P&K Audio Novotarije

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mateuspoz

Re: P&K Audio Novotarije

Post by mateuspoz » 03 Dec 2012, 08:28

A gde će to vlasnik da ganja do daske da bi zvuk ili zvučnici bili u opasnosti, pa svi pomenuti zvučnici su 100 dB i preko toga, pa pojačalo će ubijati i na 20% snage.... :)
Dakle nema panike.... :dance:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 06 Dec 2012, 11:57

SWING KING:

ImageImage
ImageImageImageImage

Nije novotarija ali je i dalje aktuelan.... :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Dec 2012, 12:15

to je taj font :D
:ziveli: :ziveli: :ziveli:

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 06 Dec 2012, 14:10

Kako mrzim taj Comic Sans... Najodvratniji font ikada, šteta što narušava ovako lepo pojačalo.

luci

Post by luci » 06 Dec 2012, 15:37

jel to od prirodnog oraha kuciste? odlicno izgleda... i slazem se za font, to ne bi bilo lose promeniti, bas mi se ne dopada...

mateuspoz

Post by mateuspoz » 07 Dec 2012, 07:16

luci wrote:jel to od prirodnog oraha kuciste? odlicno izgleda... i slazem se za font, to ne bi bilo lose promeniti, bas mi se ne dopada...

jbg, pitajte Pecu zašto je to tako....mislim na font...

P

Da, radi se o orahu, radio ga moj stolar po Pecinim uputstvima... :wink:
Originalna kutija je bila u krem toleksu pa je onda naišao ovaj orah sa nekog tavana i eto....
...i ja sam umesto Jensena C12Q stavio Celestion G12H 100, made in Ipswich UKiz 90-te i to jeto.......:ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 07 Dec 2012, 08:07

kako ti zvuci G12H 100 u odnosu na tog Jensena, kakav sound si jurio da nabodes? :bambi:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 07 Dec 2012, 09:09

Ja sam taj zvučnik već imao, činilo mi se da će biti dobra kombinacija sa pojačalom koje je tipična Fender konstrukcija, sa 2 x 6L6GC u izlazu. U odnosu na Jensen Celestion je dao tvđi, više srednjaka ton, veću efikasnost. Jensen je negde na 35W sa 94,5dB, činilo mi se da će se raspasti u pojedinim momentima, tu je Celestion potpuno pouzdan....Možda bi sa dva Jensena imao tu sigurnost, ne znam, ne pada mi na pamet da vučem nešto teže od 20 kg, ovo moje je možda i teže od 20kg, to je najviša granica koju mogu da podnesem...
Koliko god neko smatrao da je ton bitan, bitne su i ostale "sporedne" stvari....

Image
Image

imam i ovo:

Image

:kokice:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 07 Dec 2012, 09:33

Одлична опрема Мато :ziveli:

Само, немојте ми замерити, али некако ми је безвезе када видим, поред силне опреме коју неко поседује, и наступа уживо (колико се сећам Мато, из неке сулуде расправе са Трзалицом, поменуто је да држите познат клуб у којем се редовно одржавају свирке), на крају свог тог мукотрпног скупљања, бирања, комбиновања опреме, неко дође и само онако ноншалантно пребаци микрофон преко појачала, што би рекли off-axis. Е ту се сморим скроз. :?

Мислим да ми је једна од првих куповина од хорорара од свирке (поред куповине микрофона за озвучавање појачала, наравно) била куповина сталка за микрофон за појачало, да могу да га наместим како треба и доликује. :) А не, скупљаш, састављаш, бираш, и на крају све то - не озвучиш како треба. Једноставно, толико се размишља о том неком звуку, ''тону'' ако желите, да би на крају тако једноставном ситницом све покварили, условно речено.

Само кажем - ако ћемо да придајемо важност опреми - кабловима, магнетима, трзалицама, жицама, тензији, акцији, баферима и бајпасу, напајањима, педалама, печ каблићима, преамп шемама, излазним степенима, лампама, кондензаторима, тон и волјум потенциометрима, трафоима, звучницима, ватажи, снази, остељивости, воисингу звучника, материјалу за кутију појачала, лакирањима, финишима, кастом шоповима - а онда бар може да се микрофон стави на сталак и да стоји како треба. :D :ziveli:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 07 Dec 2012, 09:54

U pravu si,
imam stalak i znam kako valja postaviti mic, ali ubi me teskoba u prostoru ( To je iz kluba ), moram da dodam da su git.pojačala vrlo malo ozvučena, tek kada se napuni klub onda se doda malo preko razglasa da se ne uguši gitara....jbg...Video sam jedno fantastično rešenje od tipa koji je svirao kod mene, iz grupe Kvazar iz Zrenjanina, on je od kineske lampe sa štipaljkom i savitljivom šipkom napravio stalak koji se zakači za ručicu za nošenje na combo pojačalu a mikrofon je nakačen (bravar odradio) tamo gde bi trebalo da stoji sijalica..baš duhovito a ne pada, ne pomera se, ne udara gitara po stalku, kablovi....uzeću u obzir tvoju kritiku i obećavam da se ovo neće ponoviti, iz zvučnih a i iz edukativnih razloga!.. :hide:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 07 Dec 2012, 10:34

Нисам никако желео да кажем да не умеш да ти урадиш како треба, што би рекла моја бака - Ју, наопако! :lol:

Знам тачно на шта мислиш када кажеш тескоба са простором у клубу - то је један од разлога зашто сам у једном периоду користио Red Box cabinet simulator, јер је увек простор у клубу који је намењен за бенд једноставно јааако мали, по правилу. :) И онда нон-стоп мораш да пазиш да сталак не помериш, закачиш било како, да се усмерење микрофона не помери, иначе оде све дођавола. Сада сам се додуше, поново вратио на микрофон са симулатора, мало да променим... :)

Знам гитаристу из Квазара, и његово решење је заиста одлично. :D

Није била критика, већ више неко моје размишљање наглас, јер мислим да је просто ШТЕТА да тај мали, мизеран детаљ поквари сав труд, размишљање и планирање око опреме, које је уложено и пре него што се дође до саме свирке. Само зато кажем. :) :ziveli: А знам да нажалост услови (или још боље - недостатак истих) веома често диктирају решења...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Dec 2012, 10:53

+Carvin. :ziveli:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 07 Dec 2012, 14:06

Baba Slim, Sinisnake & Mateuspoz:

"...ali, nema чаролије bez kuvane rakije..."

Ja večeras (i sutra) idem na svirku u Veliku Planu,

...i od cele svoje opreme nosim samo Digitech RP500, 3 kabla i gitaru...

...baš hipi zvuči... :gitara3:

kokamlele

Post by kokamlele » 07 Dec 2012, 14:35

Baš tezgaroški moj Matiću :povrac:
mateuspoz wrote:Baba Slim, Sinisnake & Mateuspoz:

"...ali, nema чаролије bez kuvane rakije..."

Ja večeras (i sutra) idem na svirku u Veliku Planu,

...i od cele svoje opreme nosim samo Digitech RP500, 3 kabla i gitaru...

...baš hipi zvuči... :gitara3:

kokamlele

Post by kokamlele » 07 Dec 2012, 14:37

Uz dužno poštovanje Mato, ovaj broj pedala je samo skrnavljenje dela našeg druga Peca!!!
mateuspoz wrote:Ja sam taj zvučnik već imao, činilo mi se da će biti dobra kombinacija sa pojačalom koje je tipična Fender konstrukcija, sa 2 x 6L6GC u izlazu. U odnosu na Jensen Celestion je dao tvđi, više srednjaka ton, veću efikasnost. Jensen je negde na 35W sa 94,5dB, činilo mi se da će se raspasti u pojedinim momentima, tu je Celestion potpuno pouzdan....Možda bi sa dva Jensena imao tu sigurnost, ne znam, ne pada mi na pamet da vučem nešto teže od 20 kg, ovo moje je možda i teže od 20kg, to je najviša granica koju mogu da podnesem...
Koliko god neko smatrao da je ton bitan, bitne su i ostale "sporedne" stvari....

Image
Image

imam i ovo:

Image

:kokice:

Post Reply