Ferihlorid mora da se greje oko 50 stepeni i da se dodaje kiseonik,npr sa pumpom za akvarijum.Idealno bi bilo da se komad koji se ecuje okreće,ako nema te mogućnosti povremeno se briše-skida ostatatak od ecovanja sa četkom.Ovaj postupak se nikada ne radi u malim zatvorenim prostorijama jer je ferihlorid opasan po zdravljebrejnae wrote:ubrzo cu raditi novu kutiju za dr.boogie-ja, uslikat cu svaki korak i objaviti proceduru.
btw. ja sam poceo sa FeCl3 i rezultati su onako nist posebno (ugl nisam bio zadovoljan) i onda sam se vratio na HCl 19% i 12% hidrogen i dobio rezultate koji se vide na Plexiju.
stavit cu sliku kako sam uradio Octaviu, ona djeluje jos upecatljivije jer sam koristio stencil Hendrixa.
Carl Martin - PlexiTone - KLON
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Carl Martin - PlexiTone - KLON
vidis, fakat to nisam znao da se mora grijati do 50 C.. al najbitnije je postici zeljeni rezultat. 
Grejanjem i okretanjem-brisanjem dobijaš idealno nagrižene površine 
Ja ga nikad nisam grejao i okretao pa nikad nisam imao problema.
To je postupak koji se podrazumeva od kad postoji ecovanje.A sad improvizacije postoje...
Okretanje tj.talsanje rastvora ferihlarida ili drugog pospesuje postupak(ubrzava).
Kao i grejanje. Imho, najjednostavnija varijanta za grejanje je da koristis relativno plitku posudu i uperis u nju neku sijalicu od 100ak W iz blizine, skroz ok se ugreje, cisto da ne cekas dugo na etchovanje. I da, muljanje pomaze
Imam pitanje:
Može li se za etching kutije koristiti kombinacija hidrogena i sone kiseline kao kod pločica?
Može li se za etching kutije koristiti kombinacija hidrogena i sone kiseline kao kod pločica?
Moze, ja tako radim, ferihlorid je skuplji i otrovniji.
Vodi racuna ,sa ferihloridom je reakcija manje burna od kiseline.
sto bi rekla moja nastavnica hemije: ako sipas Vodu U Kiselinu = VUK, a Kiselina U Vodu = KUV, ovo prvo je kao opasnije 
^ovo je najveca mana kiselinemaksabass wrote:Vodi racuna ,sa ferihloridom je reakcija manje burna od kiseline.
Stavis kutiju u kiselinu, krene reakcija. Kiselina krece da se zagrijava. Sto se vise zagrijava, jaca je reakcija, a time se vise i zagrijava, i tako u nedogled.
Kada predje odredjenu temperaturu krece da isparava, ode sve u pm, i onda vam kiselina unisti dizajn, sto se meni desilo
Samo treba paziti da se ne zagrije previse.
Eh sad bi bilo fino da neki moderator prebaci etching postove u neku novu etching temu
jel ima ko ideju kako rijesiti pop koji mi se javlja prilikom uklj/isklj boosta na plexitonu? ono sto sam procitao je da moze biti do sporog switcha, te se tako stvara feedback izmedu pina 8 i 9 na LF347. Ugl probao sam obrnuto zalemiti switch i dobio sam malo bolju regulaciju boosta na potu,al nisam rijesio pop. :-C
I koristio sam 2PDT switch...
Ja na svom AC Tone-u (isti layout, razlika u 6 komponenata koji odredjuju voicing, i tranzistori u klipingu a ne crveni LED) nisam imao nikakav pop... :-/