to vec nisam znao,koja je razlika izmedju njih i ovih ostalih starih?mislim,jel i dalje imaju onakvu saturaciju i definisan drajv?+Hopkins+ wrote:I da, pod real deal Hiwattom se podrazumevaju samo oni od 1970-74. dok su imali 4 rupe i dok ih je sklapao dave reeves lično, tako da njih ima stvarno malo.
Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
- Dersu Uzala
Joj. Te (i jos par slicnih modela) smo koristili u Pupinu 80-tih. Milina ti da dodjes na posao i ukljucis sve u laboratoriji, ko bliski susreti trece vrsti.
- Dersu Uzala
Neki modeli imaju extra gain stage, ali to je uglavnom bilo po zahtevu kupca.umart wrote:to vec nisam znao,koja je razlika izmedju njih i ovih ostalih starih?mislim,jel i dalje imaju onakvu saturaciju i definisan drajv?+Hopkins+ wrote:I da, pod real deal Hiwattom se podrazumevaju samo oni od 1970-74. dok su imali 4 rupe i dok ih je sklapao dave reeves lično, tako da njih ima stvarno malo.
- Dersu Uzala
Ne znam kolko traze za '70.s Oranga, ali Hiwatt je dzabalesku+Hopkins+ wrote:Nisam baš siguran u ovo... 70s hiwatt je uvek išao za više para od 70s orange-a, a i mnogo ih je manje napravljeno.umart wrote:pa kupis djede pravog hiwatt-a.u svakom slucaju jeftinije i lakse nego da se docepas vintez oranza ili nedajboze oranz matamp-a.
Možda je sada eksplozijom stoner roka i hajpom oko tih pojačala skočila cena... nisam pratio skoro.

http://www.ebay.com/itm/HiWatt-DR103-Vi ... 337d3a2433
http://www.ebay.com/itm/Hiwatt-1980-DR1 ... 4d0640cdda
- Dersu Uzala
Ovaj deluje dobro, ne deluje mi da je iz 80-ih mada nije istakao čovek godinu proizvodnje.Svakako dok budem sakupio pare otići će elsewhereDersu Uzala wrote:Joj. Te (i jos par slicnih modela) smo koristili u Pupinu 80-tih. Milina ti da dodjes na posao i ukljucis sve u laboratoriji, ko bliski susreti trece vrsti.

- Dersu Uzala
Ne znam matori otkad je ovaj, ali ta serija je iz '84. Mi smo ganjali te i 2465 80-tih.
U 'razvoju' su imali jos ludje masine, osciloskope od 40,000$ pa ti vidi.
U 'razvoju' su imali jos ludje masine, osciloskope od 40,000$ pa ti vidi.

Yeap, pogledao sam manual, izgleda da si u pravu fazon '82
Mada to ne bi trebalo da bude loše?

Mada to ne bi trebalo da bude loše?

- Dersu Uzala
Di lose, u to vreme top of the line, 4 kanala, triggeri sa delayom i freezom, after-freeze cursor. 150MHz, a mi imali maticne ploce za putere od 20MHz max (sto je u ono vreme bilo suludo, vecina Intelovih i Motorolinih CPU-ja je sljakala izmedju 4.77 i 8 MHz.
Za audio ti naravno ne treba ni toliko
.
Za audio ti naravno ne treba ni toliko

Ne znam tačno, nisam imao priliku da upoređujem. Kažu po hiwatt i plexi forumima da su drugačijeg zvuka, možda i lakše ulaze u izobličenje, imaju drugačije trafoe, nisu oni Partridge.umart wrote:to vec nisam znao,koja je razlika izmedju njih i ovih ostalih starih?mislim,jel i dalje imaju onakvu saturaciju i definisan drajv?+Hopkins+ wrote:I da, pod real deal Hiwattom se podrazumevaju samo oni od 1970-74. dok su imali 4 rupe i dok ih je sklapao dave reeves lično, tako da njih ima stvarno malo.
Ovde možeš da izgikuješ sve to: http://hiwatt.org/
Kada smo već kod toga, zanimljivo mi je kako su se i Orange i Hiwatt odrekli svog zvuka iz 70ih i prave po zvuku moderna pojačala. Nije da sada ne mogu da se nađu takva pojačala od manjih firmi, recimo Reeves, za koji kažu da je nešto najbliže Hiwattu iz 74. ikada napravljeno. Marshall i Fender su koliko-toliko ostali dosledni svom zvuku, šteta što ovi nisu.
Do Reeves-ove smrti 81 su se koristili Partridge trafoi, kada je Reeves umro stavljali su druge trafoe a i Harry Joyce više nije radio ožičenje, jednostavno nisu imali više para pa su posle i pukli kao firma. Uostalom ima na tom linku koji je Hopkins ostavio cela priča.
izgleda da su te glave do '74te u rangu oranza do '74te,ovo posle je jeftinije,ja ne vidjeh oranza iz 70tih da je u koliko toliko ok stanju i da je ispod 2000 i kusur dolarjev,OD serija (OR sa MV) je i skuplja jer je mnogo manje ima.
pa hopkinse,pukli su sa onim pojacalima jer ju svi htjeli vise gejna,a i kontrole,i fender i marshall su se mnogo vise prilagodjavali trzistu nego ovi i to je to.
pa hopkinse,pukli su sa onim pojacalima jer ju svi htjeli vise gejna,a i kontrole,i fender i marshall su se mnogo vise prilagodjavali trzistu nego ovi i to je to.
- nikolic025
http://www.kupujemprodajem.com/HIWATT-C ... id=5798978
Kad vec pominjete,kao da ste ga prizvali...
Moze biti da je taj MusicMan SixtyFive sto je na prvoj slici ispod bio moj,jer ga je neki lik iz okoline Zrenjanina pazario...
Kad vec pominjete,kao da ste ga prizvali...

Moze biti da je taj MusicMan SixtyFive sto je na prvoj slici ispod bio moj,jer ga je neki lik iz okoline Zrenjanina pazario...

-
Odavno ide oglas...