OCD Fulltone Klon
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
OCD Fulltone Klon
Ovako,odlucih se da napravim klon OCD pa me interesuje sledece:da li je neko ovde sa MF radio istu pedalu?,mislim na verziju 3!!!Ako moze da mi kaze da li shema sa neta za v.03 radi???pozz.!!!Coca!!!
Re: OCD Fulltone Klon
majtimika, Funkomat i Maksa su radili OCD da ja znam, i svaki radi odlicno (majtijevu i Funkomatovu kopiju sam svirao, a Maksinu ima Nemanja i zadovoljan je).
Doduse, ne znam koja je cija verzija, ali, ako nije tajna zasto bas specijalno i iskljucivo trazis verziju 3? Po cemu je ona bolja/drugacija od ostalih?
Doduse, ne znam koja je cija verzija, ali, ako nije tajna zasto bas specijalno i iskljucivo trazis verziju 3? Po cemu je ona bolja/drugacija od ostalih?
Juri sam malo po netu pa su ljudi nesto pricali da v.03 ima dobar mid. range,itd....,a i da radi extra sa LP gitarama pa iz tog razloga!!!,a posto zelim da radim ovu pedalu za solo gitaristu iz benda pa rekoh da pitam i ovde na MF!!!Hvala na odgovoru!!!pozz.!!!Coca!!!
Nisam mislio na to da li radi /ne radi vec da li je shema sa neta za v.03 ispravna!!!,a po shemi ovde nema dva op-ampa vec jedan TL072/TL082 i 2X2N7000!!!pozz.Coca!!!
Ja sam radio cetvorku po http://music-electronics-forum.com/atta ... 33-ocd.jpg. Radi cak i bolje od originala. Dinamicnija i glasnija (ne da originalu fali glasnoce) od originala.
Po mom saznanju,sve verzije su potpuno ili skoro iste.Najveca razlika se oglda u promeni potenciometra.To sam nasao na netu ,poredjenje prve tri verzije.Sto ne dobije na 12 sati gina -dobices na 3 sati itd,itd.Ima jos nekih sitnih podesavanja
...Da i meni neki ljudi kazu da moj klon bolje svira od odriginala,tj vise im se svidja. 

Sad ću i ja da vam se pridružim. Radim na klonu. Verzija 1. Imam potenciometre i kondenzatore i za ostale verzije pa mogu da experimetišem. Evo kako izgleda pločica:
kutijicu ću da iskoristim od Svibe beličasta je, slična originalnom OCD-u. Malo se igram u slobodno vreme. 
Spoiler:

-
cemu sluzi taj OCD,kakva je to efekt pedala?
Overdrive kao i bilo koji drugi. Malo ima više da kažem hedruma od drugih pedala, ali je u suštini to što može i drajv na pojačalu. Ja sam ga imao i prodao. Sad me kopka kakav je klon jer uglavnom znam kako je zvučao pravi.metalstringer wrote:cemu sluzi taj OCD,kakva je to efekt pedala?
Isti djavo kao i pravi OCD. Žali boze para bačenih na ovakvu pedalu kada mozes da je napraviš za jedno popodne za 1000 i kusur dinara. Stvarno sam zapanjen koliko je slično ma isto bre i drive i sve ostalo. Da ti zatreba ovakav overdrive za svirke, kupiš malo bolje džekove i prekidač i imaš pedalu koju ne moraš da platiš 190 evra. Superrr a tako mala pločica da staje u šibicu
Fali mi poklopac i nogice ali bitno da proradio. Evo ovako trenutno izgleda kutija
ima i plavu diodu,da ima font "OCD" ispod ličilo bi još više hehe. 
Spoiler:

nisam fan ovih drvenih kutija ali svaka cast.
Hvala. Da nije njih ne bih napravio ni jednu pedalu. Ove kutije me naterale da uradim neku elektroniku u njima. Sam ih pravim a kad su DŽ i bogu je milo hehe.clapton wrote:nisam fan ovih drvenih kutija ali svaka cast.

-
RadeRas wrote:Fali mi poklopac i nogice ali bitno da proradio. Evo ovako trenutno izgleda kutijaima i plavu diodu,da ima font "OCD" ispod ličilo bi još više hehe.Spoiler:
ove kutije su vr',svaka cast.napravis sablon za slova pa sprej.ako ne obelezis mozda ces imati muke sutra da od tolikih kutija potrefis koja bese bre OCD, majke mu ga haha

još mi to fali graviranje pa da ih nudim na banzai hahametalstringer wrote:RadeRas wrote:Fali mi poklopac i nogice ali bitno da proradio. Evo ovako trenutno izgleda kutijaima i plavu diodu,da ima font "OCD" ispod ličilo bi još više hehe.Spoiler:
ove kutije su vr',svaka cast.napravis sablon za slova pa sprej.ako ne obelezis mozda ces imati muke sutra da od tolikih kutija potrefis koja bese bre OCD, majke mu ga haha