R. M. Točak
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: R. M. Točak
Andy La ROCKe jede sva gorespomenuta tamburala..
- nebeskacarica
Čudno da niko ne piše ništa o Točku, sad kad se očekuje veliki koncert Smaka u Areni.
Evo, za samo za hrabre i odvažne ljubitelje grupe Smak i najboljeg gitariste:
http://www.youtube.com/watch?v=jb6-pTdHE3U
Po meni, najbolja svirka uživo Radomira Mihajlovića Točka dosad zabilježena kamerom. Snimak je VHS iz '82, svira sam ni manje ni više nego ovejšna...ima tu nevjerovatnih aranžmana...između ostalog izvodi i Kalajdžisko oro... Poslušajte obavezno!
Evo, za samo za hrabre i odvažne ljubitelje grupe Smak i najboljeg gitariste:
http://www.youtube.com/watch?v=jb6-pTdHE3U
Po meni, najbolja svirka uživo Radomira Mihajlovića Točka dosad zabilježena kamerom. Snimak je VHS iz '82, svira sam ni manje ni više nego ovejšna...ima tu nevjerovatnih aranžmana...između ostalog izvodi i Kalajdžisko oro... Poslušajte obavezno!
-
Nadam se da cu ga slusati na tom predstojecem koncertu... 
Za mene je on br. 1 kod nas.

Za mene je on br. 1 kod nas.

-
ja sam na jućubu video nekog lika zaraslog u bradu (i fotelju), sateranog u ćošak (od verovatno žene..) nekog stana, gde nešto sviri
mislio sam da je to nešto najgore što sam čuo
kad ono, evo i ovog snimka sad..
no dobro, to je taj paradoks da svako društvo ima svoje svete krave iako nisu indusi
mislio sam da je to nešto najgore što sam čuo
kad ono, evo i ovog snimka sad..
no dobro, to je taj paradoks da svako društvo ima svoje svete krave iako nisu indusi

Potpuno isti utisak imam, kao veliki "nepostovalac" lika i dela R.M. Tocka.
-
Pa dobro to nije nista cudno, neko voli MItra MIrica, neko Baha.
Ne bih se bas slozio sa tvojom analogijom, onako, uopste! A verujem da si i ti svestan da je bezvezna, nego, eto, rekao si, what the fuck, neko mi dira Tocka!
Ja sam bas dosta razmisljao o tome svemu - o Tocku, tom njegovom postupku, povlacenju u ilegalu, svim tim legendama koje su usledile... Eto, za nekoga je on veliki bas zato sto se o njemu pricaju legende, pa kazu ono "jeste Vlatko dobar, ali Tocak svirao Ulazak u harem unazad" i slicno. Nekoga, s druge strane, bas te price nerviraju, i u fazonu su "sta sere, nek uzme gitaru u ruke, izadje na scenu i oduva, a ne onaj fol, iz fotelje u nekom velikomucenickom stavu". Ja sam se, jednostavno, trudio da na to ne obracam paznju i da muziku slusam izolovano od svega toga, jer je i ona, mahom, stvarana u nekom drugacijem okruzenju i raspolozenju od trenutnog.
Druga prica skroz je da li se muzika koju je svirao u Smaku i kasnije nekome dopada. Meni se dopada, ali ne sve. U kasnijim albumima ima mnogo momenata koji me smaraju i cine mi se smesnima, ali to da je napisao neke od najboljih pesama sa ovih prostora, to stoji, i mislim da se svako moze sloziti sa tim.
Moram samo jos reci da sam, sticajem okolnosti, pricao sa nekim ljudima koji Tocka poznaju (jedan od njih je snimao intervjue za onu emisiju Pokretna proslost), i da ljudi kazu da stvarno jeste tezak covek. Pricao mi je decko koji je isao kod njega na par casova da je to haos. Verovatno je zato i otisao sa scene i odjebao sve. Sada, da li je to pravi potez ili ne... Ja smatram da nije i da je veoma glup, ali to i muzika su dve stvari... Ali, sto ljudi sto cudi, jebiga, tako mu se htelo i moglo pa je tako i uradio. Cini se da vecina ljudi koja ga ne gotivi misli da on to sve radi iz foliraze i ne znam ti ja cega, zelje da lamentira nad sopstvenom sudbinom muzicara u Srbiji... Sta znam, iz ovih prica koje sam cuo bih rekao da nije tako, da je jednostavno covek poseban... Ostaje da je istina negde tamo, izgleda!

Ja sam bas dosta razmisljao o tome svemu - o Tocku, tom njegovom postupku, povlacenju u ilegalu, svim tim legendama koje su usledile... Eto, za nekoga je on veliki bas zato sto se o njemu pricaju legende, pa kazu ono "jeste Vlatko dobar, ali Tocak svirao Ulazak u harem unazad" i slicno. Nekoga, s druge strane, bas te price nerviraju, i u fazonu su "sta sere, nek uzme gitaru u ruke, izadje na scenu i oduva, a ne onaj fol, iz fotelje u nekom velikomucenickom stavu". Ja sam se, jednostavno, trudio da na to ne obracam paznju i da muziku slusam izolovano od svega toga, jer je i ona, mahom, stvarana u nekom drugacijem okruzenju i raspolozenju od trenutnog.
Druga prica skroz je da li se muzika koju je svirao u Smaku i kasnije nekome dopada. Meni se dopada, ali ne sve. U kasnijim albumima ima mnogo momenata koji me smaraju i cine mi se smesnima, ali to da je napisao neke od najboljih pesama sa ovih prostora, to stoji, i mislim da se svako moze sloziti sa tim.
Moram samo jos reci da sam, sticajem okolnosti, pricao sa nekim ljudima koji Tocka poznaju (jedan od njih je snimao intervjue za onu emisiju Pokretna proslost), i da ljudi kazu da stvarno jeste tezak covek. Pricao mi je decko koji je isao kod njega na par casova da je to haos. Verovatno je zato i otisao sa scene i odjebao sve. Sada, da li je to pravi potez ili ne... Ja smatram da nije i da je veoma glup, ali to i muzika su dve stvari... Ali, sto ljudi sto cudi, jebiga, tako mu se htelo i moglo pa je tako i uradio. Cini se da vecina ljudi koja ga ne gotivi misli da on to sve radi iz foliraze i ne znam ti ja cega, zelje da lamentira nad sopstvenom sudbinom muzicara u Srbiji... Sta znam, iz ovih prica koje sam cuo bih rekao da nije tako, da je jednostavno covek poseban... Ostaje da je istina negde tamo, izgleda!

-
Uopste ne mislim da je bezvezna. Mislim mozda neko slusam hevi metal, ili tehno, ili nesto sasvim trece, pa moze da kaze, ja ne volim tu vrstu muzike, ali insinuirati kako Tocak otprilike nema pojma, to je kao porediti ono sto sam ja poredio.
-
niko ne kaže da točak nema pojma for gad snejk
danas svi bre kolko tolko imaju pojma
radi se o tome da je ta muzika koju on sada svira (bar ono što sam čuo) jednostavno bezveze, neslušljiva, nema poleta, nema drajva..
Prosto je kao nekakvo čeprkanje po smetlištima sećanja.
Čovek je pun nekog jeda, mraka i izgleda da mu ni muzika ne pomaže da izađe iz toga, već je upravo ista.
možda on sam čak uživa u tome..ali sudeći po tome kako izgleda, čak je i ta opcija sumorno isključena
danas svi bre kolko tolko imaju pojma
radi se o tome da je ta muzika koju on sada svira (bar ono što sam čuo) jednostavno bezveze, neslušljiva, nema poleta, nema drajva..
Prosto je kao nekakvo čeprkanje po smetlištima sećanja.
Čovek je pun nekog jeda, mraka i izgleda da mu ni muzika ne pomaže da izađe iz toga, već je upravo ista.
možda on sam čak uživa u tome..ali sudeći po tome kako izgleda, čak je i ta opcija sumorno isključena
-
[youtube]0IjAh1BaXdY&feature=plcp[/youtube]
i
šta reći..
i
šta reći..
-
Haha, izvini, nemoj da se ljutis, ali ne mogu da se raspravljam sa tobom, ocigledno imas neki problem u glavi.

PS. Ne znam kako se stavlja na 'ignore' ovde, mislim da bi me to postedelo gubljenja vremena ubuduce. Ako neko zna, neka javi...

PS. Ne znam kako se stavlja na 'ignore' ovde, mislim da bi me to postedelo gubljenja vremena ubuduce. Ako neko zna, neka javi...

-
Izvini i ti, nisam sa tobom ništa ni raspravljao, tako da samo pali des pošo
bugivugivugivugi
E vidis, ja sam se bas trudio da skontam Tocka. Desilo mi se u par navrata da mi njegova muzika bude veoma zanimljiva, ali nikad me nije privukla da je stavim na neke plejliste koje mi se uobicajeno vrte. Na sta nailazim sad? Nailazim na horde (nekakvih) gitarista koje mi velicaju Tocka kao da je bog-otac tog instrumenta i maltene je uvreda ako ja kazem da sam ga slusao, a ne volim ga. Znaci ok je da kazes "Nisam slusao, ne zanima me", ali "Cuo sam dosta stvari, jebiga, meni to govno"... "UUUUU jebote, koliko ti nemas pojma, Tocak ti je nas najveci car ikada (imali smo mnogo careva) on jebe keve, svira svasta, njegove harme su isaofjsaijfu91u490a..." ja onda opet pustim, kad ono opet ta licnost koja svira taj FJUZN (neko je lepo okarakterisao ovu rec) meni toliko dosadan da mogu da umrem. Na stranu oni cuveni njegovi lajv nastupi gde on prica sa publikom a ostatak benda je u fazonu "Cuti, ubice nas". Ok, on je specificna licnost, ali zasto je tako neoprostivo reci da je njegova muzika MENI sranje? Sta je sad on izmislio novo? Da li neki vrhunski muzicar pominje igde Tocka? Ovim se ogradjujem od njegove vestine na gitari, pa sad da cujem neke "legende". Dajte neki intervju gde je neki faca dzezer izjavio kako bi popusio Tocku, posto vidimnemirkv wrote:...
da je vecina ljudi u fazonu da ga tako velica.. jel te "jazz-rock fusion gitarista".
Eto, ja tako citam od ovog lika neku temu gde je pravio dzitru i pomislim da je bas gotivan lik, a onda kazem da ne gotivim Tocka i ispade da slusam Mitra Mirica... pa verovatno je tako, druze.. ziv bioAleksej79ns wrote:Pa dobro to nije nista cudno, neko voli MItra MIrica, neko Baha.