Maxles pedale handmade

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
progg

Re: Maxles pedale handmade

Post by progg » 27 Nov 2012, 08:21

mateuspoz wrote:Fullton ima onu sjajnu Plimsoul, dodao bih i Soul Bender...ne razumem zašto su se naši ljudi tako masovno zalepili za OCD....
Nisu se samo nasi zalepili za OCD, generalno je bio dosta favorizovan i od strane Fulera (dok nije izbacio plimsoul). Sta znam, meni OCD stakovan sa Fulldrive-om (u vintage modu) zvuci dosta bolje nego kada na Plimsoul-u dodajem onaj drugi gain (stage). Drugo, OCD mnogo manje boji originalni signal gitare i samim tim moze da se koristi kao neka vrsta preamp-a na clean setingu pojacala (gain na pedali oko 9 sati) a da nekom (tjubskrimer) pedalom podizes nivo gejna. Takodje, odlicno zvuci kada ga stakujes sa nekim fuzz-om. I meni to mnogo bolje radi nego plimsoul, jednostavno plimsoul kapiram kao OCD kojem je dodat gain stage nekog tjubskrimera (ne razumem se nesto u elektroniku, pa mozda lupam, ali sve ovo pisem na osnovu onoga sto cujem kada sviram, a ne na osnovu otvaranja bilo koje pedale i gledanja po komponentama iste :) ).
:ziveli:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 29 Nov 2012, 22:03

:1:

Prihvatam ovo detaljno objašnjenje! :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 15 Dec 2012, 02:00

predstavljam jednu od mojih pedala.CDB amp simulator
Ovo nije simulacija tipa GT2 i nekih njemu slicnih,vec prica za sebe.Svaka pedala ovog tipa ima poneke dobre osobine(boje)ali ih je malo teze kontrolisati u zivoj svirci,tipa,podesite lepo clean ,a kad bi da svirate drive onda ponovo drz za potove-ili obrnuto.No sve jedno ,ja sam hteo izbeci te neke nedostatke,izbaciti ono sto nevalja(ili nije dovoljo dobro)a ostaviti ono sto je dobro.I tako nastade ovo.
Tri nozna prekidaca omogucuju korisniku,true bypass,vezu sa ostatkom sklopa.znaci svaki je nezavistan i ima svoje parametre podesavanja.Ono sto je zajednicko je aps simulator sa tonskom kontrolom,koji se moze iskljuciti i koristiti realna boja sva tri sklopa.ukljucivanjem amp simulatora se postize isproduciraniji zvuk koji se bez problema moze gurnuti pravo u miksetu,i dati korisniku uzitak svianja na pojacalu.Naravno koliko je to moguce simulirati.U sklopu apm sim.postoji opcija otvoreni i zatvoreni kabinet.Ko vise voli da koristi celine kao pedale,jednostavno iskljuci amp sim i eto.
za sada toliko...
Image
Image

maksabass

Post by maksabass » 19 Dec 2012, 01:46

lakir wrote:Imao sam prilike ovih dana da testiram 2 Maxles pedale,ts808 i purple tiger (riot klon)
Sto se tice zvuka obe pedale bio sam prijatno iznenadjen,bez obzira sto sam ocekivao dobar ton citajuci sve pohvale o majsoru,opet sam se prijatno iznenadio!
Maksin TS sam probao "jedan na jedan" sa mojim Ibanez TS9 i ibanez mu uopste ne bezi sto se tice tona...
Purple tiger nisam poredio jedan na jedan posto nemam riot ali ono sto se culo meni je bilo sasvim dovoljno...
Sa maksom vec pregovaram za xotic bb preamp i riot uz male modifikacije
Sto se tice same izrade,tj. mehanickog dela tu nisam nesto fasciniran,pedale ne odaju utisak ozbiljne pedale (kako ustvari rade) ali u svakom slucaju vredi svaki euro,a zvuk vredi i 2-3 puta vise...
Sve ovo sam napisao zbog ljudi koji nisu imali priliku da probaju pedale a dvoume se sta im je ciniti...ko ne "robuje" brendovima (koristi usi a ne oci) i nema dovoljno novca da eksperimentise sa pedalama ovo je prava prilika!
Samo da napomenem da sam pedale testirao prethodna 3 dana,dve svirke,jedna proba i danas u studiju kod drugara (koji je poprilicno skeptican sto se tice handmade stvari domace proizvodnje i uopste jeftine opreme)
Testirano na pojacalu Mesa Boogie Lonestar sa gitarom Music Man Luke...

ps. ovo je sve moj licni dozivljaj i ne tvrdim da sam 100% u pravu i nisam Maksin drugar pa da ga reklamiram,cuo sam se sa covekom 2-3 puta u zivotu...

Pozdrav
Laki

http://soundcloud.com/lakir
Image
Xotic BB preamp...pedala koja je radjena za gospodina koga sam citirao
poredjena sa originalom... zbog toga i pisem ovo nadam se da ce nekog zanimati...Sto rekose to bi bilo to,s tim sto moja ima malo vise mid lo u flat polozaju(12 sati) a originalna hi freq.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Dec 2012, 07:22

super!
pogotovo mi je ovaj gore amp simulator dobar, svaka chast, izgleda profi isplanirano sve.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 19 Dec 2012, 09:31

Lepo. Koja je cena, Makso, za ovu spravu?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Dec 2012, 09:44

Cortex wrote:super!
pogotovo mi je ovaj gore amp simulator dobar, svaka chast, izgleda profi isplanirano sve.
:1: :bravo: Одлично и уредно изгледа, барем мом неуком оку. :)

Максо, ако није тајна, које коло си одабрао за сваку појединачну секцију (или ако су модоване верзије неких педала, које си педале одабрао као полазну тачку)? Такође ме занима који је амп симулатор... Хвала унапред на одговору, и нема замерке ако одлучиш да ту информацију задржиш за себе. :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 19 Dec 2012, 18:34

AMP SIMULATOR...spoj nekih komponenti iz nekih uredjaja i plod moje maste.Iskreno ne bih zeleo da otkrivam bar za sada i javno o cemu se zapravo radi ,sto se sklopa tice...ali nekom prilikom svakako...Ako se pita za cenu istog manja je od recimo 4 pedla (sekcija ) iz kojih se sastoji,a opet ne toliko velika da se ne mozxe priustiti.Vodim racuna o standardu nasih muzicara a i o prakticnoj upotrebi ovakvih sprava.ja iskreno mislim da sam ovakvim projetkom izasao u susrtet gitaristima koji zele analogni zvuk,bez pojacala i muke oko ozvucavanja ,prostora ,transporta i svega ostalog u vezi pojacala...a ipak zadrzao opciju da se moze koristiti i kao obicne pedle sa true bypass-om,onom ko bi ih kao zasebne pedale svirao u pojacalu.Reko bi da je ovo 2in1 sto se tice ovoga ,a 3in1 sto se tice izbora efekata i 4in1 sto se tice same konstrukcije pedale :ziveli:

banjacNT

Post by banjacNT » 19 Dec 2012, 23:49

maksabass wrote:...ja iskreno mislim da sam ovakvim projetkom izasao u susrtet gitaristima koji zele analogni zvuk,bez pojacala i muke oko ozvucavanja ,prostora ,transporta i svega ostalog u vezi pojacala...a ipak zadrzao opciju da se moze koristiti i kao obicne pedle sa true bypass-om,onom ko bi ih kao zasebne pedale svirao u pojacalu...
Jesi brate, ja bar imam taj problem, a i bend ima samnom problem jer drugi gitarista nema pojacalo. Pa dok se umixamo, pa ga mnogo gusim, pa nema monitoring i ne cuje sebe... muke zive.

Vredi ova spravcica, jos samo da se proba uzivo...

:ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 29 Dec 2012, 18:39

Spravica zvana CDB amp sim. probana uzivo na zivoj svirci...pa ponesen utiscima reko ajd da je malo pohvalim.E,
da je ne bi hvalio ovako na suvo ,mala audio /video zabeleska za one koji zele da cuju zvuk.Doduse sve je ovo cisto inforamtivno...cisto da se uopredi zvuk sa lupom i zvukom pedale,jer je snimak totalno amaterski.Puno puta mi ovi snimci ne idu u korist,jer oni koji su culi pedale uzivo kazu da mnogo bolje zvuce nego na snimku,al ajd,nek se nadje-pa ocenite :D

maksabass

Post by maksabass » 02 Jan 2013, 02:27

Drugari...Srecna Nova Godina

maksabass

Post by maksabass » 16 Jan 2013, 23:42

Da osvezim malo temu ...a? :D
FARAON Image
Image

maksabass