Bugera ILI Blackstar? Nastavak... dobar ton za umreti II
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Bugera ILI Blackstar?
http://www.youtube.com/watch?v=D47BgD04K-8
Nije za upoređenje, jer je matoro, zvuk jednog drugog vremena. Ali kad već pričamo o prijatnom, ni ovo nije nežno u višim srednjima, i malo je karton.
Nije za upoređenje, jer je matoro, zvuk jednog drugog vremena. Ali kad već pričamo o prijatnom, ni ovo nije nežno u višim srednjima, i malo je karton.
- Dersu Uzala
Naravno, njih sam vec spomenuo. Sto volite da state the obvious to je cudo jedno. Ili kao, 'vidi cega sam se ja dosetio' a ja se vec dotakao teme 10 postova unazad. Uzgred ovo je miks dve gitare vec. Imam ja to i odvojeno, katastrofa je kad slusas jednu gitaru samo sve vreme. Sa dve vec radi.
haha, moram da se slozim, riljanje je najprecizniji izrazDersu Uzala wrote:Nemaju ni Ola ni Slipknot heavy-ji zvuk gitare od ovoga. Samo riljaju nekontrolisano. Brze i slabije tehnicki.
Nisam pre slusao ovog lika (ne listam YT sem ako mi neko ne podari link). On izgleda dobro to usnimi i isproducira kasnije pa zvuci ok, ali uzivo snimci su mu katastrofa. Prsti do bola. Kapiram ja da on hoce da cut thru the mix, pa ga posle tamo overdabuje oktaverom nanize i utegne EQ. Sve je to ok. Ali live snimci su mu katastrofa. I DR i Freyette Memphis recimo. Oh well.Dersu Uzala wrote:Ali upravo je o tome rec. Mozda da ipak pogledas moj prvi post???????????????????????Dushan S wrote:...ali ovde je bila reč o tome da li u univerzalnom smislu nešto u redu ili ne.... Nemoj da teraš vodu na lični ukus, jer to nije u pitanju. Meni nije lep zvuk iz prvog Olinog videa, ne bih ga pustio i otvorio pivo da uživam u fotelji, ali takav zvuk gitare ima mnogo metal albuma, i to je zvuk koji radi u miksu.
Evo prvog post-a. Rekao si da mu je zvuk katastrofa, nisi rekao da se tebi lično zvuk ne sviđa. Rekao si da on to "kasnije lepo snimi", dok eto, smatram da zapravo upravo tako snimi, ono što se tebi ne dopada zvučno. Rekao si da pršti, evo upravo sam ti dao linkove, koji isto pršte.
Pri tome da se razumemo, izabrao si vrlo namerno video gde čoveku POSEBNO pršti gitara, da bi dokazao point, a ne neki prosečno usnimljen, pa fakat postavlja se pitanje da li to išta govori o kvalitetu Oli-inog rada ako je na jednom videu stavio mikrofon pola santimetra više na ovu ili onu stranu.
Nije valjda, miks dve gitare? Šokiran sam. Ajd Dersu, priznaj da me zajebavaš, a ja se ovde ložim da normalno i ozbiljno pričamo.Dersu Uzala wrote:Naravno, njih sam vec spomenuo. Sto volite da state the obvious to je cudo jedno. Ili kao, 'vidi cega sam se ja dosetio' a ja se vec dotakao teme 10 postova unazad. Uzgred ovo je miks dve gitare vec. Imam ja to i odvojeno, katastrofa je kad slusas jednu gitaru samo sve vreme. Sa dve vec radi.
- Dersu Uzala
Ne, otkud ti to?
Postavi lepo snimak samo Kirkove gitare pa samo Djemsove. Which is what Jammit.com does.
Postavi lepo snimak samo Kirkove gitare pa samo Djemsove. Which is what Jammit.com does.
Zamisli, ovde svira 7zicanu gitaruDersu Uzala wrote: Kad stignem okacicu multitrack ovoga.
Nemaju ni Ola ni Slipknot heavy-ji zvuk gitare od ovoga. Samo riljaju nekontrolisano. Brze i slabije tehnicki. A kad cujes kako je to snimljeno, nema veze sa riljanjem. It's singing.

Nemam zivaca da quotujem sve sto sam hteo a i Dusan me je preduhitrio i skrenuo ti paznju na glavni detalj oko koga se bespotrebno raspravljamo - tvoj ukus.
Jos mi samo nadji gde sam ja rekao da mi se Olin zvuk dopada? Ili njegova muzika? Ili da sam rekao da mi svaki amp koji on testira zvuci do jaja. Nisam fan njegove muzike a ni sviranja preterano. Not my cup of tea. Ali covek je car jer radi testove bolje nego 99.9% ljudi - for free.
Miksevi su mu prosecni ali za trziste na kome on nastupa i vise nego korektni.
Inace jammit veze nema sa pravim multitrekovima iz studija. Ja sam o tome prica. Ne "izvadio sam iz matrice zajebavajuci se sa fazom pa imam super podlogu za karaoke" varijanta.
- Dersu Uzala
Pa ne moram valjda svaki posto da kvalifikujem (posto ih imam oko 3-4 iljade) da je to moje misljenje, to se podrazumeva, sem kad u pitanju nisu poznati i priznato zakoni nauke. Onda nije moje misljenje, onda je misljenje onoga cije ime taj zakon i nosi, nakverovatnije. Postajes i ti bukvalac, vreme ti je da selis na zapad.Dushan S wrote:Nisam pre slusao ovog lika (ne listam YT sem ako mi neko ne podari link). On izgleda dobro to usnimi i isproducira kasnije pa zvuci ok, ali uzivo snimci su mu katastrofa. Prsti do bola. Kapiram ja da on hoce da cut thru the mix, pa ga posle tamo overdabuje oktaverom nanize i utegne EQ. Sve je to ok. Ali live snimci su mu katastrofa. I DR i Freyette Memphis recimo. Oh well.Dersu Uzala wrote:Ali upravo je o tome rec. Mozda da ipak pogledas moj prvi post???????????????????????Dushan S wrote:...ali ovde je bila reč o tome da li u univerzalnom smislu nešto u redu ili ne.... Nemoj da teraš vodu na lični ukus, jer to nije u pitanju. Meni nije lep zvuk iz prvog Olinog videa, ne bih ga pustio i otvorio pivo da uživam u fotelji, ali takav zvuk gitare ima mnogo metal albuma, i to je zvuk koji radi u miksu.
Evo prvog post-a. Rekao si da mu je zvuk katastrofa, nisi rekao da se tebi lično zvuk ne sviđa. Rekao si da on to "kasnije lepo snimi", dok eto, smatram da zapravo upravo tako snimi, ono što se tebi ne dopada zvučno. Rekao si da pršti, evo upravo sam ti dao linkove, koji isto pršte.
Pri tome da se razumemo, izabrao si vrlo namerno video gde čoveku POSEBNO pršti gitara, da bi dokazao point, a ne neki prosečno usnimljen, pa fakat postavlja se pitanje da li to išta govori o kvalitetu Oli-inog rada ako je na jednom videu stavio mikrofon pola santimetra više na ovu ili onu stranu.

Drugo, ja sam i odreagovao posle nekog posta gde Ola opet svira na suvo (nema miska, svira solo nekog malecnog Marshalla) gde je zvuk katastrofa. Ali opet u tom njegovom fazonu. Meni je to katastrofa, ja to u ludilu ne bih nikad podesio tako u kuci a nekmoli okacio na YT. Jasno mi je sa kojim ciljem on to radi, ali mi je taj cilj smrdljiv. A zvuk 'modernog metala' kako kazes, jos smrdljiviji. Jer i nema zvuka, sve je besomucno riljanje i drljanje i drapanje.
Nema nikakvog modernijeg i bolkeg mjetal zvuka od 1990 naovamo cenim. Ima samo vise riljanja, dok se to ne pretvori u ultrariljanje i vise ama bas nista ne mozes (ne mogu pardon) da razaznam, nit kad cujem solo track, nit u miksu. Prdi.
- Dersu Uzala
Jel?MUzzY wrote:Inace jammit veze nema sa pravim multitrekovima iz studija. Ja sam o tome prica. Ne "izvadio sam iz matrice zajebavajuci se sa fazom pa imam super podlogu za karaoke" varijanta.
Pa onda da ih sudimo za grdne milione jer oni se upravo tako reklamiraju sirom medija i jos im niko nije dohakao, pa ni Rush ili Dream Theater za cije matrice tvrde da ih imaju (kao i sve ostale) oridjidji. Well, after tape or digital transfer. Sigurno im nisu poslali original, jel. Care to elaborate?
Pa moglo bi možda da se ovo izdvoji u drugu temu, off topic je za sve pareCortex wrote:Sad cemo da preporuchimo dechku ili Bugeru, ili Blackstar.

- Dersu Uzala
Naravno. Upravo u tome je poenta, njegova sedmica zvuci savrseno i solo i u miksu a onaj na sedmici rilja da ogluvis. Zato sam ih i poredio.MUzzY wrote:
Zamisli, ovde svira 7zicanu gitaru![]()
Do you even have a point?
Nikad nisam obratio pažnju ili slušao to njihovo, ali koliko se sećam, oni su reklamirali da dobijaju originalne trake, tj da imaju nke deal-ove?MUzzY wrote:Inace jammit veze nema sa pravim multitrekovima iz studija. Ja sam o tome prica. Ne "izvadio sam iz matrice zajebavajuci se sa fazom pa imam super podlogu za karaoke" varijanta.
- Dersu Uzala
Zar 'decko' nije to odavno razresio/pazario?
Ko jos prati zitije originalnog postera na bilo kojoj temi?

Ko jos prati zitije originalnog postera na bilo kojoj temi?