R. M. Točak
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
-
Re: R. M. Točak
doprinos srpskih muzičara svetskoj (rock, a i ostaloj ) muzici je ogroman. Verovatno. Usuđujem se da kažem da je možda čak i veći od doprinosa muzičara sa kajmanskih ostrva..
Samo još kad bi prosečan stanovnik planete uopšte znao gde je Srbija..
Samo još kad bi prosečan stanovnik planete uopšte znao gde je Srbija..
Ne znam sto nas to pogadja toliko, kao da prosecan srbin zna gde je random drzava reda velicine ove nase. Da prodjes Beogradom i pitas gde je Ruanda, Chad, Mali, Guinea, Haiti (sve vece zemlje od nase), sta mislis, koliko bi znalo?Boogie Woogie wrote:Samo još kad bi prosečan stanovnik planete uopšte znao gde je Srbija..
Smesno mi ono kad intervjuisu amerikance pa ne znaju gde je Srbija i onda onako kao likujemo kako smo mi ipak bolji jer znamo gde je Srbija.
-
Nije stavr da li Ameri znaju gde je Srbija, oni ne znaju nista drugo gde je.
Neznanje je tu negde, ljudi su uglavnom retardi odakle god da ih izvuces...Geografija je samo jedno merilo koje i nije nesto univerzalno. Sto Ameri ne znaju za druge zemlje? Ne treba im. Mi ovde na dan voznje imamo 10 zemalja. Prosecnom rednecku iz Kentucky-ja je najbliza drzava 2K kilometra i nema potrebe da ide u nju
Nas prosecan recneck zna za Bugarsku jer otuda uvozi jeftina kola, u paraliju ide na more pa zna eto i za grcku, zna za sve ex-Yu drzave jer su bile deo drzave u kojoj je ziveo i zna sve drzave koje se javljaju u kladionici. Da li je pametniji jedan ili drugi...tesko je reci na osnovu toga 

bancika wrote:Neznanje je tu negde, ljudi su uglavnom retardi odakle god da ih izvuces...Geografija je samo jedno merilo koje i nije nesto univerzalno. Sto Ameri ne znaju za druge zemlje? Ne treba im. Mi ovde na dan voznje imamo 10 zemalja. Prosecnom rednecku iz Kentucky-ja je najbliza drzava 2K kilometra i nema potrebe da ide u njuNas prosecan recneck zna za Bugarsku jer otuda uvozi jeftina kola, u paraliju ide na more pa zna eto i za grcku, zna za sve ex-Yu drzave jer su bile deo drzave u kojoj je ziveo i zna sve drzave koje se javljaju u kladionici. Da li je pametniji jedan ili drugi...tesko je reci na osnovu toga

Dosta bre vise o glupim Amerima i geografiji...
-
sta je kill... pronasao si se u opisima?
Ja sam se pronašao u gotovo svemu, al bildam prst na doti za sheehan tap-lickove. 

-
bancika wrote:Ne znam sto nas to pogadja toliko, kao da prosecan srbin zna gde je random drzava reda velicine ove nase. Da prodjes Beogradom i pitas gde je Ruanda, Chad, Mali, Guinea, Haiti (sve vece zemlje od nase), sta mislis, koliko bi znalo?Boogie Woogie wrote:Samo još kad bi prosečan stanovnik planete uopšte znao gde je Srbija..
Smesno mi ono kad intervjuisu amerikance pa ne znaju gde je Srbija i onda onako kao likujemo kako smo mi ipak bolji jer znamo gde je Srbija.
nije to bilo rečeno u tom kontesktu.
Naravno da je, s obzirom na veličinu zemlje, mnogo veči broj glupih amera.
Ja sam govorio o nečemu drugom.
Mene cela ta priča o srpskom rock-u podseća na neko zabito afričko pleme, u kome se sve što je od stakla, metala tj što nije od drveta kamena i kože - smatra božanskom relikvijom, i u kome je glavni baja onaj koji je jednog dana u grmu našao konzervu 7 up-a, i koji je na osnovu te konzerve postao visokopoštovani autoritet.
E na tu priču mene podseća i Smak i sve naše "rock" grupe.
U prevodu - ne vidim da su išta uradili, pomerili, pokrenuli ni u sociološkom, ni u kulturnom...a pogotovo u muzičkom smislu. Ko može to da demantuje neka izvoli.
Po meni, svi sa svojim opusom mogu da stanu u konzervu 7 Up-a i niko, ama baš niko na ovoj planeti ne bi ni osetio da ih nikad nije bilo, niti će osetiti kada ikad bude prestali da postoje. I ne samo to, nego ništa i ama baš ništa u Srbiji ne bi bilo drugačije da se (na primer) Smak nikad nije ni oglasio.
E sad, one koji se zadovoljavaju životom unutar svoje tarabe, koje ne zanima ništa van Srbije..sa njima nema šta ni da se diskutuje. Njima je verujem dovoljna i frula, ponekad..
Ali onda neka znaju da ni njihov visokoprevashodni Smak, nikad ne bi ni nastao da Smakovci nisu posmatrali neka dešavanja van svoje Srbije, i van svoje tarabe.
s tim mogu da se slozim...sa izuzetkom par pesama koje su slusljive, nas rock generalno je crappy. Ima ljudi koji znaju da sviraju i sve to...ali ko je kao da trazis od japanca da svira crnacki blues sa delte Mississippi-ja. Skinuce svaku pesmu, al sam ima da napravi shit.
-
znate kako, ne znam koje ste godiste i sve to. ja sam na primer '89 i nikako nemam pravo da na bilo koji nacin kritikujem postajnje Smak-a ili bilo koje druge grupe zacetnika Rock'n'Roll-a u Srbiji. kako kazu, uradi nesto tako, pa onda kenjaj. ja bih, po mom misljenju trebalo samo da kazem da li mi se ne svidja ili svidja i da li za mene znace nesto ili ne. hocu da kazem da verovatno niko od nas ne zna sta je Smak stvarno predstavljao za generacije '50, '60, '70 godina, koje, realno gledano nisu bile u mogucnosti da se posvete svetskim i evropskim standardima muzike (odvratni socijalizam). sve to je tada, po mom misljenju, predstavljao bunt maldih ljudi protiv svega, sto u sustini R'n'R i jeste, a predvodnici tog talasa su i dan danas velika imena i naravno da zasluzuju postovanje.
nikada aktivno nisam slusao ni voleo nas Rock (mislim na taj raniji), kod kuce ceo dan na kompu ili sa slusalica na plejeru, ali ponekad cujem stvar od koje mi se sledi krv.
nikada aktivno nisam slusao ni voleo nas Rock (mislim na taj raniji), kod kuce ceo dan na kompu ili sa slusalica na plejeru, ali ponekad cujem stvar od koje mi se sledi krv.
-
kakav bre bunt..
malo sutra bi i Smak i slični svirali u vreme velikog Tita, da im veliki Tito to nije dopuštao.
Taj je znao da dozira i demokratiju i društvene slobode i sve da izbalansira kako treba.
Da su imali bunt kakav r'n'r treba da ima, bili bi poapšeni svi do jednog. (ko je rekao Pusi rajot?)
E sad, ako im se buntovništvo ogledalo u zvoncarama i zulufima, onda okej..samo..mislim da su tu najveće žrtve krojači i frizeri, a ne oni koji su trebali da budu
malo sutra bi i Smak i slični svirali u vreme velikog Tita, da im veliki Tito to nije dopuštao.
Taj je znao da dozira i demokratiju i društvene slobode i sve da izbalansira kako treba.
Da su imali bunt kakav r'n'r treba da ima, bili bi poapšeni svi do jednog. (ko je rekao Pusi rajot?)
E sad, ako im se buntovništvo ogledalo u zvoncarama i zulufima, onda okej..samo..mislim da su tu najveće žrtve krojači i frizeri, a ne oni koji su trebali da budu