Ok a adresa tog lika je?Funkomat wrote:Meni se jednom desilo da sam isao kod nekog lika da probam pojacalo za ortaka pa se ispostavilo da je lik neki kolekcionar koji daje sta god za koliko god... a nema sta nema.
Pojacalo bilo neki besmislen fender kojeg ni na ibeju nema za tipa 150e. Tad sam kupio roland tr-707.
Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
deal of the century, svaka castkomil wrote:Danas nabavio:
Sola Sound Tone Bender (3 knob, 3 transistor, skroz originalno stanje ima i poklopac i sve)Čovek je tražio 5 eura za njega... ja sam mu dao 10. Valda nisam preplatio??Spoiler:
Odlično radi, baš peva!
Mesto je nedaleko od Novog Sada.Uncle Moe wrote:Da. Hocemo da znamo mesto.
Ok, Tone Bender ide kod Cortexa...
... samo na par dana, kao pozajmica, šta se cimate
Hvala na čestitkama. Ostaviću Tone Bender unucima u testamentu, ne verujem da ću ga prodavati.
Neko naselje u cg.Cortex wrote:Ok a adresa tog lika je?Funkomat wrote:Meni se jednom desilo da sam isao kod nekog lika da probam pojacalo za ortaka pa se ispostavilo da je lik neki kolekcionar koji daje sta god za koliko god... a nema sta nema.
Pojacalo bilo neki besmislen fender kojeg ni na ibeju nema za tipa 150e. Tad sam kupio roland tr-707.
znam ja cg kao svoj dzep slobodno kazi
Ako je Sutomore u pitanju, ne brini, kupio ga je ortakFunkomat wrote:Neko naselje u cg.Cortex wrote:Ok a adresa tog lika je?Funkomat wrote:Meni se jednom desilo da sam isao kod nekog lika da probam pojacalo za ortaka pa se ispostavilo da je lik neki kolekcionar koji daje sta god za koliko god... a nema sta nema.

Fina pedalica.
Klasika.
Cestitke!
Sledeci chorus na redu?

Sledeci chorus na redu?
Moze jedan small clone.
kad nabavis, javi se, imam efikasan mix mod kog nema po netu...
ako ti nije crnjak da radis diy i da me sacekas, ja sam u procesu dizajniranja plocice za nesto sto se moze samo informativno nazvati klonom small clonea: naime, promenjen je ulaz (normalni bufferi ftw), prepravljen je lfo i clock generator (lepse radi depth, koji je sad potenciometar, a ima bufferovan izlaz za led sa lfo-a, da blica u ritmu bez opterecivanja lfo kola). promenjena je komplet fiksna mix sekcija, koja je govnava na originalu, poseduje mix potenciometar koji na pola radi tacno kao obicni small clone, levo efekta nema, a desno je cist vibrato, a sve medjupozicije rade vrh. rezultat je ton sa manje shuma i manje muljav. trenutno je sve na nivou sheme (ucrtano na papir sta sam napravio na breadboardu), mislio sam da stavim baxendall tone stack na wet signal, najvise zbog basista, da mogu da chorusuju samo visoke i dodaju shimmer, kao sto to peter hook voli... ono sto jos nisam isprobao je da ugradim voltage doubler, pa da radi na 18V, al moram probati prvo. tako nesto bi me sigurno nateralo da radim u 1590bb kutiji, a cilj je da naguram u b... videcemo... ono sto sam probao na breadbordu je hands-down najbolji chrous koji sam probao, a nije da ih nisam probao...
ako ti nije crnjak da radis diy i da me sacekas, ja sam u procesu dizajniranja plocice za nesto sto se moze samo informativno nazvati klonom small clonea: naime, promenjen je ulaz (normalni bufferi ftw), prepravljen je lfo i clock generator (lepse radi depth, koji je sad potenciometar, a ima bufferovan izlaz za led sa lfo-a, da blica u ritmu bez opterecivanja lfo kola). promenjena je komplet fiksna mix sekcija, koja je govnava na originalu, poseduje mix potenciometar koji na pola radi tacno kao obicni small clone, levo efekta nema, a desno je cist vibrato, a sve medjupozicije rade vrh. rezultat je ton sa manje shuma i manje muljav. trenutno je sve na nivou sheme (ucrtano na papir sta sam napravio na breadboardu), mislio sam da stavim baxendall tone stack na wet signal, najvise zbog basista, da mogu da chorusuju samo visoke i dodaju shimmer, kao sto to peter hook voli... ono sto jos nisam isprobao je da ugradim voltage doubler, pa da radi na 18V, al moram probati prvo. tako nesto bi me sigurno nateralo da radim u 1590bb kutiji, a cilj je da naguram u b... videcemo... ono sto sam probao na breadbordu je hands-down najbolji chrous koji sam probao, a nije da ih nisam probao...
zvuci interesantno, care to share the schem/layout?
btw, gde uzimas BBD-ove?
btw, gde uzimas BBD-ove?
imam neke kolokvijume, cim to ucrtam u proteus ili eagle, izbacicu projekat. izvadio iz svog small clone-a, pa vratio. kupicu negde sa ebay-a ili banzai-a kad budem pravio ovu novu verziju...
-
Kill surf city
Re: chorus
Po pravilu izbegavam choruse (uvek mi zvuce super cheesy
), ali ovo bi mi leglo.