Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
I ti me nemanja nervirash opako, sanjam te wide range pickupe s vremena na vreme. Gawd Dayum ljudi. Gawd f-in dayum.

To je stock Marshall MC212 kabinet sa nekim Celestion 65W . Nije skup kabinet ali radi dobro. Stavicju valjda jednog dana dva Celestion Gold alnico zvuchnika, ili Weber alnico svejedno. Ustvari.... suvishe je jeftin kabinet za takve zvuchnike. Bicje to neki Orange box sa pomenutim zvuchnicima.
Cortex prijatelju

Cortex prijatelju

Pozdrav ekipi ,nov sam ovde pa da se i predstavim
Igor iz Valjeva,druzim se sa gitarom oko 20 i kusur godina...
Oprema?
Evo nekih fotki...

E sad,jedino je ova levo 79ka moja i dalje,Mark Knopfler je bratov,Godin ortakov a Eric Johnson je bio moj par godina ali je na zalost "otisao"
Posto radim tj sviram,tezgarim,kako god hocete,barem 3 dana nedeljno vec godinama da ne kazem decenijama
pretpostavljate da sam odavno ostao bez pojacala,cisto zbog zdravstveno kicmenih razloga
i kao posledica tu je naravno procesor,trenutno ovaj:

Pre ovog je bio u opticaju Roland VG99,pa VG88,pa Digitech 2101 artist itd itd sve do Peavey stereo chorus 212,Fender Twin reverb-a,Super reverb-a,Cajevca ga 100...
I nezaobilazni danas,barem meni,Palmer

To je sto imam i na cemu sviram trenutno,ALI, kod mene je ovih dana ova gitara,kineska neka kopija LP sa komplet SD magnetima placena 140 celih eura
i ozbiljno sam se bacio u potragu original LP-a pa cemo videti sta ce ispasti na kraju za mene koji ceo zivot sviram na Fenderu a sad se primio k'o lud na LP

Igor iz Valjeva,druzim se sa gitarom oko 20 i kusur godina...
Oprema?
Evo nekih fotki...

E sad,jedino je ova levo 79ka moja i dalje,Mark Knopfler je bratov,Godin ortakov a Eric Johnson je bio moj par godina ali je na zalost "otisao"
Posto radim tj sviram,tezgarim,kako god hocete,barem 3 dana nedeljno vec godinama da ne kazem decenijama

Pre ovog je bio u opticaju Roland VG99,pa VG88,pa Digitech 2101 artist itd itd sve do Peavey stereo chorus 212,Fender Twin reverb-a,Super reverb-a,Cajevca ga 100...

I nezaobilazni danas,barem meni,Palmer

To je sto imam i na cemu sviram trenutno,ALI, kod mene je ovih dana ova gitara,kineska neka kopija LP sa komplet SD magnetima placena 140 celih eura
i ozbiljno sam se bacio u potragu original LP-a pa cemo videti sta ce ispasti na kraju za mene koji ceo zivot sviram na Fenderu a sad se primio k'o lud na LP

Srecno sa potragom!
Ovaj procesor koji imash deluje totalno futuristichki i mocno. Verujem da ti kao tezgarosh ne koristish strashno mnogo distorzirane zvuke, a ponajmanje high-gain metal zvuke, ali par rechi o kvalitetu overdrive-ovanih i distorziranih tonova iz prve ruke ne mozhe da shkodi...
Ovaj procesor koji imash deluje totalno futuristichki i mocno. Verujem da ti kao tezgarosh ne koristish strashno mnogo distorzirane zvuke, a ponajmanje high-gain metal zvuke, ali par rechi o kvalitetu overdrive-ovanih i distorziranih tonova iz prve ruke ne mozhe da shkodi...

Hvala
Elem,80% svirke mi prodje sa distom jer ne znam sta bih drugo radio u ovoj danasnjoj klupskoj tuc-tuc svirci
))
Od svih procesora koje sam probao i imao(osim mozda line 6) ovaj po meni ima najprirodniji dist i drive,bukvalno cujes lampu.
Simulacije kabineta su odlicno odradjene i kada promenis kabinet bas cujes razliku u karakteru zvuka, nije za.ebancija,takodje i ampovi.
Soldano amp sa 4x12 vintaZ(sto rece onaj Ljubisa valjda
)) ) i to je to,przis Cece,Karleuse i ostale ....e kako volis,uvek sam i govorio da tezgarosima za to treba high gain metal
Za drive koristim dual rectified ili jcm 800 koji su takodje odlicni,mada ima jos dooosta drugih koje nisam ni stigao da probam.

Extra stvar je pristup editovanju farbi kod ovog proca,kao da imas pedalboard ispred sebe,dakle dovoljna ti je jedna banka sa 5 farbi a na svaku mozes da stavis ne znam ni sam,min 10ak raznih pedala a za njih 5 koje odredis imas direktnu kontrolu tj palis ili gasis na onim a,b,c,d,e prekidacima

Jedino ga jos nisam probao u kombinaciji sa pojacalom pa o tome i ne mogu da pricam.
PS.
a tek prednosti iPad2 na dugim putovanjima,filmovi,igrice,WiFi itd...da ne pricam,kolege me zezaju da je meni ovaj proc u stvari punjac za iPad
)))
Elem,80% svirke mi prodje sa distom jer ne znam sta bih drugo radio u ovoj danasnjoj klupskoj tuc-tuc svirci

Od svih procesora koje sam probao i imao(osim mozda line 6) ovaj po meni ima najprirodniji dist i drive,bukvalno cujes lampu.
Simulacije kabineta su odlicno odradjene i kada promenis kabinet bas cujes razliku u karakteru zvuka, nije za.ebancija,takodje i ampovi.
Soldano amp sa 4x12 vintaZ(sto rece onaj Ljubisa valjda

Za drive koristim dual rectified ili jcm 800 koji su takodje odlicni,mada ima jos dooosta drugih koje nisam ni stigao da probam.

Extra stvar je pristup editovanju farbi kod ovog proca,kao da imas pedalboard ispred sebe,dakle dovoljna ti je jedna banka sa 5 farbi a na svaku mozes da stavis ne znam ni sam,min 10ak raznih pedala a za njih 5 koje odredis imas direktnu kontrolu tj palis ili gasis na onim a,b,c,d,e prekidacima

Jedino ga jos nisam probao u kombinaciji sa pojacalom pa o tome i ne mogu da pricam.
PS.
a tek prednosti iPad2 na dugim putovanjima,filmovi,igrice,WiFi itd...da ne pricam,kolege me zezaju da je meni ovaj proc u stvari punjac za iPad

- Dersu Uzala
Oho-ho, sviri se tu Kokni Rebl.doksas wrote:![]()

A ne ne ne ,mislis na Sebastian
Negde krajem osamdesetih sam prvi put cuo nekog makedonca sa "vrlo cudnom"(meni tada) i lepom clean farbom live.
Kada sam se raspitao sta je to,saznao sam da je flanger i od tada na svakom procu tako imenujem boju sa flangerom
Jbg bio sam dete tada ali mi ostala navika
PS. e da,taj makedonac se zvao Sebastijan pa eto...

Negde krajem osamdesetih sam prvi put cuo nekog makedonca sa "vrlo cudnom"(meni tada) i lepom clean farbom live.
Kada sam se raspitao sta je to,saznao sam da je flanger i od tada na svakom procu tako imenujem boju sa flangerom

Jbg bio sam dete tada ali mi ostala navika

PS. e da,taj makedonac se zvao Sebastijan pa eto...

Doksas, ovo sam video još kada je kao vest okačena na forumu, ali do sada niko nije izneo konkretne utiske o korišćenju ove kombinacije... Kapiram da je odlična fora, jer imaš sve mogućnosti softvera na dohvat ruke. Doduše, nije jeftino da se kupuje od 0, jer sam iPad košta da popizdiš...
Jedno pitanje - pretpostavljam da simulacije pojačala mogu, ali NE MORAJU da se koriste? Na taj način može jednostavno da se koristi kao običan pedalboard u kombinaciji sa pojačalom, zar ne? I, kako mu rade te simulacije?
Čitao sam po netu još od kako je izašao iRig za iPhone/iPad da su ljudi prezadovoljni, i da su odlične snimke postizali tim aplikacijama...
Bilo je samo pitanje vremena da neka firma iskoristi tu mogućnost spajanja tih uređaja i njihove mogućnosti sa pedalboard layoutom...
Jedno pitanje - pretpostavljam da simulacije pojačala mogu, ali NE MORAJU da se koriste? Na taj način može jednostavno da se koristi kao običan pedalboard u kombinaciji sa pojačalom, zar ne? I, kako mu rade te simulacije?
Čitao sam po netu još od kako je izašao iRig za iPhone/iPad da su ljudi prezadovoljni, i da su odlične snimke postizali tim aplikacijama...
Bilo je samo pitanje vremena da neka firma iskoristi tu mogućnost spajanja tih uređaja i njihove mogućnosti sa pedalboard layoutom...
Pazi jeste skup ali moze na njega i iPad1 polovan neki i Bog da te vidi.
Ja sam kupio iPad 2 samo zato sto sam proc dobio na poklon pre nekih godinu dana i sa iRigom kojeg si pomenuo imas mali milion programcica od kojih bih izdvojio Aplitube,Fender itd zaista rade fenomenalno.
Sto se tice simulacija pojacala naravno da ne moras da ih koristis,ja bas tako i koristim cleanove posto imam dobrog strata,dakle par pedala samo i to je to.
Cak ima na zadnjoj strani dugmence gde totalno iskljucis ili upalis cabinet emulator tako da ne moras da menjas boje tj brises ampove ako sviras cas na pojacalu cas u mix direktno
Sto se tice tvog pitanja za te simulacije vec napisah u jednom od prethodnih postova,po meni su daleko bolje ,sirovije,realnije nazovi kako hoces od mase drugih skupljih procesora a promenio sam ih bas podosta i nekako sam kod nas postao pionir za te skuplje procesore.
Ne mogu samo da kazem za line 6 sto se tice dista jer ga nikad nisam probao sa Fenderom vec uvek sa nekim Gibsonolikim gitarama koje su naravno bolje za dist od Fendera.
edit:
I da,kada napravis farbe sa kojima si zadovoljan(ako je to ikako moguce ) tebi iPad vise i ne treba ,jedino sto bez njega nemas stimer i display na procesoru inace sve normalno radi i bez njega
Eto,ako imas nekog ortaka sa iPadom pozajmis ga napravis farbe i vratis mu
Ja sam kupio iPad 2 samo zato sto sam proc dobio na poklon pre nekih godinu dana i sa iRigom kojeg si pomenuo imas mali milion programcica od kojih bih izdvojio Aplitube,Fender itd zaista rade fenomenalno.
Sto se tice simulacija pojacala naravno da ne moras da ih koristis,ja bas tako i koristim cleanove posto imam dobrog strata,dakle par pedala samo i to je to.
Cak ima na zadnjoj strani dugmence gde totalno iskljucis ili upalis cabinet emulator tako da ne moras da menjas boje tj brises ampove ako sviras cas na pojacalu cas u mix direktno
Sto se tice tvog pitanja za te simulacije vec napisah u jednom od prethodnih postova,po meni su daleko bolje ,sirovije,realnije nazovi kako hoces od mase drugih skupljih procesora a promenio sam ih bas podosta i nekako sam kod nas postao pionir za te skuplje procesore.
Ne mogu samo da kazem za line 6 sto se tice dista jer ga nikad nisam probao sa Fenderom vec uvek sa nekim Gibsonolikim gitarama koje su naravno bolje za dist od Fendera.
edit:
I da,kada napravis farbe sa kojima si zadovoljan(ako je to ikako moguce ) tebi iPad vise i ne treba ,jedino sto bez njega nemas stimer i display na procesoru inace sve normalno radi i bez njega
Eto,ako imas nekog ortaka sa iPadom pozajmis ga napravis farbe i vratis mu

Pozdrav svima. Da se i ja javim sa novostima malo. Covek mi je pojacalo doneo do kuce i jos mi poklonio kabl od 3m. Stvarno svaka cast. Platio sam 1/3 goriva posto je nosio jos jednom coveku u Sabac nesto.
Hteo bih da se zahvalim Baba Slim-u sto mi je pomogao i ohrabrio da uzmem ovu "masinu".

Sto se samog pojacala tice kao novo je. Nema nikakvih ostecenja. Uz njega sam dobio i footswitch koji je metalni i rekao bih neunistiv.

Clean je apsolutno savrsen. Cist do zla boga.

Danas sam pokusao da odvrnem malo glasnije pojacalo. Volume negde oko 7 i Master isto i mogu reci da je glasnoooooo i da se tek onda oseti pravi smek lampasa. Inace mi je ovo prvi susret sa lampom.
Jedine stvari koje bi mogle da budu KAO zamerka jeste tezina samog pojacala(znaci posadio sam ga tu i sledecih godinu dana ne mrda). Drugo jeste nedostatak boost switcha na pedali. Bas kad bih hteo malo vise da se uzivim moram BOOST da pritisnem na pojacalu.
Triodni mod jos nisam probao ali kapiram kad se preselim za godinu dana u stan morace biti stalno ukljucen.

Sve u svemu sam prezadovoljan. Ako iko planira da nabavlja neko slicno pojacalce od Bugere samo napred!

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Cestitke na Bugeri! I Igoru na lepoj gomili opreme...
hahha zezam se(a u svakoj zezi ima i malko zbilje)
.
Pa iskreno super su to magneti...nemam zamerki.
Hoces da ti prodam 72roadworn pa da ih ne sanjas visheCortex wrote:I ti me nemanja nervirash opako, sanjam te wide range pickupe s vremena na vreme. Gawd Dayum ljudi. Gawd f-in dayum.

Pa iskreno super su to magneti...nemam zamerki.

'aj' da ga natjeramo da uzme i neku dzitru sa hamovima,meni bi bilo stoput lakse da znam da ponekad pogoni to i nakav ham.Cortex wrote:
Ljubomoran sam kao ljubomorno pseto![]()

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
pa ima SG...umart wrote:'aj' da ga natjeramo da uzme i neku dzitru sa hamovima,meni bi bilo stoput lakse da znam da ponekad pogoni to i nakav ham.Cortex wrote:
Ljubomoran sam kao ljubomorno pseto![]()

ko,tufli?ja skontah da samo strace fura.mozda si mislio na korteksa.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
ja skontah da si meni rekao za korteksa....umart wrote:ko,tufli?ja skontah da samo strace fura.mozda si mislio na korteksa.