licno imam digitechRP150 procesor i pravo da ti kazem jedina namena mu jeste da provalis sta ti ustvari treba i sta hoces. Ono sto ja na njemu koristim jeste distorzija sa malo nekog reverba,sve ostalo mi ne treba.
Sve u svemu mozda bi ti za pocetak dobro dosao tako neki procesor da vidis sta hoces. Posle mozes to prodati,trampiti za nesto ili jednostavno ga ostaviti da skuplja prasinu ili kao neku rezervu :)

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 14 Oct 2012, 22:17

jel ima negde neka Alchajmer pedala?
ja sam dosta stvari zaboravio da sviram..

Post Reply