Studio za probe

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

faks
Badmotorfinger

Re: Studio za probe

Post by faks » 28 Dec 2012, 14:21

nameravam u nekom sledecm periodu (godinu-dve) da radim adaptacije na kuci i objektima,pa sam se raspitivao o cenama itd..
za pokrivanje krova je najbolj topolova daska! ne napada je gamad a i laka je. kada se dobro osusi bude jako tvrda i sto je je najbitnije jeftina je, oko 100e kubik
tako da cenim da bi mogla da bude ok za oblaganje zidova,kao lamperija.. i mislim da ne bi mnogo upijala zvuk
sta mislite o tome ?

karton

Post by karton » 28 Dec 2012, 14:28

Aleksej79ns wrote:MIslim da studio za probe i nije tako los posao, jer (ovo govorim za NS) jos uvek nije trziste prepuno njima, tako da mislim da se moze imati dobra popounjenost termina... Naravno nije malo ulaganje. Drugo, kada se uzme u obzir ko sve moze da dodje tu i kako ce se odnositi prema uredjajima... Pitanje je uopste koliko kvalitetne stvari treba nabavljati, i takodje uzeti u obzir koliko ce da traju... :?:

Plus, lokacija treba da bude dobra, da ne smeta buka, a da opet nije negde u zabiti...
Jesi bio u onom novom ''Kod dede'' studiu, tamo kod Pub-a, na bulevaru? Čujem da je skroz neka kul varijanta - 40e mesečno - pa sviraš kolko oćeš + snima se sve (non stop). e sad, za kvalitet snimka i opreme nisam siguran, nisam čak ni kročio u prostor u kom su probe, ali sam overio prostor na spratu u predelu šanka :) u svakom slučaju - zanimljiva varijanta...

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 28 Dec 2012, 20:59

Nisam, ali OK zvuci! Mislim ponuda. Nisam znao da uopste tu ima nesto, mislim na toj lokaciji.
Jel imas tacnije objasnjenje gde je to?

karton

Post by karton » 28 Dec 2012, 21:52

Aleksej79ns wrote:Nisam, ali OK zvuci! Mislim ponuda. Nisam znao da uopste tu ima nesto, mislim na toj lokaciji.
Jel imas tacnije objasnjenje gde je to?
ne znam da li smem ovđe da pišem, da se ne protumači kao da reklamiram, tako da ču ti u pp reći sledeće...:

Index

Post by Index » 24 Jan 2013, 08:36

Jel neko nekad registrovao studio za probe kao neku firmu ili nesto slicno?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 24 Jan 2013, 10:29

Čuo sam da su neki registrovali studia za probe kao udruženje građanja. To mu valjda doće kategorija tipa društvo paraplegičara, ribarsko društvo, udruženje šahista i sl. Tako su najmanje moguće dažbine, a opet se postiže neka legala. Druga varijanta je da odeš u opštinu i da prijaviš prihod od nekretnine kao fizičko lice. To je ona stavka u zakonu po kojoj bi svako ko iznajmljuje sobu samcima, garažu komšiji ili neku drugi prostor trebalo da plaća porez. Naravno to niko ne radi. Cenim da možeš da kažeš "Ja iznajmljujem svoju garažu za probe bendova, proteklog meseca sam zaradio 6000 dinara, obračunajte mi porez".
Nisam siguran da li još postoji mogućnost da se registruješ kao preduzetnik i plaćaš porez i dažbine paušalno, što iznosi nekih 10-12 hiljada mesečno, ali ti je tu uključeno zdravstveno, penziono i socijalno.
Ako bi se neki studio registrovao kao ful firma, tipa društvo sa ograničenom odgovornošću, tu bi sva zarada otišla državi.

Cope

Post by Cope » 25 Jan 2013, 00:14

Ti si stvarno optimista ako misliš da ćeš i za porez da zaradiš. Prva činela na bubnju kad ti pukne ima da se češeš po glavi i prevrćeš džepove... Ne bih da te obeshrabrujem, ali teška su vremena...

Index

Post by Index » 25 Jan 2013, 07:22

Kao i uvek hvala sirac sunka. :ziveli:

Post Reply