Pomoc - Fender Blacktop i Klasican Start

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

silverlake

Pomoc - Fender Blacktop i Klasican Start

Post by silverlake » 15 Dec 2012, 01:49

Evo mene jos jednom ovde, ponovo mi treba mala pomoc, info, sugestije :)

Pre izvesnog vremena sam bio otovorio temu (i hvala svima koji su odgovorili) kada sam kupovao gitaru ponovo posle 10 godina pauze. Tada sam trazio nesto sto jeftinije, jer nisam ni znao da li cu je i svirati kada je kupim ili me je samo privremeno uhvatila neka zelja/nostalgija :). Posto sve vise sviram i sve mi se vise svira, pocinjem i sve vise da razmisljam da kupim nesto malo bolje. Tada sam kupio Squira (jer sam nekada i svirao njega, sanjao Malmsteena itd :D, a i bio je samo 9k tada :)).

Treba mi pomoc ako je neko od vas malo upuceniji, najvise gledam ove dve gitare:
Fende Blacktop HSH
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/110 ... tic-White/

Fender Stratocaster
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/110 ... tic-White/

Fender Strat, jednostavno mi se svidja, navikao sam na taj fazon vrata, zvuka itd. (i patim za ovim belim D) Jos uvek ne znam da li maple fretboard ili rosewood, mada s' obzirom da postoje velike sanse da izdubim pragove, mozda bih pre maple :), ali jedino sto mi smeta je 21 prag... to me je oduvek nerviralo, ne mora 24, ali 21 mi je uvek smetalo i to je bukvalno ali bukvalno jedina stvar zbog koje razmisljam o bilo kojoj drugoj gitari, inace bih ga u suprotnom kupio bez razmisljanja. Video sam da americki modeli imaju 22, ali mi se iskreno ne daje 1100e za gitaru koju cu svirati u sobi.

Blacktop, deluje mi ok, probao sam na kratko u mitrosu i lepo mi je legao koliko sam uspeo da ga probam, ali otici cu ponovo, takodje zvuk koliko sam cuo mi se isto svideo i... ima 22 praga.

U sustini mnogo me vuce klasican strat jos sada kako su spustili cene moze se kupiti za 45k, dok je blacktop 53 (takodje spustena cena). Da li ima neko iskustva da je bas ove gitare uporedjivao itd... mozete li mi reci nesto vise?

I da li vredi uopste taj strat za te pare, iskreno mislim da za ona American model se malo vise placa sam naziv Fender nego sto vredi (mozda gresim).

ps Razmisljao sam i o Jacksonu, probacu par modela, mada mi je on za sada u tamo nekom trecem planu, ove dve su mi u prvom. Da ne postoji neki meksicki model ovako nesto od 400-500e sa 22 praga? :D

Inace sto se tice ostale opreme, imam samo Marshalla MG30FX, mozda kasnije kupim nesto ozbiljinije, ovaj mi za sada vrsi posao.

Haralampije

Re: Pomoc - Fender Blacktop i Klasican Start

Post by Haralampije » 15 Dec 2012, 11:40

Ako ih ima u radnji probaj ih.Dobro je sto znas konkretno sta zelis i izmedju koja dva modela se dvoumis,ali bilo koji savet se uvek na kraju zavrsi sa tim sta savetnik zeli i sta njemu odgovara,a ne osobi koja je pitala za savet,tako da ce ipak bolje biti da sam ocenis.
Naginjes vise ka tom blektopu.E sad to je gitara sa hamovima,dok je drugi model sa singlovima.Uporedi ih kako bi video koji ce ti se zvuk vise svideti.
A i taj blektop ti je takodje meksikanac,barem koliko se secam,otkad je izasao.

E sad od skoro postoje i kineski-Modern Player serija.
Oni takodje imaju 22 praga,tako da eto pogledaj ako postoje kod nas,i njih.

silverlake

Post by silverlake » 15 Dec 2012, 12:39

Hvala

Jel mi mozes reci (ako imas iskustva) kakav je inace blacktop? Kako se pokazao? Cuo sam za ove Stratove (meksikance) da su dobri? Za kineske ni ne znam, ali iskreno imam averziju prema svemu kineskom :), u stom slucaju bih pre uzeo i 21 prag, ali da nije kinez :).

U sustini to mi je glavno zasto uopste i razmisljam, a blacktop (pored American modela) mi se ucinio finin, mada ako neko ima iskustva, ne znam, valja li? :)

pozz

silverlake

Post by silverlake » 15 Dec 2012, 13:12

^ Pri tome mislim na sveopsti kvalitet gitare, naravno da svakome sve lezi drugacije pod rukom. Moze mi leci i ono cudo od 5k din., ali je krs :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 Dec 2012, 13:27

Ja ti nishta Blacktop ne bih preporuchio.

Haralampije

Post by Haralampije » 15 Dec 2012, 13:35

Nemoj imati averzije prema brendiranoj robi.Ionako je sve oko tebe,ukljcujuci i komp i komponente uglavnom Kina.
Bitno je da radi i da valja a gde je pravljen manje je bitno.t

silverlake

Post by silverlake » 15 Dec 2012, 13:52

@Cortex, mozes li molim te napisiti neki info vise, zasto ne :)

Dobro, u pravu si sa te strane skroz da je sve kina :(

btw naleteo sam na ovo (i ako mi je u planu nova u sustini) - http://www.kupujemprodajem.com/Fender-S ... id=6354060 ali mi ovo malo "smrdi", em Fender, em jos kao Malmsteenov, a 300-400e...

Haralampije

Post by Haralampije » 15 Dec 2012, 14:32

Zaobidji u sirokom luku.To je primer kineske kopije i bofl robe.Jedan od onih jeftinih fejkova koji su nagrnuli ovde u nadi da ce uspeti nekoga da zeznu...ne vredi ni 50e,al covek je entuzijasta.

bancika

Post by bancika » 16 Dec 2012, 14:48

sam kaze da je replika, tako da je makar tu posten, koliko se moze reci uopste s obzirom da prodaje replike :)

silverlake

Post by silverlake » 17 Dec 2012, 00:57

To jeste, ali zar se inace ne kaze replika? :)

Kao motori RR Race Replica :)

Inace ovo je uzas po oglasima, nalecem samo na neke replike... :(

Ostaje da sednem malo da ganjvim ove iz mitrosa da mi daju obe gitare i da ih probam pa da se odlucim i ovako ce mi jednu od te dve prodati :D... 'bem ti i 21 prag i sto sam se opet napalio na Malmsteena, koliko vidim nije cak ni u modi on vec duze vreme, a i ja sam zardjao :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Dec 2012, 02:09

:lol:

Ono shto sam probao od Blacktopa delovalo mi je odlichno izradjeno ali je zvuk bio ochajan. Uzmi shta ti se vishe bude svidelo, ono shto te vuche da svirash, to je jedino i bitno. Posle cesh uzeti neshto i shto ti vishe lezhi. Takodje razmisli i shta cesh kasnije moci lakshe da prodash, htecesh da prodash u to budi siguran.
Uvek ima nekog ko ce kupiti klasichnog strata na oglasima. Ja glasam za njega.

silverlake

Post by silverlake » 17 Dec 2012, 21:15

^ Hvala

btw Svratih danas u Mitros (Beograd), ovamo na sajtu modeli u svim bojama, popust, a na lageru vec duze vreme ni jedan...

silverlake

Post by silverlake » 24 Dec 2012, 17:06

Da li jos neko kod nas u zemlji radi sa Fenderima i Squerima osim Mitrosa ??

Posto su mi se smucili, ovamo na sajtu 1001 model u 1001 varijaci + samo izlecu neki popusti nesto, a na lageru nemaju nista sto ih pitam, zovem sve radnje redom (jedino u Nisu jos se i moze nesto naci)...

Ako neko zna jos neku firmu (moze i pojedinac ako donosi gitare) koja radi sa Fenderom napisite :( :) (do kraja cu otici preko grane i kupiti...)

nesharm

Post by nesharm » 24 Dec 2012, 18:57

Nema, moras preko grane, oni su uvoznici.

Varenika

Post by Varenika » 24 Dec 2012, 20:11

bilo je fendera u onoj prodavnici kad se krene ulicom 27. marta, kako li se sad zove, od masinskog faksa nanize ka tasu.
al stvarno ne znam koji modeli i ostale pojedinosti, al znam da sam ih vidio kad sam ulazio prosle godine.
dal je to ova prodavnica ili neka druga nisam siguran http://www.mixmusic-company.com/shop/cat/0/25
a pise na sajtu lira style da imaju fender usa, pa pita mozda imaju i ove jeftinije... :ziveli:

Post Reply