Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
Crna je najdosadnija boja za gitaru. Ok neki deo ali cela... smor.
Dobro, realno, uz skroz crnu boju ide chrome hardver, crn hardver uz bilo koju ne-crnu gitaru. Al opet mi je ovo gore vlazni san, Iommi pikapovi... tu mast curi niz zice
malo skroz crna podseca na likove koji farbaju ovako kola, a to nikako ne moze da bude dobro 

MUzzY wrote:Crna je najdosadnija boja za gitaru. Ok neki deo ali cela... smor.

meni su njegovi pikapi uvijek bili vise trebli,jer mazi gitaru.treba uvijek uzimati u obzir i dinamiku sviranja kod tih signacjur magneta jer su dizajnirani prema jednoj,ako ne sviras dinamicki isto kao on neces na kraju zvucati ni priblizno kao on.ista stvar kao sa SD pearly gates,par ljudi koje sam slusao zvuce kao milion evra a par mnogo lose a sve odlicni sviraci i dobre gitare i oprema.primjer iz high-gain svirke je invader,on je previse basovit i katovan tako da mesari zvuce kao da su se dobro najeli pasulja.
- mislim_stvarno
ne odgovaram direktno muzzy-u, nego vise na ovu temuCrna je najdosadnija boja za gitaru..

u principu se slazem, ali je isto tako safe bet kad kupujes tj prodajes gitaru. Kompanije se vode time pogotovo kad su u pitanju metalci koji hoce da izgledaju opasno, pa misle da sve sto nije crno nije tr00. Ja imam dve crne gitare, ali ne zato sto sam hteo, ja nisam imao izbor

White is new black za mJetal

Nemam pojma, možda je do produkcije snimka ali mi zvuči prilično jeftino i sterilno za cenu od 800 eura. Ja se stvarno ne razumem puno u ta moderna hi-gain rešenja i ovo što je amp/pedala jeste praktična dosta stvar ali za te pare bi pre kupio neku polovnu Marshall glavu, neki JCM 800 ili čak i JMP i sa busterom oduveo ovaj zvuk. Možda i grešim, možda se moderni metalci lože na ovako neprezentan, muljav zvuk 

-
a kako da ti zvuči kad slušaš snimak?+Hopkins+ wrote:Nemam pojma, možda je do produkcije snimka ali mi zvuči prilično jeftino i sterilno za cenu od 800 eura. Ja se stvarno ne razumem puno u ta moderna hi-gain rešenja i ovo što je amp/pedala jeste praktična dosta stvar ali za te pare bi pre kupio neku polovnu Marshall glavu, neki JCM 800 ili čak i JMP i sa busterom oduveo ovaj zvuk. Možda i grešim, možda se moderni metalci lože na ovako neprezentan, muljav zvuk
ko zna kakvo je kamerom snimano
ko zna kakve ti zvučnike imaš
ima toliko elemenata koji jednostavno govore da se pojačala slušaju UŽIVO i tek tada znaš na čemu si.
Haha odlichna ideja da se gazi direktno na amp glavuMUzzY wrote:

Ne svidja mi se zvuk ali ideja je strava lol
Ne mora da znači, ima klipova koji pristojno dočaravaju zvuk. Iskreno mislim da ova sprava što je Muzzy postovao mora da zvuči bolje nego na ovom snimku ili ne vredi tih para.Boogie Woogie wrote:a kako da ti zvuči kad slušaš snimak?
ko zna kakvo je kamerom snimano
ko zna kakve ti zvučnike imaš
ima toliko elemenata koji jednostavno govore da se pojačala slušaju UŽIVO i tek tada znaš na čemu si.
Ovaj klip koji sam sada našao prilično dobro reprodukuje zvuk koji ja isto čujem kada otpanjim svog hiwatt-a, to je to.
-
jeste, prepoznaćeš vrstu i sličnost zvuka ali nećeš imati pojma kakvu interakciju i dinamiku možeš da očekuješ dok ne ubodeš svoju gitaru, svoje prste u svaki konkretan amp
da je samo zvuk bitan, ljudi bi svirali samo procesore
ono što je bitno je akcija koja se dešava u međuvremenu, a to klipovi ne mogu da prenesu
pogotovo ne toliko da može da se drvi u sitna crevca
da je samo zvuk bitan, ljudi bi svirali samo procesore
ono što je bitno je akcija koja se dešava u međuvremenu, a to klipovi ne mogu da prenesu
pogotovo ne toliko da može da se drvi u sitna crevca
To je živa istina, ali možeš da osetiš karakter pojačala i ako si dovoljno iskusan i svirao različita lampaška pojačala, pogotovo ta iz 70ih, možeš da naslutiš kako bi to moglo da zvuči i kada ti bije u dupe pored tebe.Boogie Woogie wrote:jeste, prepoznaćeš vrstu i sličnost zvuka ali nećeš imati pojma kakvu interakciju i dinamiku možeš da očekuješ dok ne ubodeš svoju gitaru, svoje prste u svaki konkretan amp
Cortex wrote:Haha odlichna ideja da se gazi direktno na amp glavuMUzzY wrote:
Ne svidja mi se zvuk ali ideja je strava lol
Okacio sam ovaj klip zbog bele gitare ne ovog pojacala

Ni meni se ne dopada kako zvuci.
+Hopkins+ wrote: Ovaj klip koji sam sada našao prilično dobro reprodukuje zvuk koji ja isto čujem kada otpanjim svog hiwatt-a, to je to.
svit dzisas,nisam znavao da hajvat ima bas ovako dojajnu saturaciju.jesi probao da izcijedis jos gejna sa nekim od standardnih OD-ova,i jel' moze a da ne ode u fizz?