Prvo mi je drago da vam se dopadaju ideje što se tiče dizajna. Neću da se "kitim tuđim cvećem", nesebičnu pomoć mi je pružio Kristijan kao i kada mi je trebala pomoć oko izrade logotipa. On je glavni dizajner a ja sam tu učestvovao onako sa strane, dodam neku opasku, prodskutujemo da li bi nešto moglo ovako ili onako. I tako smo došli do ovoga što vidite na slikama, sada je još ostala nedoumica oko ove druge gitare, koju verziju izabrati. Njemu još jednom ovako javno veliko hvala
Ova prva gitara treba da bude neka moja verzija Strata dok su druge dve slike varijacije na temu Telecastera. Moram priznati da sam pomalo iznenađen što ova druga verzija već ima 2 glasa, nekako sam bio siguran da će ljudima više da se dopadne varijanta za zaobljenjem kako kod klasičnog Telca a ne ovaj mali zadebljali rog. Ali, zna se ko je glavni što se tiče dizajna, Kristijane bio si u pravu, bar što se tiče dosadašnjeg glasanja

.
Darsu Uzala i fattwang, zaista ste mi dali odlične ideje, zato sam baš i otvorio temu. Meni je elektronika slabija strana i to javno kažem, umem da povežem šta treba ali kada ispred sebe imam šemu nacrtanu kao "za male glupe Amere" To ja tako posprdno nazivam te crteže a nije mi jasno zašto kad ni sam nisam bolji

Jasne su mi vaše ideje šta bi koja kontrola sa magnetima trebala da radi, ali može li neki link do neke nacrtane šeme gde se lepo vidi šta se gde lemi? Ako zakeram mnogo ne morate da stavljate, slobodna me i opsujte, neću da se ljutim

.
Šta imate da kažete na temu 3 singla sa Stratoliku verziju i za kombinaciju sa dva singla na Tele verziji? Kad su dva singla u pitanju meni ne pada na pamet ništa sem tri klasične pozicije i da jedan od potova bude push/pull sa varijantama za series/parallel vezivanje magneta. Ali kažem, ja se slabo u taj deo razumem pa je svaki savet dobrodošao.
@progg, misliš drugu sliku od ove tri (srednju) ili misliš drugu od ove dve Tele verzije? Kontrole i sami delovi na gitari će moći da se menjaju u zavisnosti od želje kupca, to nije nikakav problem, tako da mogu da idu i dva volume i dva tone pota kao što si rekao. Osnova bi bila ta koja jeste, odnosno oblik i dimenzije same gitare i glave, to bi bili moji modeli, a na njima je sve ostalo moguće menjati...
Lepo je raditi kopije postojećih gitara i toga se ne odričem, i dalje ću to da radim ukoliko neko poželi. Ali, hteo sam da sve malo podignem na viši nivo i predstavim nešto novo pa da vidim koliko će ljudi biti zainteresovani. Plan je da u nekom narednom periodu (zavisi od finansija) napravima možda po jedan od ova dva modela kojima bih pre svega mogao da pokažem kako sve to izgleda i kakav je moj rad. Uglavnom ljudi traže da vide neku moju gitaru kada dođu zbog nekih popravki. Naravno to što bih napravio bilo bi i za prodaju pa bi na taj način automatski mogao da napravim sledeću novu...
Nastavite sa savetima i sugestijama, vrlo pažljivo čitam i pratim šta napišete