MFGC11 - Aleksej

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: MFGC11 - Aleksej

Post by nemanjavelimirovic » 24 Nov 2012, 19:09

Macke su dobre za Relicing proces :lol: :ziveli: Snimi da cujemo kako zvuci i jedno i drugo zajedno, bice interesantno cuti! :ziveli:

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 24 Nov 2012, 22:13

Evo napravio sam neki video. Bas sam izbrljavio sa svirkom :oops: , ali vec mi se vise nije dalo da snimam pa sam izmiksovao nesto sto moze da prodje da sto pre okacim... Nisam navikao da sviram "za publiku" i onda kada treba da lepo zvuci kada hocu da snimim, onda uvek pravim greske... :oops: Zvuk nije bas reprezentativan, mislim ipak je snimano fotoaparatoma :D ali ajde bar koliko toliko da se cuje... Distorzija je Boss DS-2, a pojacalo je mojih ruku delo, kao sto sam vec spomenuo... :)

SiskoMarcetic

Post by SiskoMarcetic » 25 Nov 2012, 07:28

Meni se jako sviđa i gitara i svirka, samo reči hvale za uloženi trud i entuzijazam pri izradi gitare
Puno sreće u daljem radu

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 25 Nov 2012, 15:49

Hvala kolega! :)

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 06 Dec 2012, 16:49

Novosti: uzeo sam jos malo da sredim gitaru, trebalo je Nut malo da doradim. Mislim, mogla je ona da se svira i onako, ali trebalo je da konacno "prosecem" zljebove za zice da budu dovoljno nisko (pre je bilo samo tek toliko da moze da se svira) i da onda "visak" materijala skinem turpijom mozda, ili smirglom u da uoblicim Nut u radijus kako treba, da ne nesto lici. POsle bih ga verovatno i zalepio.

Medjutim, ladno sam uspeo da prosecem zljeb za 3. zicu previse! :hide: Malo po malo, da ne preteram, i jednog trenutka - preteram! :roll: Tako da sada moram da pravim drugi...

Da to ne bude sve, malo sam fiksirao telo gitare na stolu gde radim. I za to sam koristio onu jednu malu stegu rucnu, ne znam kako da to nazovem, valjda znate na sta mislim. I da ne bi ostetio farbu, naravno, iako ima plasticne kapice na stegi, stavim neki papir ispresavijan, medjutim, ladno kada sam skinuo stegu ostao je trag na telu... :( Krug, u obliku tog navojnog vretena. Na laku... I sve mislim, ajde ok, mozda mozda da se ispolira, metalik farba i lak, kao i svaki drugi, pa oticiu kod nekog ko ima neku polir past, pa cu srediti... Medjutim, tako besan na sebe sto sam dopustio da mi se sve to desi, krenem dalje (sto obicno ne izadje na dobro) i probam sam da ispoliram necim sto sam imao pri ruci..

Mislim, ne znam da li smem da vam kazem od blama cime sam polirao... :D Prvo sam uzeo poznatu purol pastu za poliranje mjetala :metal: (naravno prvo sam isprobao na manje vidljivom delu) i video sam da zaista polira, cak i providni lak! :D Long live the Purol Pasta... :D I nekako ucinilo mi se da su ipak ostali tragovi od purol paste, pa sam posle jos uzeo pastu za zube! :lol: Setio sam se da ljudi na kolima jako lepo ispoliraju farove pastom za zube, i kontam, ako moze na toj plastici da odradi posao, ne moze da unisti farbu na gitari, da ga 'ebes! I stvarno. Uprkos cudnom osecaju na pocetku (kada pocinjem da poliram bukvalno cujem kako se struze lak :O.o: ) do kraja je ispalo super! U svakom slucaju skinuo sam to sito ostecenje i sve je OK sto se tice farbe! :)

Eto da znate kako sve moze da se polira, u nedostatku pravih preparata! :D :idea:

Jedino sto treba novi Nut da napravim... :? :?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 06 Dec 2012, 19:52

Kad ce moci da se proba ta gitra? :)

luci

Post by luci » 06 Dec 2012, 20:31

kad se makar vide slike tvoje? :hide:

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 06 Dec 2012, 21:15

Haha! :D

Pa moze bilo kada, jedino sto sam sada sam sjeb... nut, pa moram da izmislim novi, posto nemam vise materijala... :(

luci

Post by luci » 06 Dec 2012, 22:12

pravac mesara... ima lepo objasnjeno ovde na forumu... ja to planiram tako da uradim kad dodjem do tog dela, a da bi se to desilo moram krenuti sa mesta... :oops:

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 06 Dec 2012, 22:48

Nasao sam ipak neke ostatke, srecom, pa cu nesto da napravim.

Video sam to od kosti kako se pravi, angazovacu se, ovo je samo da se kompletira! :)

Post Reply