P.S. Biću odsutan neko vreme sa foruma iz zdravstvenih razloga al kad se vratim tek onda ću da filozofujem
Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Fender strato kaster 1962
Moram još malo da filozofiram 
 Šta je danas uopšte ručni rad. Ja drvo držim u rukama toliko da ga postavim u mašinu. Nemam ni vremena ni volje da izvodim besne gliste nekakvim ručnim radom. Eventualno imam dodira sa njim preko šmirgle. Ono što danas smatram ručnim radom je izbor drveta koji imam za svaki pojedinačni komad vrata ili tela jer ga viram ja a ne mašina, nivelisanje pragova i setup (žice motam ručno, ne koristim motalicu iz nekih ne baš jasnih razloga). Znam neke koji celu gitaru odrade dletom i malo šmirgle, naprave jedan instrument godišnje pa iako su instrumenti vrhunski ne navode proces izrade kao ključni faktor zašto je to tako. Sad se nešto setih vajara koji u drvetu rade motornom testerom 
 al samo taj prvi primerak, kao model. Posle se po tome pravi alat pa sve ide na neki strug .. 
P.S. Biću odsutan neko vreme sa foruma iz zdravstvenih razloga al kad se vratim tek onda ću da filozofujem
 I da vratite Dersua 

- 
				Aleksej79ns

Svidja mi se misljenje!ApplePie wrote:Ja sam komade na kojima sam učio poklanjao. Zvuči suludo poklanjati instrumente ali ja sam smatrao da time plaćam zanat. Možda ja uopšte nisam u pravu ali to je moje mišljenje.
- nikolic025

Tu gitaru je kupio od nekog momka iz Beceja koji je rekao da je sam pravio i da mu se vise svidela glava strata i telo telca,sto je meni sumnjivo i pretpostavljam da je ili kupio gotov vrat od nekog majstora ili skinuo sa neke gitare,a telo napravio.U glavnom cena bese 100E,a ja kad sam ga zvao (najvise zbog hardvera),rekao je da moze za 80E,pa mi posle 10min. napise da je prodata...
Kod nas je ta cena realna za neki rucni rad pocetnika (sam mi je rekao da je pocetnik)...A ovoliko koliko trazi,mozda dobije,ako nadje nekog ko se pali na jasen iz jednog dela

Kod nas je ta cena realna za neki rucni rad pocetnika (sam mi je rekao da je pocetnik)...A ovoliko koliko trazi,mozda dobije,ako nadje nekog ko se pali na jasen iz jednog dela
- rockozaurus

Evo ga opet:.
http://www.kupujemprodajem.com/Stratoca ... id=5769887
Ako je nekom jasno sta ovde pise,molim da prevede.

http://www.kupujemprodajem.com/Stratoca ... id=5769887
Ako je nekom jasno sta ovde pise,molim da prevede.
Pa verovatno nije jasno ni Danku . Ali za mene je najveca misterija kako bilo ko od njega moze da kupi bilo sta, po bilo kojoj ceni .
A sto se tice onog "rucnog" teleta , ima tu i neceg pozitivnog. Da nije njega , mi ne bi bili u prilici da naucimo nesto korisno.
ApplePie, svaka cast , zadovoljstvo je bilo procitati tvoje objasnjenje. Kad resim da se pocastim rucno pravljenom gitarom , pokucacu na tvoja vrata .

A sto se tice onog "rucnog" teleta , ima tu i neceg pozitivnog. Da nije njega , mi ne bi bili u prilici da naucimo nesto korisno.
ApplePie, svaka cast , zadovoljstvo je bilo procitati tvoje objasnjenje. Kad resim da se pocastim rucno pravljenom gitarom , pokucacu na tvoja vrata .
- 
				Aleksej79ns

Ekstra, bas to ljudi traze.gitara trenutno nema pragove
- 
				Kill surf city

a-a ispravljeno  

ali kontamo, lude 70-te, uradjene 80-te

ali kontamo, lude 70-te, uradjene 80-te
Jao, jel ovo onaj kultni lespol sto se vukao tu pocetkom ONE teme o oglasima, kad je lik kacio na sva moguca mesta i pisao kako nece da proda, vec da se samo hvali, da bi svaki drugi vikend ipak stavio cenu od cini mi se 800-900e

- 
				Kill surf city

The same, renesansni uradak™, zesce uradjen.

Kakvi su ovo magneti uopste, imaju neobicno uglastu plastiku sa gornje strane, da nisu mozda fabricki bili sa poklopcima ili je ovo neki specifican brend?

Majstor kaze da su sa nekog starog LP japanca , gitara je bila i u mom vlasnistvu kratko 

- mislim_stvarno

http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-I ... id=5771810
Znam da je ovo kaceno vec x puta, ali stvarno su fantasticni ovi likovi... Kakvo djubre pokusavaju da uvale...

Znam da je ovo kaceno vec x puta, ali stvarno su fantasticni ovi likovi... Kakvo djubre pokusavaju da uvale...
Al koja gre'ota, stvarno je lep oblik ajsmen