Iron Cross Pedals

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Trooper
Urednik

Re: Iron Cross Pedals

Post by Trooper » 09 Apr 2012, 11:00

Void wrote: plus: this thread is worthless without audio sample :D
Nazalost, nemam ni gitaru trenutno, ni gitarski amp, ni mikrofone da bi se usnimio :(
bancika wrote: kako se ponasa sto se tice suma? boogey je malo nezgodniji zbog kolicine gaina pa lead dress ume da bude problem.
Nema nikakvog suma, sem mozda malo kada se gain odvrne do kraja (sto je manje-vise i inace neupotrebljivo, NEMA muzike za koju treba toliko gaina definitivno)
mislim_stvarno wrote: a vezano za izradu kutija, nije valjda da toliki komad aluminijuma kopas na cncu? jbt, koliko otpada tu ostane?! Koliko te izadje takva kutija?
Kopam :D. Ostane mnogo otpada, ali su mi sami komadi jeftini jer (tamo gde pravim kutije) su oni previse mali da bi se iskoristili, tj i sami su 'otpad'. A kostaju me po dogovoru sa majstorima, posto ih prave kod keve u firmi :twisted:
I da, nisam sve sam oslikavao, drugar je odradio dobar deo posla sa detaljima, ja sam bio zaduzen za osnovu, dizajn, lakiranje i to, mada cu sledece pedale i sam probati da farbam skroz

Puno hvala svima na pohvalama i lepim recima :ziveli: :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 09 Apr 2012, 11:39

Matori, ja sam te vec pohvaio drugde, tako da necu da te hvalim josh uobrazicesh se :P
do jaja, samo nastavi tako, ali gledaj da ti unutrashnjost ipak bude malo urednija, kupuj one pcb standoffove meni je to kul neko ih mrzi, ja ne, a i sam sam eto navrshio neshto malo preko godinu dana kako se bakcem sa ovim stvarima, i tek od skoro i sam obracam bash mnogo pazhnje na organizaciju unutrashnjosti. nije jalova pricha, jako je vazhno kako shta. ranije sam i ja bio u fazonu "ma samo da radi" , a kad sam uhvatio sebe kako na svakih nedelju dana otvaram pedalu koja je iznenada prestala da radi ili radi nepouzdano, onda sam malo porazmislio i preradio polovinu pedala koje sam radio, ponovo ozhichio, sve sredio cakum-pakum i evo meseci prolaze i sve je sjajno. znash da je drugarski savet :) :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 09 Apr 2012, 12:25

Ma naravno, i kritike su dobrodosle :ziveli:
Malo aljkavo je ispalo, ali nemam nikakvih sumnji u pouzdanost, sve sto treba je termo bulzirom zasticeno, ovaj najlon oko pcb-a je zalepljen sa svih strana (sad sam otvarao radi igranja sa trimerima). Videcu i za te standoffe, naravno. Kablici su predugi jer sam radio ozicenje dok nisam imao kutiju kod sebe, pa sam just in case ostavio duze :(
Sad samo moram uzeti neku lemilicu da valja, ova moja pijacarska ispusta dusu

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 09 Apr 2012, 12:55

ERSA! I posle ti je zadovoljstvo da praviš sa tim sokoćalom.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 09 Apr 2012, 13:15

Videcu, problem je sto je najjeftinija ersa koju si imali u mikroprincu od 15w, blizu 4000. Kakva je ona weller lemna stanica sto je kod njih na sajtu, oko 10000 je cena

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 09 Apr 2012, 19:58

Ako ćeš lemiti, lemi kako dolikuje, nećeš kupovati alat više puta, nego jednom, no dobro, na tebi je naravno da odlučiš.Pitaj Cortexa kako ga služi lemilica ^^

bancika

Post by bancika » 09 Apr 2012, 21:14

i ja imam ersu, doduse od 35w koju koristim za pojacala samo jer je malo prejaka i ima veci vrh. Radi odlicno i zadovoljan sam...jedino mi je cudno sto sam uspeo da joj iskrivim vrh :) Dok sam lemio gitaru naslonio sam je ovako / umesto ovako \ (nisam imao stalak pri ruci) i pod uticajem gravitacije se vrh iskrivio na dole. Mozda je i moja krivica sto sam je drzao uspravljenu na gore, al ne bi ocekivao da vrh koji kosta skoro 10e moze da se iskrivi tek tako. Prethodna lemilica koja cela kosta 800din sa buvljaka me i dalje odlicno sluzi...go figure

Usred Zala

Post by Usred Zala » 10 Apr 2012, 11:55

theTrooper wrote: Image
Malo je aljkavo ispalo...
Jesi li video nekada čoveka na operacionom stolu sa razbacanim crevima :D ? Liči mi na to. Potrudi se da to iznutra bude mnogo, ali mnogo urednije pa ako to sve još dobro i radi biće sjajno.

nikolazmaj

Post by nikolazmaj » 12 Apr 2012, 13:18

Opa kolega, pa ovo izgleda mnogo bolje nego sto sam mislio! Svaka cast! :bravo:

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 14 Apr 2012, 08:30

sorry tek sad videh detaljnije temu,sve nesto usputno banem na forum..
naravno odlicno uradjeno. samo bih jos da pohvalim izradu pcb-a :!: trooper mi je uradio par komada i zaista kvalitet je u klasi konelek-a

ajde sad kad se kurcis napravi neki germanijumski fuzz :XD:

edit
super je sto si me poslusao za jace aluminijumske kutije.. obzirom da postoje sirovine ljudi kao ja koji se ponekad pijani izivljavaju na bordu :hide:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 18 Dec 2012, 21:57

Kapiram da je proslo dosta vremena, nema slika pedala koje sam uradio u medjuvremenu, evo samo poredjenja moje kutije i hammond 1590b i kutija koje ja koristim :D
Image
A bice uskoro radova za par forumasha, nadam se

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 18 Dec 2012, 23:19

Trooper wrote:Iron Cross Pedals je moja 'firma' za pedale, zavrsio sam 2 komada trenutno, dosta njih je u procesu izrade :D
Panzer je Sovtek BigMuffPi Green, modifikovan za bas gitaru
Impaler je Dr Boogey, pravljen za ortaka.
U pedalama su Alpha potovi, neutrik konektori, EHX 3pdt, MXR kapice itd... :mrgreen:

Image
Image
Image
Image
Uz ove dve pedale, na slici su GFT-90 Tuner i Dunlop DB01 Crybaby From Hell

Sve kritike i komentari su dobrodosli ^^
Slike više ne rade, ja nisam video... Oću.

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 19 Dec 2012, 00:36

Trooper wrote:Kapiram da je proslo dosta vremena, nema slika pedala koje sam uradio u medjuvremenu, evo samo poredjenja moje kutije i hammond 1590b i kutija koje ja koristim :D
Image
A bice uskoro radova za par forumasha, nadam se
Nemoj mi reci da izbacis sav taj materijal iznutra...?

Mislim nemam nista protiv, nego mi deluje da je aluminijum preskup za takvu izradu. :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 19 Dec 2012, 00:53

Samo bahato :mrgreen:

maksabass

Post by maksabass » 19 Dec 2012, 01:26

mogao bi i ja da se pridruzim cestitkama ,samo nikako da vidim slike...Nema ih...jel to samo kod mene nece ili su povucene.Ajd postavi neke pa da se oceni to NE LI :ziveli:

Post Reply