Gitarsko pojacalo za sobu
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Gitarsko pojacalo za sobu
Znam da ima vec par tema o ovome, procitao sam, ali i dalje nisam nasao bas ono sto me zanima.
Imao sam Fender Frontman 15G pojacalo koje sam prodao i sada trazim neko malo za sobu. Znaci najbitnije mi je da se lepo cuje kada se svira tiho (ovaj Fender sam 90% vremena svirao na 2-2.5/10)
Za sada prvi izbor mi je Roland Micro Cube i njega cu ici ovih dana da probam. Plasim se samo da nije slab i da nece da probija kod npr. palmmuting-a (to mi se desilo kada sam probao drugarov Hartke 10g)
Gledao sam i neke Marshall MG10CD, MG15CDR itd...
Uglavnom sviram malo heavy, punk i metal. Koristim Zoom 606 tako da mi efekti u samom pojacalu i nisu toliko bitni.
Cenovnovno gledam oko 80e da dam, eventualno 100e. Naravno polovne stvari gledam, mada nisam gadljiv na novo (iako ne verujem da ima za te pare)
Imao sam Fender Frontman 15G pojacalo koje sam prodao i sada trazim neko malo za sobu. Znaci najbitnije mi je da se lepo cuje kada se svira tiho (ovaj Fender sam 90% vremena svirao na 2-2.5/10)
Za sada prvi izbor mi je Roland Micro Cube i njega cu ici ovih dana da probam. Plasim se samo da nije slab i da nece da probija kod npr. palmmuting-a (to mi se desilo kada sam probao drugarov Hartke 10g)
Gledao sam i neke Marshall MG10CD, MG15CDR itd...
Uglavnom sviram malo heavy, punk i metal. Koristim Zoom 606 tako da mi efekti u samom pojacalu i nisu toliko bitni.
Cenovnovno gledam oko 80e da dam, eventualno 100e. Naravno polovne stvari gledam, mada nisam gadljiv na novo (iako ne verujem da ima za te pare)
Re: Gitarsko pojacalo za sobu
Bratko.. zemaj Cruzera RG30.. ili polovnog Laney-ja LG ili LX 30
Koji je to cruzer, ne mogu da nadjem na netu?
Hm gledam taj Laney ima ih po oglasima, samo sta ce mi 30 (ili si mislio na LX35), kada mi je i ovo staro od 15w bilo prejako?
Jel ima razlike u odnosu na Laney LX12 osim sto je slabije (tiše)? i koja je razlika izmedju LX i LG serije?
Hm gledam taj Laney ima ih po oglasima, samo sta ce mi 30 (ili si mislio na LX35), kada mi je i ovo staro od 15w bilo prejako?
Jel ima razlike u odnosu na Laney LX12 osim sto je slabije (tiše)? i koja je razlika izmedju LX i LG serije?
(micro) cube
Cruzer ima u Mixu valjda... ja sam vrlo zadovoljan zvukom (ima ga moj kolega) slicno je fenderu... http://craftereurope.com/prodinfo9771630/
Da, mislim na LG il LX 35, jes da ima 30W ali vrlo lako moze da sluzi i kuci i na svirci a uopste nije lose u celokupnom zvuku. Naravno, uvek mozes da kupis nesto od 10-15W, ali vec ces da imas problema kad sutra-prekosutera resis da ides na probe/svirke. A 30W imas i za sobu i za svirku/probu.
Evo to predlozi
http://www.kupujemprodajem.com/Laney-lx ... id=5780968
http://www.kupujemprodajem.com/Line-6-S ... id=5769688
http://www.kupujemprodajem.com/Behringe ... id=5780968
ovimm pojacalom ces biti dosta zadovoljan, ali nema reverb.
http://www.kupujemprodajem.com/Epiphone ... id=5781015
i na kraju mozda ovo http://www.kupujemprodajem.com/Vox-Path ... id=5781052
E, da.. iako ia "zvucno" ime, ipak je micro Cube preslab i pretih da izvuce iole nesto smisleno.. kolko bese 5W.. i 4 incha zvucnik. Malo je to...
inace, po MOM misljenju ledaj da pojacalo ima reverb, jer bilo kako bilo na kraju ce ti sem dist, to biti jedini efekat koji ce ti biti non-stop potreban...
Da, mislim na LG il LX 35, jes da ima 30W ali vrlo lako moze da sluzi i kuci i na svirci a uopste nije lose u celokupnom zvuku. Naravno, uvek mozes da kupis nesto od 10-15W, ali vec ces da imas problema kad sutra-prekosutera resis da ides na probe/svirke. A 30W imas i za sobu i za svirku/probu.
Evo to predlozi
http://www.kupujemprodajem.com/Laney-lx ... id=5780968
http://www.kupujemprodajem.com/Line-6-S ... id=5769688
http://www.kupujemprodajem.com/Behringe ... id=5780968
ovimm pojacalom ces biti dosta zadovoljan, ali nema reverb.
http://www.kupujemprodajem.com/Epiphone ... id=5781015
i na kraju mozda ovo http://www.kupujemprodajem.com/Vox-Path ... id=5781052
E, da.. iako ia "zvucno" ime, ipak je micro Cube preslab i pretih da izvuce iole nesto smisleno.. kolko bese 5W.. i 4 incha zvucnik. Malo je to...
inace, po MOM misljenju ledaj da pojacalo ima reverb, jer bilo kako bilo na kraju ce ti sem dist, to biti jedini efekat koji ce ti biti non-stop potreban...
Kul hvala na mnogo predloga 
Znam za tu priču će mi trebati u budućnosti, ali prvenstveno i najvažnije mi je da imam dobro pojačalo za sviranje kod kuće gde sviram 99% vremena
I važno mi je kada već kupujem drugo da bude bolje od ovog Fendera 15G kojeg sam imao do sada.
Gledam slabije posto mi je realno ovo proslo bilo neiskorisceno, a imao sam problema kada sviram tiho, evo pisao sam ovde: viewtopic.php?f=43&t=20839
Zato i kažem mnogo mi je bitnije da uzmem neko kvalitetnije (bolje), a slabije.

Znam za tu priču će mi trebati u budućnosti, ali prvenstveno i najvažnije mi je da imam dobro pojačalo za sviranje kod kuće gde sviram 99% vremena

Gledam slabije posto mi je realno ovo proslo bilo neiskorisceno, a imao sam problema kada sviram tiho, evo pisao sam ovde: viewtopic.php?f=43&t=20839
Zato i kažem mnogo mi je bitnije da uzmem neko kvalitetnije (bolje), a slabije.
- Guitar_thrill
- MF veteran
I ja gledam trenutno sličnu stvar da uzmem, i samo ti mogu reći da gledaš nešto da ima bar 8 inča zvučnik, sve ispod toga je neupotrebljivo (bar meni) 

pretanko i preslabo da izvuce iole smislen zvuk ovako ili onako... zato sam i dao predlog za 30W jer ona uglavnom imaju 10" zvucnike... CAK i osam inca umeju da budu anemicna, ali to zavisi od pojacala do pojacala. Vec 10inca imaju ton koji moze da zadovolji...
Naravno to nije zvuk 60-120W pojacala pa jos sa 1 ili 2 12" ali opet u svirci ces imati barem malkice osecaj muzevnosti (da ne kazem mooda) koji ce te terati da sviras. Sa druge strane 30-tak W je dovoljno za probe bez i za svirke sa ozvucavanjem tj. stavljanjem mikrofona ispred... Eno na jednom klipu iako je ozvucen profi mikrofonom, microcube zvuci aneminco i bez muzevnosti... ono, kids play... OK, za puko sviranje kuci, dovoljno je i tih 2W... ali sta ces u nekoj buducnosti...
mah... gledaj 30W i ne brigaj...
P.S. Ja sam radeo nekoliko proba sa pojacalom od 10W... i to je lepo nasjacalo bubanj... ok, ali je bila jos-malo-pa-riknjavam situacija... dakle mozes ti za 10W, ali ne'e toj-toj..
Naravno to nije zvuk 60-120W pojacala pa jos sa 1 ili 2 12" ali opet u svirci ces imati barem malkice osecaj muzevnosti (da ne kazem mooda) koji ce te terati da sviras. Sa druge strane 30-tak W je dovoljno za probe bez i za svirke sa ozvucavanjem tj. stavljanjem mikrofona ispred... Eno na jednom klipu iako je ozvucen profi mikrofonom, microcube zvuci aneminco i bez muzevnosti... ono, kids play... OK, za puko sviranje kuci, dovoljno je i tih 2W... ali sta ces u nekoj buducnosti...
mah... gledaj 30W i ne brigaj...
P.S. Ja sam radeo nekoliko proba sa pojacalom od 10W... i to je lepo nasjacalo bubanj... ok, ali je bila jos-malo-pa-riknjavam situacija... dakle mozes ti za 10W, ali ne'e toj-toj..
- Guitar_thrill
- MF veteran
To što Kuki kaže, zvuči jako tanko, kontam da ako uzmem tako neko od 30W, neću uzimazi zbog glasnoće, jer već imam veliko pojačalo, već isključivo, zbog zvučnika....sve ispod osam inča zvuči neubedljivo, i ajde, daće neki zvuk, ali ćeš više pažnje obraćati na to kako je loš ton, nego na sviranje....
naravno, ovo i ne mora da bude tačno, ali za nas lenčuge, koji i ovako ne vežbamo, zvuk je izgovor za sve
naravno, ovo i ne mora da bude tačno, ali za nas lenčuge, koji i ovako ne vežbamo, zvuk je izgovor za sve

-
Nisam za Micro Cube
Zato ga i prodajem
Ono jeste malo i ne suviše glasno pojačalo, i ima svakakve neke mogućnosti, ali..nešto mi kod njegovog Clean zvuka nije odgovaralo.
Kada je stratokaster u pitanju, tojest.
Sve naravno zavisi ko kakvu muziku svira i koju gitaru ima,
Ja sam MC koristio (a i to retko) samo za akustičnu, jer sam tu sa malo reverba dobijao onaj zvuk koji mi treba, ali sa stratom ne.
Acoustic i JC Clean i to je bilo to. Već Blacj Panel simulacija, bila mi je previše ćebasta.
Start sam kombinovao sa slušalicama i mp3-jem, da malo kao džemujem uz to.
Ono što je dobro je da ima prelep reverb za ovu vrstu pojačala
Lepo se čuje kada je tiho, ali opet..to je samo procesor sa zvučnikom
Kada sam osetio kako dišu lampe, sve se promenilo u mojoj interakciji
Dobar kompjuter, zvučnici, neki amplitube ili guitar rig - za malu sobu super.
Zato ga i prodajem
Ono jeste malo i ne suviše glasno pojačalo, i ima svakakve neke mogućnosti, ali..nešto mi kod njegovog Clean zvuka nije odgovaralo.
Kada je stratokaster u pitanju, tojest.
Sve naravno zavisi ko kakvu muziku svira i koju gitaru ima,
Ja sam MC koristio (a i to retko) samo za akustičnu, jer sam tu sa malo reverba dobijao onaj zvuk koji mi treba, ali sa stratom ne.
Acoustic i JC Clean i to je bilo to. Već Blacj Panel simulacija, bila mi je previše ćebasta.
Start sam kombinovao sa slušalicama i mp3-jem, da malo kao džemujem uz to.
Ono što je dobro je da ima prelep reverb za ovu vrstu pojačala
Lepo se čuje kada je tiho, ali opet..to je samo procesor sa zvučnikom
Kada sam osetio kako dišu lampe, sve se promenilo u mojoj interakciji
Dobar kompjuter, zvučnici, neki amplitube ili guitar rig - za malu sobu super.
ja garantujem da ce cube15 za sobu i za metal,pank i rok za tu lovu da radi najbolje.line6 je kul,ali stvarno stavlaju zadnji krs od zvucnika,drug mijenjao zvucnik i razlika nebo i zemlja,ali ga nije sva akcija ispala 100 e,tako da moj glas ide za cube15 koji ce sve da pokrpi i to vise nego ok.nikako niko da proba ukljucujuci i mene peavey vypyr 15 za koji strendzeri tvrde da je jos i bolji.
plus sto ti taj zoom i nece trebati uz cube15,dakle kad si kuci samo kabal i gitara,osnovne stvari ima on na sebi,mislim mozes se ti igrati i sa procom kad ti je dosadno,ali sam siguran da je cubetov preamp bolji od zoom-a
plus sto ti taj zoom i nece trebati uz cube15,dakle kad si kuci samo kabal i gitara,osnovne stvari ima on na sebi,mislim mozes se ti igrati i sa procom kad ti je dosadno,ali sam siguran da je cubetov preamp bolji od zoom-a

Ili cube20x, ima veci zvucnik cini mi se od 15ice, skroz fini efekti i dovoljno je glasno
Hm moje razmisljanje je bilo da je za tise sviranje mozda pogodniji manji zvucnik (lakse se pokreće) :/ U svakom slucaju kao sto rekoh, to da li ce mi trebati kasnije mi je stvarno nebitno, posto ne planiram da sviram van kuce. Do sada nisam imao bend, ne verujem da cu imati skoro, a i ako dodje do toga kupicu tada drugo pojacalo 
15x i 20x imaju koliko sam video isti zvucnik (8") samo je ovaj jaci i ima Reverb i delay efekte
p.s. ako je bitno imam Squier Stratocaster HSS

15x i 20x imaju koliko sam video isti zvucnik (8") samo je ovaj jaci i ima Reverb i delay efekte
p.s. ako je bitno imam Squier Stratocaster HSS
Ako si već načisto sa time da ti ne treba pojačalo koje bi nekada eventualno moglo da pokrije probu sa bendom, onda iskreno savetujem da bar odeš da probaš u radnji Micro Cube, da stekneš utisak koliko je to malo čudo zapravo glasno. Jeste, neće moći da ti razbije kamen u bubregu glasnoćom, ali i sam kažeš da ti u sobi/kući ne treba nikakvo ludilo. Clean je dobar, 3 različita tipa drajva takođe (Vox, Marshall i Mesa tipovi), efekti dobri.
Iskreno, ja ne pamtim da li sam IKADA poačao Micro Cube-a u stanu preko 11h. A jedno vreme sam na pozajmici imao Fender Frontman 15r od drugara, i bilo je i više nego preglasno, i naravno da je imalo skok u glasnoći na Vol potu, tako da sam jedva uspeo da ga podesim na sobnu glasnoću da bude prihvatljivo.
Sve u svemu, Cube je švajcaski nož što se tiče zvuka, pitanje je je samo koju glasnoću hoćeš. Iskreno, mislim da ti je i Micro varijanta dovoljna, ali najbolje da odeš u Mitros i probaš Micro, 15x, 20x ili koji već imaju od tih većih.
Iskreno, ja ne pamtim da li sam IKADA poačao Micro Cube-a u stanu preko 11h. A jedno vreme sam na pozajmici imao Fender Frontman 15r od drugara, i bilo je i više nego preglasno, i naravno da je imalo skok u glasnoći na Vol potu, tako da sam jedva uspeo da ga podesim na sobnu glasnoću da bude prihvatljivo.
Sve u svemu, Cube je švajcaski nož što se tiče zvuka, pitanje je je samo koju glasnoću hoćeš. Iskreno, mislim da ti je i Micro varijanta dovoljna, ali najbolje da odeš u Mitros i probaš Micro, 15x, 20x ili koji već imaju od tih većih.