Maxles pedale handmade

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
komil

Re: Maxles pedale handmade

Post by komil » 05 Nov 2012, 09:18

Makso, svaka čast još jednom. Nemoj više da deliš pedale, čoveče, ovo što radiš je dovoljno dobro da se prodaje i skuplje nego što ceniš.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Nov 2012, 09:22

Odlichno izgleda unutrashnjost Makso.

doki

Post by doki » 05 Nov 2012, 22:02

uhhh, pa nisi ni rekao da ćeš rešiti i Phantom Power !!! Extra, jedva čekam da mi stigne . :) Snimiću i neki video da čujete kako radi, čim ga malo prostudiram ! :metal:

bancika

Post by bancika » 06 Nov 2012, 22:28

ekstra izgleda. Sledeci korak u kvalitetu ti je da se resis ovih board-mount potova, tj nacina na koji su zalemljeni na PCB :) U ovom slucaju BBD-a, layout je super, treba ti samo 20ak cm zice, po 2cm od plocice do one rupice na potu u mnogome povecava pouzdanost. Potovi se razlabave na sasiji kad tad, a kad imas jednostranu plocu od pertinaxa nije mnogo potrebno da se lem razdrnda dok se pot okrece svakodnevno i eto poblema. Wampler i slicni proizvodjaci mogu da se provuku sa board mounted potovima jer koriste plated-trough (ne znam srpsku rec) PCB-ove, pa lem prodje sa obe strane plocice i kroz rupu. To nema sanse da se podrnda tek tako. A i oni koriste ove dugonoge potove koji su napravljeni da se montiraju pod uglom.

Image

I vitroplast vazi za kvalitetniju varijantu od pertinaxa. Znam, skuplji je i teze se obradjuje :)

Naravno, ne moras nista od toga. Kao i uvek, samo dobronamerni savet, ne pokusavam da kritikujem :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 06 Nov 2012, 23:41

Drugri ,HVALA LEPO... :ziveli:
Sto se tice bas driver-a i phantom power-a,ja verujem da ce da radi.Kazem zbog zbog toga jer sam prilikom testa simulirao phantom power iz razloga jer mi isti nije dostupan u mojoj skromnoj radionici.A napravio sam jedan Di box koji odlicno radi (kako kaze njegov vlasnik) na phantom-u.I zato verujem da i ovde nece biti problem.
Bane,pozdrav i tebi licno :D Naravno da ne dozivljvam ovo kao kritiku.Voleo bi ija da mogu da omogucim sebi ovakve PCB-ove,al je to malo verovatno da moze da se nadje i izradi kod mene-Al ko zna mozda i bude :D .Isto vazi i za ove potove.No medjutim ja sam donekle nasao resenje,koje funkcionise ,nije bas da vizuelno izgleda kao ovo sa slike,al vrsi posao.name ja sa za ove nozice potova izabrao tanku bakarnu zicu sa izolacijom,i to mi olaksava montazu,nista vise.Verujem da je i kod njih isti razlog,zbog cega ih stavljaju,naravno i izgled. :ziveli:

bancika

Post by bancika » 06 Nov 2012, 23:46

nisam mislio da uzmes ove profi plocice, za to ti treba poveca serija da bi se isplatilo...nego samo kazem da kod takvih plocica prolaze PCB-mount potovi sa manjim rizikom da nesto kasnije podje po zlu. Sa razlogom ne stavljaju PCB mount potove na jednostrane pertinax plocice, kao recimo
Image
Moj savet je bio u ovom smeru (vidi ispod)...cak i ako se pot razlabavi, zicke ce apsorbovati mrdanje i manji je rizik da se sam lem poremeti. Ima na DIYSB forumu dosta price o tome, pogotovo sam pratio R.G.-a i cenim njegovo misljenje.
Image

maksabass

Post by maksabass » 07 Nov 2012, 00:14

A evo i nesto novo SUCKER PUNCH distortion
Evo ovom prilikom pozdravljam i KOMIL-a licno :D i kazem da necu vise da poklanjam pedale,naravno do sledece prilike.
E sad ,ne vidim nista lose u tome,i ne zelim da iznesem ovo kao prljav ves,ili nesto lose,a cisto da se zna odakle i kako je nastala ova pedala...kao prilog prici o tome da ja zaista zelim da izadjem u susret
Kontaktirali me ljudi,i kazu jel moze da se uradi-i naravno ne budem lenj i kazem MOZE.E sad proslo je malo vremena ,a oni me opet podsete na to da trbam da je uradim ,i pitaju a jel moze to prvo da se proba,pa ako ne odgovara da se moduje i to.Al smo definitivno zainteresovani za tu pedalu.OK.Uradim ja to ,posaljem,i oni zadovoljni.Medjutim ,kazu u sobi je dobra ,na probi ne toliko,na SG je dobra ,na ibanezu ne toliko itd.Pa dobro-kzem ja.A oni ce ,pa koliko bi cena mogla da se spusti...Velim pedala je vec kod njih ,ajd da ne pravimo troskove ,nego da pravimo posao.I kazem 5000 din.Sto je u tom trenutku bilo manje od 45 evra.poccetna cena pedale je bila izmedju 50 i 60 evra.I onda pedalal bude jos neko vreme kod njih i onda odluce da je vrate.Sve je to trajalo nekih 20-ak dana.Naravno momci su platili trokove u oba pravca i ja im ne zameram nista oko ovoga,al sam se ipak ponadao da ce je uzeti i bar na taj nacin se oduziti meni za sav moj trud oko nje.A razlog je jer pedala potpuno isto zvuci i na snimcima sa YT i ova moja.Komponete su takodje originalne.A i sto se tice dizajna sam pokusao da izadjem u susret.
Al.ajd -dobro sad-desava se i to.Kazem ponovo NE ZAMERAM
Inace u kolu na ulazu stoji J201.chip je lm 386.Isti onaj kao u CLARINOT-u,o cijem zvuku fuzz-a se recimo dosta pohvalio
Milan Ares NS.I ja takodje mislim da ovaj chip ima dobar FUZZY SOUND.
Image
Eto ako neko ima volju da je proba od VAS drugara sa foruma,izvolte.Naravno moja je dobra volja a Vi placate troskove slanja. :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 07 Nov 2012, 00:19

Dakako BANE,razumeo sam o cemu se radi :bambi: Ja samo kazem ralog zbog koga sam se ja odlucio da ovako nesto slicno uradim(montaza),a sve drugo je onako kako si rekao.
pohvale za tvoje radove ,izgledaju vrhunski.

maksabass

Post by maksabass » 07 Nov 2012, 14:43

ponovo ECHO BASE...Verzija 2.
Image
Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Nov 2012, 23:01

Makso, ono shto bih ti preporuchio da krenesh da radish to je da u svoje pedale ugradjujesh neku vrstu FET switching-a i da zajebesh ove DPDT prekidache. Objansi lepo ljudima da to ne traje dugo, da moraju da se menjaju, i sl. Realno najmanje kvalitetan deo tvojih pedala su bash ti switchevi [ako ih nabavljash u MG/Pro elektronic-u ili gde vec unutar zemlje] katastrofalnog su kvaliteta, katastrofalnog. Ja sam zamenio jako brzo jedno 4-5 na svojim pedalama a i ovi shto su na josh nekim, uopshte ne daju utisak da ce josh dugo. Plashim se da zgazim na njih na probi, desi mi se i da moram da ih dotaknem dodatno nogom kako bi mehanika unutra legla na mesto i napravila spoj. Plus ma kakvo napajanje da tvoje mushterije koriste i daisy chainovanje u beskraj, nema problema sa pop-om prilikom aktiviranja pedale i sl. Ja se zaista razmishljam da u svojim build-ovima ***** dpdt/3pdt prichu, jeste da ima malo vishe da se radi ali je trajnije i lepshe je, postoji taj kratak "pump" efekat malenog lag-a, chekanja, da se efekat ulije u signal pogotovo ako se koristi neki vid LDR/LED kombinacije. So nice.

maksabass

Post by maksabass » 08 Nov 2012, 02:45

Sto se mene tice ja bi najradije 3pdt...Ali skupi poprilicno.Ajd nema veze to nego bi morao da narucim jedno 50 kom,neznam mozda i manje,al ponovo je to slozices se samnom malo veca izvesticija.
E sad moja prica je sasvim drugacija...Do sada nisam imao prilike da mi strada ovaj prekidac,Tj nisam imao prilike da mi se neko pozali na to,da ga servisiram i tome sl.Cak sta vise desilo se da covek posumnja da mu je stradao prekidac i posalje pedalu na servis,kad ono uopste nije do njega,vec sasvim nesto drugo.Verujem da ih neki gaze i jako i dugo ,za neke znam pouzdano,al i posle 2-3 godine SVE JE POTPUNO U REDU. Znas mehanika je to i kod tastera i kod prekidaca i kod potenciometra-HABA SE ,i IMA SVOJ VEK TRAJANJA.A Jbt -pa i mi starimo ,nismo vise tako maldi.Tako da za sada ne bi menjao nista.Znas i sam Cortex nije problem napraviti najkvalitetnije i ubaciti najskuplje delove-problem je uklopiti se sa cenom,o vremenu provedenom oko izrade necu ni da pricam.
U savkom slucaju cenim tvoj savet,al opet kazem problema nisam imao :ziveli:

bancika

Post by bancika » 08 Nov 2012, 10:27

ovo sto cort prica je vise mentalna investicija od finansijske. Treba ti ovaj actuator (ili nesto slicno), jedan micro taster ispod, i par obicnih fetova ili cega vec cime ces da switchujes http://www.smallbearelec.com/servlet/Detail?no=32
One gde je mentalna investicija je da osmislis switching mehanizam i da prilagodis layoute. Jednom kad to uradis sklapanje ce ti ici jos brze jer nemas ozicenje od plocice do switcha, samo treba da podesis plocicu tako da taster bude direktno ispod ovog djavola. Imam jedan, ne znam sta da radim sa njim, pa ako hoces posudicu ti da eksperimentises.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Nov 2012, 11:22

Ako nece maksa ocu ja :D
Ma da bre, samo shto sam ja mislio na one momentary plastichne prekidache u sushtini, ko dugme, bukvalno jedan pol koji je momentarily connected and then not. Mada ovo tvoje daje neki feel ovih 3pdt prekidacha na koje smo navikli, taj neki mali otpor na nozi dok ga pritiskash iako manji nego sa mehanichkim prekidachima, a to je kapiram isto bitno nekome, da oseti da je neshto zgazio da je kliknuo, da bude manje-vioshe siguran da je ukljuchio pedalu i bez gledanja u to da li se lampica upalila jer mozhda na velikim binama i ne osetish u zvuku neshto shto je transparentan compressor npr jer i sebe jedva chujesh

bancika

Post by bancika » 08 Nov 2012, 12:04

aaa, pa dobro, moze i obican plasticni taster od 50din...tako je i lakse za pravljenje jer ne mora da montira pcb tako da se taster pogodi sa ovim switchem.
nego ja uvek krenem od fancy metalnih resenja :) Svidja mi se kako slican prekidac radi na TC pedalama. Nema click, ali opet je bolji od onih boss-style papucica.

olaksavajuce resenje je da napravis cerku PCB koju pored tastera bocnes u svaku pedalu umesto DPDT/3PDT switcha. Onda ne moras da prilagodjavas layoute.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Nov 2012, 12:15

evo kako to DOD radi

Image

Post Reply