Tremolo rucica za Music Man SUB1
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nikolic025
Tremolo rucica za Music Man SUB1
Ajde,da ne punim sa ovim glupostima temu o domacim majstorima,da otvorim ovu.
Zanima me da li neko moze sa sigurnoscu da mi kaze kolika je sirina rucice za tremolo,konkretno dela koji ide unutra?Mnogo mi je da dam 50E za original,a Fender i Wilkinson imaju deblje rucke,mislim oko 5mm,e sad me zanima,ako neko ima ili sa sigurnoscu zna koja je debljina ovih,kako bih odneo neku staru rucicu kod majstora da mi stanji na potrebne dimenzije.Takodje me zanima da li rucica od MM-a ima neki zljeb kao Fender i Ibanez ili je skroz ravna kao Wilkinson?
Hvala.
Zanima me da li neko moze sa sigurnoscu da mi kaze kolika je sirina rucice za tremolo,konkretno dela koji ide unutra?Mnogo mi je da dam 50E za original,a Fender i Wilkinson imaju deblje rucke,mislim oko 5mm,e sad me zanima,ako neko ima ili sa sigurnoscu zna koja je debljina ovih,kako bih odneo neku staru rucicu kod majstora da mi stanji na potrebne dimenzije.Takodje me zanima da li rucica od MM-a ima neki zljeb kao Fender i Ibanez ili je skroz ravna kao Wilkinson?
Hvala.
- nikolic025
Re: Tremolo rucica za Music Man SUB1
Jel moze iko da mi pomogne? 

Mozda da posaljes mail musicmanu, ono, kukas kako zivis u srbistanu, nema dilera za musicman zvanicnih, nema paypala, pa da ti kazu da znas kako da objasnis tetki iz francuske da pita u prodavnici ili tako nest
- nikolic025
Poslao sam im mail sa pitanjem koja je cena i da li salju za Nemacku ili Srbiju,jer odatle mogu da dovucem...Ali jos nema odgovora.Na kraju cu da odem kod metalostrugara da mi odradi rucku i da sam miran...Samo mi treba originalna kako bi znali na osnovu cega da naprave...
http://www.maric.rs/Trooper wrote:...nema dilera za musicman zvanicnih ...
Elementary, my dear Watson.

Odnesi celu gitaru kod strugara verovatno da on moze da izmeri širinu i navoj pa da ti uradi,to te neće mnogo koštati,a ako oćeš posle možeš i da je hromiraš ako je u pitanju hrom,malo izgugluješ ima po Beogradi i mislim Zrenjaninu ali nisam siguran ljudi koji to rade pa pošalješ im poštom.Eto to je ono što mi pada na pamet.
Postoji mogućnost da nebi hromirao-da kupiš tu ručicu od fendera,squiera s obzirom da je kako kažeš deblja pa samo da ti uradi drugi navoj.
Postoji mogućnost da nebi hromirao-da kupiš tu ručicu od fendera,squiera s obzirom da je kako kažeš deblja pa samo da ti uradi drugi navoj.
Zamolio sam drugara koji ima EBMM Luke da slika detaljno rucicu i da sve izmeri, valjda ce to biti dovoljno dobro da neki strugar napravi primerak po skici...

Nije takva, ova za MM nema nikakav navoj, samo mali zljeb na kraju koji se zabada u tremolo.
Nema ni ovde navoj 

Ok, ali je debljina rucice 7mm, a za MM treba 5mm.
- nikolic025
Napisah vec da Maric trazi 90E za rucicu i prekidac,ali kad sam mu rekao da mi je to preterano,odmah je poslao drugi mail i rekao da su nasli jeftinije za 15E rucicu i 20E prekidac,ali 40E postarina i spedicija,ali i to mi je bre mnogo...Kupicu neki normalni prekidac da je nov i kvalitetan i narucicu da mi se napravi rucica...
Nemam dobar subler,pa ne mogu tacno da izmerim,ali znam da od Fender American Deluxe ne odgovara jer je presiroka...A negde sam nasao da je sirina njega 5,556mm tako da ce biti ta dimenzija od 5mm...Jupi
Svakako cu da odnesem i gitaru kod majstora,pa ce valjda moci nesto da odradi.Na kraju krajeva,za pocetak cu odneti kinesku rucicu sa navojem da je stanji i od nje napravi samo taj deo koji ulazi da bude isti,pa ako to uspe,onda cu da ga uposlim da pravi celu...
Hvala svima,a posebno Babi i njegovom ortaku sto su se potrudili i poslali mi na mail detaljne slike i dimenzije.
Nemam dobar subler,pa ne mogu tacno da izmerim,ali znam da od Fender American Deluxe ne odgovara jer je presiroka...A negde sam nasao da je sirina njega 5,556mm tako da ce biti ta dimenzija od 5mm...Jupi

Svakako cu da odnesem i gitaru kod majstora,pa ce valjda moci nesto da odradi.Na kraju krajeva,za pocetak cu odneti kinesku rucicu sa navojem da je stanji i od nje napravi samo taj deo koji ulazi da bude isti,pa ako to uspe,onda cu da ga uposlim da pravi celu...
Hvala svima,a posebno Babi i njegovom ortaku sto su se potrudili i poslali mi na mail detaljne slike i dimenzije.

imam ja dobar subler, ako hoces naidji pa mozemo pokusati da izmerimo...
- wicker man
ja nemam subler,ali svakako naidji sa gitarom da malo sviram

- nikolic025
Luci,cujemo se kad dodjem za Odzake,pa da resimo nesto...Wicker,kod tebe dolazim usput na tu rakiju,a gitaru ti ne donosim jer ti znam planove
Hoces da me nasikas i da ti dam gitaru za kilo cvaraka,e pa ne moze