R. M. Točak

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
ssmc
Floyd

Re: R. M. Točak

Post by ssmc » 04 Dec 2012, 21:01

U srce si me dirnuo ovim postom :(

Trzalica

Post by Trzalica » 04 Dec 2012, 21:17

ssmc wrote:U srce si me dirnuo ovim postom :(
Sam sebe još više, :( upravo lečim tugu jednim kvalitetnim pivom. Mada je vreme i za dobar punč, ali ... :ziveli:

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 04 Dec 2012, 23:06

Ja bih rado isao... Videcemo...

nemirkv

Post by nemirkv » 04 Dec 2012, 23:36

Ja cu ici... Iako sve strepim da ce ispasti lose, stvarno ne bih zeleo da propustim da cujem Ukor uzivo...

Usred Zala

Post by Usred Zala » 05 Dec 2012, 22:04

Trzalica wrote: Ko zna koliko puta sam uživo slušao spomenuti bend - čisto da se ne svrstam u spomenutu grupu.
Gde su bendu SMAK nove numere, promocija novog albuma, nešto što bi iniciralo ovakav comeback?
Ista fora kao sa Bijelim Dugmetom, ... malo da se raji uzme lova na ime stare slave, mitova i legendi iz pera propalih gitarista, ... i onda "laku noć deco"!
Dok sam pisao poziv na koncert da sam morao od milion ljudi da pokažem na jednoga kojem se obraćam tebe se sigurno ne bih setio! Ali ti bi progovorio i na dupe! To ti je karakterna crta. U društvu si najpametniji i sve znaš najbolje zato te i izbegavaju. Isto je i na forumu.

Nisam imao nameru ni želju da ti odgovaram, ali to činim zbog ljudi koji su najavili da će ići na koncert i još više zbog onih koji se dvoume.

Smak je deo srpske muzičke istorije. Samim tim to je deo srpske kulturne baštine. Možeš da ih voliš ili ne voliš, ali to je činjenica.
Generacija 25 godina mlađih od njega nije dala ništa! Ali apsolutno ništa! Sve što pogledaš oko sebe, ali baš sve je minuli rad Smak generacije! Ne mislim da su mlađi neinteligentni ili netelentovani, ali su jednostavno drukčije vaspitani. Ta novija generacija ne može da napravi kvrc u glavi pa da se otkači i napravi nešto novo i originalno. Sputava ih vaspitanje. Zato su stvorili jednu Cecu recimo koju ja duboko poštujem. Ne može svako da napuni Marakanu sa 100.000 ljudi, a ima i par sasvim simpatićnih pesmica. Imala je i dobre noge... i to je sve...

Kažeš "Ko zna koliko puta sam uživo slušao spomenuti bend"! Pa kada ne valjaju zašto si ih "Ko zna koliko puta" slušao!? Nisi ih ti nikada gledao uživo inače ne bi pisao to što jesi!
Nove numere? Kakva glupost! Oni su istorija, kakve bre nove pesme, odakle to onima koji ne sviraju!?
Porediti g. Radomira sa g. Bregovićem je najblaže rečeno neumesno i nekulturno. No, opravdaću to tvojim nepoznavanjem materije.
Bregović je biznismen i uvek mu je jedini i najvažniji cilj bio da zaradi što više love. Poznato je da je na vrhuncu slave Dugmeta znao da oduzme pare ljudima iz benda zbog uništavanja hotelskih soba u kojima su bili! Drugi to nisu radili, oni su viteški delili i dobro i zlo. Jedini sličan po tiraniji kojeg pamtim je Kornelije. Gospodin Radomir to sigurno ne radi prvenstveno zbog love jer da je tako to bi uradio odavno. Ili mnogo drugo šta! Prema tome tvoja opaska je baš onako napamet i bez veze, tek da se nešto kaže!

U svom životu sam propustio neke istorijske veličine da vidim i čujem, a mogao sam. Zato se danas kajem.
Da se jednoga dana ne bi ste kajali pozivam sve one koji se dvoume da dođu na koncert Smaka jer je to istorija koju je pitanje da li će ikada više imati prilike da vide uživo. Neka koncert bude i loš, ali vredi biti savremenik tog događaja.

Istovremeno treba duboko poštovati i ne propuštati pojavljivanja Partibrejkersa, Orgazma pa ni Gogha jer su se održali i u nedostatku novih rockera pokazuju da je to njihov način života.

Ne poznajem g. Radomira lično i ne znam zašto će koncert biti u Limesu koji mislim da nikako ne odgovara njima. Verovatno bi adekvatnija bila recimo Hala sportova. Pretpostavljam da su menadžeri i organizatori procenili da su publika vrlo mladi ljudi, a to su danas glavni posetioci koncerata pa očekuju dobru posetu i zaradu. Neka im se ostvari pa neka i zarade, imaju i na čemu!

Verujem da će matorci biti nabijeni energijom i željom da ponovo zajedno sviraju posle toliko godina. Očekujem da na početku koncerta budu malo uplašeni i dezorijentisani, ali sam ubeđen da nisu zaboravili da sviraju i pevaju i da će posle prvog aplauza da budu oni stari. Kraj koncerta ćr biti frenetičan, siguran sam u to!

Ja čekam besplatnu kartu, ako je ne dobijem neće mi biti žao tih 1,800 dinara!

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 05 Dec 2012, 22:54

Ja bih išao, šta fali..
Al da mi dobro plate..

MetalFunk

Post by MetalFunk » 05 Dec 2012, 23:13

šta, kao bugi vugi grupi? plaćena pratnja? :bambi: :metal: :povrac: :1:

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 06 Dec 2012, 00:28

:XD: :bravo:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Dec 2012, 00:51

Ja se isto razmishljam da idem iako cu otici bez ikakvih ochekivanja. Vishe sam puta ovde na forumu izjavio da je za mene Tochak pravi pravcati srpski gitarista, onaj u chijem je sviranju utkana sva patnja i sva dusha nasheg veoma iz svakog ugla gledano nesrecnog naroda.
Kao shto znamo, rasprave o tome ko je najbolji, ili naj ovo ili ono, potpuno su klinachke i glupe, ali eto ja cu samo njemu dodeliti jedan od tih naj epiteta, a to neka bude najsrpskiji.

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 06 Dec 2012, 03:48

Ma da, kada su gitaristi (ili neko drugi) toliko dobri, tesko je reci ko je naj, kada cak i imaju razlicit stil sviranja itd.

Zato ja kazem da je MENI Tocak NAJomiljeniji. :)

Funkd

Post by Funkd » 06 Dec 2012, 11:07

Cortex wrote: Kao shto znamo, rasprave o tome ko je najbolji, ili naj ovo ili ono, potpuno su klinachke i glupe, ali eto ja cu samo njemu dodeliti jedan od tih naj epiteta, a to neka bude najsrpskiji.
A jel moze i kao srbenda-radikal? :D Ono, "nece ceo svet da nas slusa, necemo ni da sviramo u javnosti, supickumaterinu" :lol:

@Usred Zala, ti ocigledno imas neki iskrivljen dozivljaj proslosti. Prvo, to je iskljucivo tvoje misljenje da niko nista nije uradio posle Smak-a. Drugo,
Usred Zala wrote:Ta novija generacija ne može da napravi kvrc u glavi pa da se otkači i napravi nešto novo i originalno. Sputava ih vaspitanje.
ta starija generacija je imala "kvrc u glavi" pa se otkacila i napravila 90-ih veoma povoljnu sredinu za razvoj umetnosti, muzike.. ma kulture uopste. Da je taj Smak uspeo da postane mainstream (a to je ono sto je zeleo da bude), mozda bi tih nesretnih godina bilo za nijansu bolje u nasoj muzici.. Mrzim te price "moja generacija", "ove mladje generacije".. f*ck off!

No, ne bih isao dalje u off, svi koji idete lepo se provedite na koncertu. Nemoj samo da neko misli da Tocak nije tu zbog para.. :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 06 Dec 2012, 11:14

Poznato je da je na vrhuncu slave Dugmeta znao da oduzme pare ljudima iz benda zbog uništavanja hotelskih soba u kojima su bili!

Ahahahaha, car. Tako i treba. Jedno je zabava, a drugo primitivizam. :bambi: :ziveli:

Funkd

Post by Funkd » 06 Dec 2012, 11:21

Usred Zala wrote:Nove numere? Kakva glupost! Oni su istorija, kakve bre nove pesme, odakle to onima koji ne sviraju!?
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/356304/ ... novu-pesmu

Eh... ^^

SomiKnight

Post by SomiKnight » 06 Dec 2012, 14:55

Kakva uzasna produkcija ove pesme, toliko je lose snimljeno da ne vidim svrhu, bolji je original 10 puta.

Usred Zala

Post by Usred Zala » 07 Dec 2012, 10:34

Funkd wrote:Prvo, to je iskljucivo tvoje misljenje da niko nista nije uradio posle Smak-a.
Na primer ko i šta?
Podseti me, moguće je da sam nešto prevideo ili zaboravio.
Mnogo slušam radio, svaku muzičku tv emisiju na koju naletim pogledam uključujući i Jelen top listu, ali ne mogu da se setim neke rock grupe ili pevača koji su dali nešto veliko što će ostati i naslednicima. Ili grešim!?
Funkd wrote: Mrzim te price "moja generacija", "ove mladje generacije".. f*ck off!
Ne volim ni ja, ali sam to potencirao jer upravo ta generacije dece "smak generacije" koja ništa novo nije dala rocku najviše kritikuje rad ljudi koji su priznati i od publike i od kritike. Zar im nije dovoljno to što je nacionalna televizija napravila nekoliko dokumentarnih emisija o njima ili su uključeni u priču!?

Ostali deo tvoje opaske ocenjujem kao sasvim razuman, ali inicira preozbiljne teme za nivo ovakvog foruma.

Post Reply