R. M. Točak

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Haralampije

Re: R. M. Točak

Post by Haralampije » 12 Dec 2012, 20:30

U tom dokumentarcu se lupetalo do bola.

Taj cuveni mit o koncertu Parpla.
Izasla predgrupa,na koncertu jednog tada velikog svetskog benda,svirala i probila termin....i naravno da ce jedan Blekmur,kao i bilo koji muzicar na planeti,da popizdi i da pravi frku jer je covek dosao da svira i sad ne moze jer je neko i dalje na bini(Dejv Mastejn iz Megadeth-a je napravio frku i odbio da nastupa zato sto je WASP na festivalu u Hrvatskoj,svirao sat vremena duze i uleteo u termin kada je trebalo da nastupa Megadeth).Ali naravno, samo se u Jugoslaviji stvorio mit kako se veliki Blekmur uplasio tamo nekog anonimusa Tocka i iznervirao se sto ovaj tako dobro svira...

Onda onaj sto je pricao kako je Tocak isao po Cikagu i jurio fendera i probao nekoliko i nijedna mu nije valjala dok nije uzeo jednu i zasvirao Prpl Hejz i kako su se svi okretali u radnji dok je svirao i mislili Hendrik svira licno.Jeste,vau, niko na planeti ne bira gitaru i ne svira u radnji niti je to radio pre njega,kako da ne....Mozda su se okretali u fazonu-"ajde jbt,opet Hendriks,promenite malo..."

Pa onda Dado kad krene s onim kako su se svi utrkivali da skinu Hendriksa i Kleptona,ali niko Tocka niko ne moze...
Te jedini koji unosi osecanja u muziku,svira dusom,kako se oseca to i svira....brate mili pa to se moze reci za bilo koga otkad je gitara nastala.

Bilo je tu i mitova kako je Angus Jang rekao da je nabolji Radomir sa Balkana,kako je Sles rekao,kada su ga pitali ko je najbolji gitarista na svetu a on odgovorio "neki lik sa balkana ima istetoviran tocak na ruci"

Ok,jeste Tocak jedan od naboljih gitarista Jugoslavije,jeste ostavio pecat u jugoslovenskom roku,cenio sam ga kao klinac,cenim to sto je uradio iako sam odavno to prerastao,i nakon upoznavanja sa svetskom muzikom shvatio da je jugoslovenski rok tih vremena skoro pa nebitan,jeste veliki umetnik,kompozitor i sl...ali za ove prostore.

Super sto se okupila stara ekipa,pa da se malo ljudi podsete kako je to zvucalo nekad, ali ovoliko idolopoklonstvo je presmesno.Danas je umro Ravi Sankar,sta bi tek Indija trebala da radi,ako je Smak nacionalno blago.

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 12 Dec 2012, 20:39

Jeste, brate cuo ga je Hendriksov bubnjar u toj radnji i mislio je da Dzimi svira!

I Blekmur je bio ljut sto su mu doveli takvog gitaristu za predgrupu!

I odsvirao je Ulazak u harem - unazad!

A mozda i nije, ali je i dalje neverovatan gitarista! :ziveli: Ali dobro, nekome je Bregovic bolji muzicar jer je popularnij! :roll:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 12 Dec 2012, 20:43

čekaj..ako je ulazak u harem svirao unazad..
onda to nije ulazak nego..izlazak..misim, kako sad..

Haralampije

Post by Haralampije » 12 Dec 2012, 21:00

Mhm,a koji to bubnjar?Cesi,Micel,Badi Majls?Ma cuo ga Hendriks licno pa mislio da sam svira al kad je pogledao svoje sake u jednoj je bila pljuga a u drugoj viski,pa se okrenuo i onda video Tocka...

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 12 Dec 2012, 21:51

Mi na Balkanu smo oduvek patili od kompleksa zabačenosti, zaboravljenosti, necenjenosti, nepravde..jer smo eto takvi geniji i neviđeni talenti..
I rado dočekujemo svaki prdež svetskih zvezda koje zalutaju u naše krajeve, nadajući se da smo i mi deo njega..

Kompleks malih, sitnih.

to nam ilustruju u sledeći stihovi "Poljupce je čak iz Luvra - slala Šapcu Mooona Liza - noćni život na Balkanu.. bio je k'o sred Pariza.."

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 12 Dec 2012, 23:33

Haralampije wrote:Mhm,a koji to bubnjar?Cesi,Micel,Badi Majls?Ma cuo ga Hendriks licno pa mislio da sam svira al kad je pogledao svoje sake u jednoj je bila pljuga a u drugoj viski,pa se okrenuo i onda video Tocka...
Da ga ja cuo verovatno bi i pomislio! :P

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Dec 2012, 00:24

prolazi točak kraj radnje u čikagu, a tamo za pultom radi mladjašni zek vajld, iako mlad idalje je bio masni bajker, i sad, vidi ga zek i skonta on njega da bi ovaj ušao pa kaže:

"izvinite gospodine moraćete napustiti radnju, ne služimo točkove"

so he just kept on rollin'

nebojsak

Post by nebojsak » 13 Dec 2012, 01:00

nebeskacarica wrote:"To je čovek koji je pronikao u suštinu električne gitare i prema njemu imam ogroman "respect"" - Vlatko Stefanovski o R.M. Točku, nedavno u popularnoj TV emisiji.
Inače, možda će za nemače pojma i isfrustrirane patološke mrzitelje Džimi Hendriksa i Točka biti zanimljiva ekskluzivna informacija da će se na koncertu 29. decembra u Areni pojaviti i sam Džimi Hendriks, ali ne kao gost na bini, nego sa pločama grupe Smak pod miškom, da mu se R.M.Točak i ekipa lično potpišu na njih.
Ne rise? Zar nije umro onda kad je sam sebi tenkom odgrizao glavu?

nebojsak

Post by nebojsak » 13 Dec 2012, 01:05

Children Of Paradise wrote:@Kristijan
postoji mnogo starijih ljudi su puno ploca i kolekcija mnogih bendova i znaju napamet razne melodije i moji takodje. samo, moras da napravis razliku izmedju toga koliko danas ljudi slusa, a koliko pravi muziku i da uporedis sa tim vremenom tada. ljudi su slusali, ali nije postojalo mnogo onih koji su smeli da se upuste u tako nesto kao sto je R'n'R. takva su bila vremena i nije se mnogo stvari smelo prihvatati, osim ako nisu u "komunistickom fazonu". zbog toga su ti ljudi legende, ti zacetnici, ali naravno da si upravu.

o tome kako je Drug dozvolio RnR i da to nije uradio kod nas ta muzika ne bi ni postojala, je toliko strasno, da nije smesno ni malo. ako hoces da kazes da jedan covek moze da se stavi iznad Rock-a, lupas gluposti. RnR je to sto jeste zato sto ne poznaje granice i izdize se iznad mnogo cega i uvek ce i biti tako.

"tako je trebao da zna" - tako je trebalo da zna
"muzičar iz ovih prostora" - muzicar sa ovih prostora
"relikvijom, i u kome" - pre i ne ide zapeta
"Po meni, svi sa" - po mom misljenju.... da ne duzim dalje, ako hoces da se boris protiv neukosti, bori se tako sto ces pisati gramaticki ispravno.
za sve vas koji mrzite patriotizam imam jedan veliki dobar .!. da se tako duhovito izrazim, po srpski. znate kako, ugalvnom ljudi koji idu proriv patriotizma, odlaze u drugu krajnost i govore sa mrznjom o Srbima. patriotizam nije losa stvar i treba ga odrzavati, ali ne treba odlaziti u fanatizam. naravno da cu pre da dam 2500 za Smak, nego za Ozija koji je najavio Black Sabbath, a otpevao samo nekoliko tih pesama, a ostale svoje i to sa prslim glasom.

oko jedne stvari se samo ne slazem. Nemacka je, po mom misljenju, oduvek bila ako ne na vrhu, onda pri vrhu svetske muzicke scene, ne govoreci samo o Rock-u, nego oduvek.

ako nista drugo, govorite o starijima sa postovanjem, kad vec nisu neki kreteni zbog kojih to postovanje ne bi trebalo da postoji.
Dobro je, poradi samo malo na stilu. Zarezi u sledećoj rečenici su malo nelogično postavljeni
Nemacka je, po mom misljenju, oduvek bila ako ne na vrhu, onda pri vrhu svetske muzicke scene, ne govoreci samo o Rock-u, nego oduvek.
Takođe, ovo
postoji mnogo starijih ljudi su puno ploca i kolekcija mnogih bendova i znaju napamet razne melodije i moji takodje
pretpostavljam da je su = sa, tj da je lapsus u pitanju, Osim toga, kompozicija rečenice je tragična.
"komunistickom fazonu". zbog toga su ti ljudi legende, ti zacetnici, ali naravno da si upravu.
U srpskom jeziku, prvi navodnik je dole. "U pravu" se piše odvojeno.

Ocena: dobar, tri na dva. Zanemario sam još nekoliko očitih grešaka nastalih zbog žurbe :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Dec 2012, 01:13

dobro trojka je dobra ocena

Bluesko

Post by Bluesko » 13 Dec 2012, 01:15

još dva pa pet, na dobrom si putu.

ako sam ne gde zajebo, žurio sam jebiga

nebojsak

Post by nebojsak » 13 Dec 2012, 01:16

Duane wrote:dobro trojka je dobra ocena
Jeste, nisam rekao da nije. A i deluje ko ok dečko, samo malo da zagreje stolicu i fokusira se, i nema zime za njega.

Trojka je danas blago, realno.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 13 Dec 2012, 01:36

nebeskacarica wrote: pod miškom
that's what she said :bambi:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Dec 2012, 06:31

Pod levom miskom? <3
Dobro je, poradi samo malo na stilu. Zarezi u sledećoj rečenici su malo nelogično postavljeni

Nemacka je, po mom misljenju, oduvek bila ako ne na vrhu, onda pri vrhu svetske muzicke scene, ne govoreci samo o Rock-u, nego oduvek.
Zarezi su manje-vise u redu. Sumnjiva je, pomalo trapava, konstrukcija, i, dakako, upotreba, glagolskog priloga sadasnjeg... No, kako rekoste, nista sto se ne bi moglo popraviti uz malo vise vezbe... :bambi:

nebojsak

Post by nebojsak » 13 Dec 2012, 12:57

+,1,iksde

Post Reply