Kupovina drveta
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina drveta
Jedino sto su me mozda zajebali i dali mi komad sa severne strane... Sledeci put kad budem isao u drvaru pitacu sa koje strane sveta je rasla daska. Ista prica kad budem isao u mitros da kupim original fendera juesej.
Imas u Virginiji, na izlasku iz NS-a prema rumenci da uzmes jasen. Jeste skuplji u odnosu na surcinski, i jes' da se nalazi severnije od surcinskog, ali bar mozes da vidis sta kupujes. Ja sam uzeo tamo parce za mog strata i zadovoljan sam.
Nego, to je lepa informacija da ovi iz Drvo Tradea salju pouzecem.
Nego, to je lepa informacija da ovi iz Drvo Tradea salju pouzecem.
moram tu virdziniju obici, treba mi drveta za neki projekat nevezano za gitaru tako da cu otici tamo koliko ove nedelje pa cu izvestiti o ponudi i cenama...
Zašto vi ne bi ste uzeli bukvu za ogrev (iz pet (5) cepanica ima da se izvuku daske za telo strata samo tako ... mašala) i kao svet i izdeljali iz nje stratokastere na kojima svirate? Ne bi ste dobili sigurno lošiji instrument od onoga izradjenog od javorovih ili hrastovih dasaka iz lokalnih daščara koje služe za gradjevinarske radove.
Bože koja ste vi deca i to toliko NEINFORMISANA i neuka (čudo jedno pored tolikog izvora informacija današnjice) ... divim vam se zaista!

Bože koja ste vi deca i to toliko NEINFORMISANA i neuka (čudo jedno pored tolikog izvora informacija današnjice) ... divim vam se zaista!

Last edited by Trzalica on 13 Nov 2012, 16:11, edited 1 time in total.
koja si ti budala NEOPEVANA I NEINFORMISANA
majtimika wrote:koja si ti budala NEOPEVANA I NEINFORMISANA

Ova reakcija je sigurno plod tvoje NEMOĆI da argumentovano i civilizovano diskutuješ? Pravi srbin, kada ne zna odgovor, kreće da vredja i još zamišlja da je time u pravu.

Nadam se da će moderatori reagovati. Ja ovo prijavljujem.

Inače, moja informacija o biranom drvetu je trebala biti uzeta sa većom ozbiljnošću a ne sarkazmom. Jer je nekome ko zaista želi kvalitetniji instrument, bila veoma potrebna. Treba znati iz kog dela stabla je isečena daska, sa koje strane sveta (da, da) i još sa kog mesta je drvo posečeno (brdo, dolina, močvara, ... koliko je gde i kako sušeno ... pa tek isto upotrebiti za muzički instrument. Daske sa raznih stovarišta služe za gradjevinske radove, možda izradu prozora i vrata, stolova i stolica, a ne za izradu muzičkih instrumenata. Tamo nema takvih dasaka.
- Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!
Covek je tako odreagovao zato sto je ovo ko zna koja tema po redu gde ti vrtis svoju pricu i skaces ljudima po zivcima. To ume da nervira, bas, bas!
Nemoj vredjati druge ljude da su neuki i neinformisani pa ni tebe niko nece uvrediti. I prestani da trolujes teme, svi znaju tvoje pljuvanje o rucno radjenim instrumentima u Srbiji.
On topic:
Super je ta informacija da se drvo salje i pouzecem. Hvala!!!
Nemoj vredjati druge ljude da su neuki i neinformisani pa ni tebe niko nece uvrediti. I prestani da trolujes teme, svi znaju tvoje pljuvanje o rucno radjenim instrumentima u Srbiji.
On topic:
Super je ta informacija da se drvo salje i pouzecem. Hvala!!!

Pričao mi je jedan profesor viole da kada je Stradivari bio nekad na robiji,i daju mu drvo da napravi violinu(drvo koje nije bilo nešto ekstra) u stilu aj sad da vidimo kakav si majstor,i on napravi dve odlične violine koje nisu sigurno bile kao ostale ali vrlo,vrlo dobre.Kaže da je jedna i danas u životu i da vredi mnogo.
P.S.Nemojte se ljutiti na Trzu,da nije njega bilo bi dosadno.
P.S.Nemojte se ljutiti na Trzu,da nije njega bilo bi dosadno.
Ne, nije nemoc u pitanju, nego ne zelim da napisem dve stranice i da gubim zivce da bi ti na kraju opet dokazao da si BUDALA, prijavi slobodnoTrzalica wrote:majtimika wrote:koja si ti budala NEOPEVANA I NEINFORMISANA![]()
![]()
![]()
Ova reakcija je sigurno plod tvoje NEMOĆI da argumentovano i civilizovano diskutuješ? Pravi srbin, kada ne zna odgovor, kreće da vredja i još zamišlja da je time u pravu.![]()
Nadam se da će moderatori reagovati. Ja ovo prijavljujem.![]()
Inače, moja informacija o biranom drvetu je trebala biti uzeta sa većom ozbiljnošću a ne sarkazmom. Jer je nekome ko zaista želi kvalitetniji instrument, bila veoma potrebna. Treba znati iz kog dela stabla je isečena daska, sa koje strane sveta (da, da) i još sa kog mesta je drvo posečeno (brdo, dolina, močvara, ... koliko je gde i kako sušeno ... pa tek isto upotrebiti za muzički instrument. Daske sa raznih stovarišta služe za gradjevinske radove, možda izradu prozora i vrata, stolova i stolica, a ne za izradu muzičkih instrumenata. Tamo nema takvih dasaka.
neke stvari ovde prvi put cujem iako se stvarno duugo bavim gradnjom pa bih te mollio za link gde objasnjava koja strana drveta iz kojeg dela drveta itd...Trzalica wrote:Vama je bitno da je "daska"?!? To odakle je isečena, iz kog dela stabla, sa koje strane sveta (da vam otkrijem tajnu: severni deo najlošije zvuči i svi ga izbacuju), iz koje šume, sa kog podneblja, da li sa BRDA ili iz doline, .. i td. ... koliko je sušena i kako, kolika je zvučnost te daske ... sve je to nebitno? Bitno da je mahagoni, javor, hrast i već zamišljate "HAND MADE" gitaru od par iljada €?!?
pozdrav
To nećeš doživeti pošto lik uglavnom dođe da se istresefric wrote: neke stvari ovde prvi put cujem iako se stvarno duugo bavim gradnjom pa bih te mollio za link gde objasnjava koja strana drveta iz kojeg dela drveta itd...
pozdrav

Nema tu linka bar meni poznatog. Znam dosta iz priča starijih graditelja gitara, violina, ... čak i duvačkih instrumenata i sl., oni znaju još bolje graditelje, ... ovi bolje ... svi uglavnom imaju saznanje da severna strana drveta treba biti odbačena jer ne rezonuje dobro, tj. zvučna slika joj je najgora. Od te strane drveta se ne izradjuje ništa. Danas vidim to nikoga ne zanima ... zato sam to napisao reda radi, misleći da ovakvi EXPERTI to već odavno znajufric wrote:neke stvari ovde prvi put cujem iako se stvarno duugo bavim gradnjom pa bih te mollio za link gde objasnjava koja strana drveta iz kojeg dela drveta itd...
pozdrav
O čemu dalje da vam pišem kada i sam moderator u PP poruci piše da će podržati ljude koji me direktno vredjaju jer on ne voli moj način komentarisanja.
Tako da, navalite, jer nećete biti kažnjeni ... možete ono je*** ti majku, sestru .. .ovo ono ... sada vam je prilika
Ne, lik uglavnom dodje da VAS isterese i vi se uvek primite kao saučešće!ssmc wrote:To nećeš doživeti pošto lik uglavnom dođe da se istresefric wrote: neke stvari ovde prvi put cujem iako se stvarno duugo bavim gradnjom pa bih te mollio za link gde objasnjava koja strana drveta iz kojeg dela drveta itd...
pozdrav

Kao i uvek ništa konkretno od tebe
Doduše ne mogu da kažem ništa oko gitara i drveta budući da ništa i ne znam, niti sam se nešto isticao da znam, uglavnom mi smeta tvoj stil izražavanja. Malo više se razumem oko elektronike i pojačala pa tu još i mogu nešto da kažem (kao što je bilo recimo na temu pojačala koja su ti smetala estetski).
O majci sestri i tako tome ne bih trošio reči, hvala što si se makar udostojio da odgovoriš na post gde te neko ne proziva

Doduše ne mogu da kažem ništa oko gitara i drveta budući da ništa i ne znam, niti sam se nešto isticao da znam, uglavnom mi smeta tvoj stil izražavanja. Malo više se razumem oko elektronike i pojačala pa tu još i mogu nešto da kažem (kao što je bilo recimo na temu pojačala koja su ti smetala estetski).
O majci sestri i tako tome ne bih trošio reči, hvala što si se makar udostojio da odgovoriš na post gde te neko ne proziva

Cuo sam i ja tu pricu za severnu stranu, ali s obzirom da ta prica potice od graditelja violina stotinama godina starih, mozes je nazvati i nekom vrstom sujeverja. Koliko je to tacno, naucno to niko ne spominje. Sad ako si se uhvatio da neku legendu furas kao svoj stav, nije ti neki argument.