Gitarsko pojacalo za sobu

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Gosa

Re: Gitarsko pojacalo za sobu

Post by Gosa » 02 Jan 2013, 23:11

Da ne otvaram temu bezveze da pitam ovde,nadam se da nije problem 8)
Trebao bih za par dana da kupim pojacalo,e sad neki izbor je pao na fender frontman do 50w ili Marshall mg30dfx koliko sam nesto uspeo da pohvatam...Inace sviram metal uglavnom...procesor imam digitech rp350 za efekte...Inace budzet mi je do 150e
Sada bih vas zamolio da mi malo pomognete...prihvaticu kritike ali i sugestije iskusnijih...Inace do sada sam imao Stinger stp20go 20w i Aster gf 40w koje je.... :povrac: :D
Pojacalo mi treba za sviranje po kuci...Eh umalo da zaboravim,po neki put sviram sa drugom koji svira bubnjeve tako da ova dva su mi pre zavrsavala posao a nadam se da ce ova jos bolje?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 02 Jan 2013, 23:35

Iskreno, i jedno i drugo pojacalo su djubre, samo ne znam koje je gore, iskreno mislim da ti je mozda bolja varijanta npr jedan od onih lejnija, lx65 ili tako nesto, ili da juris nesto polovno

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Jan 2013, 23:52

Za sobu..pa moj stav je da je guitar rig dovoljno dobro resenje. :-)

Ako bas mora pojacalo, potvrdjujem za Rolanda i Fendera da su dobra resenja, i nisu losi Vox-ovi ovi pogotovo oni koji nose oznaku XL na kraju imena (veci zvucnik) :ziveli:

Gosa

Post by Gosa » 03 Jan 2013, 00:14

Trooper wrote:Iskreno, i jedno i drugo pojacalo su djubre, samo ne znam koje je gore, iskreno mislim da ti je mozda bolja varijanta npr jedan od onih lejnija, lx65 ili tako nesto, ili da juris nesto polovno
Ok nesto ovako?
http://www.kupujemprodajem.com/Laney-LG ... id=6788242
Mislim da su malo preskupa ali ne bih isao preko 150e a vidim taj 65 je 200e
Moram polovna da jurim nema leba od novih :( :)
nemanjavelimirovic wrote:Za sobu..pa moj stav je da je guitar rig dovoljno dobro resenje. :-)
Ako bas mora pojacalo, potvrdjujem za Rolanda i Fendera da su dobra resenja, i nisu losi Vox-ovi ovi pogotovo oni koji nose oznaku XL na kraju imena (veci zvucnik) :ziveli:
Pa mora jer ne mogu svaku put na rig,a i treba mi za sviranje sa drugom...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 03 Jan 2013, 00:30

nemanjavelimirovic wrote:Za sobu..pa moj stav je da je guitar rig dovoljno dobro resenje. :-)

Al treba mu da svira uz bubnjeve. A i svira mjetal, pa imho fender i voks otpadaju (tj za voks nisam siguran kako prihvata efekte, za fender znam da je tuga i jad). A da, roland je najbolja opcija, al za te pare moze eventualno 20x da uzme

Gosa

Post by Gosa » 03 Jan 2013, 00:45

Znaci za metal mama je roland pa laney sa procesorom digitech rp 350?do 150e polovno

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 03 Jan 2013, 00:59

http://www.kupujemprodajem.com/Roland-C ... id=5781233
zabadaj ovo, bolji dil tesko da ces naci

Gosa

Post by Gosa » 03 Jan 2013, 01:27

Ok hvala ti....Videcu za par dana da ga kupim
Jel ima neko ko je svirao mozda na rolandu?

fattwang

Post by fattwang » 03 Jan 2013, 04:31

Nije baš metal... :)
Image

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 03 Jan 2013, 09:48

Ako jos uvek imas ona dva sto si pomenuo, astera i stingera, nemoj da trosis pare. To je moje misljenje.

Prvo prodaj njih, ako mozes, ako ne, vidi ako mozes da kacis procesor direktno u poweramp astera, imaces preamp procesora, a sa pojacala ces koristiti snagas i zvucnik. Trebalo bi malo bolje da zvuci. Trazis neki od ulaza: aux-in, line-in, fx-loop return (mada ne verujem da ima ovaj)... Ako i dalje imas ona dva, nemoj da gomilas jos losih pojacala, sviruckaj na njima, i stedi bar za nesto pristojno.

Npr:
http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... id=5770360 - hibrid marshall, ako ga uzmes, miran si prakticno ceo zivot osim ako ne odlucis da uzmes neki lampas
http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... id=5771153 - slicna stvar kao gore, ja sam moj 5212 (jcm800, 50w, 2x12") uzeo za 220e, i necu ga menjati osim mozda za neki namunjeni lampas ako dodjem do konkretnijeg kesha
http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... id=5777549
http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-6 ... id=5770857 - ovo mozes vec sada, ima 65w, jedino je steta sto je zvucnik 10", ako imas strpljenja da skupis jos neku kintu, gledaj bandita, on je nesto skuplji, ali ima veci zvucnik.
http://www.kupujemprodajem.com/harley-b ... id=5778784 - ovo mi deluje zanimljivo, harley-benton je valjda thomanov jeftini house brand, ali sam citao pozitivne stvari za njih, tako da ako bas moras da uzmes pojacalo, ja bih rizikivao sa ovim...

Jos jedna stvar, opet, moje misljenje, ja ne bih uzimao pojacalo sa digitalnim efektima ako vec imas proc (mislim na rolanda). Cube je super pojacalo, ali neki od ogoljenih tranzistoraca sa procesorom mogu da budu sasvim dovoljni za sve zajebavancije, a mozes da prodjes jeftinije ili da uzmes jace pojacalo.

Gosa

Post by Gosa » 03 Jan 2013, 12:10

Nemam zato i kupujem bolje pojacalo...
Sta mislis za marshala mg30dfx?on je oko 200e nov moze polovan do 140e?
Ovi tvoji linkovi su mi mnogo skupi,previse je za moj budzet koji je do 150e..
Bitno mi je kod pojacala da sto bolje izbaci te boje koje cu koristiti,uglavnom su tipa metallica,rammstein,him itd....
Stinger je i nekako bio ok ali aSTER je toliko sranje da je bilo strasno....
Pa zato ste tu da mi pomognete,ja procesor imam znaci treba mi cisto pojacalo bez procesora u sebi...Tvoja preporuka do 150e je marshall ,roland ili laney mozda?
Gledao sam neke klipove marshala na yt i lepo zvuci,ali sa profi opremom...

EDIT:
Sad videh ovo peavey za tu cenu deluje bolje i od rolanda gore navedenog?
Ne bih neko staro pojacalo,pa da mi posle mesec dana crkne nesto,sto ce kostati +50e..

Gosa

Post by Gosa » 04 Jan 2013, 11:16

mislim_stvarno wrote:ako imas strpljenja da skupis jos neku kintu, gledaj bandita, on je nesto skuplji, ali ima veci zvucnik.
Jel je to ovaj?
http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-B ... d=10627826

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Jan 2013, 14:04

jeste, to je bandit (ocigledno :XD: ) samo sto je to valjda druga od valjda 4 generacije. Izgleda je u dobrom stanju. Meni je to omiljeno budzetsko pojacalo, i da nisam ulovio ovo svoje pojacalo, imao bih bandita. :)

Sto se ostalih tice, mg marshala za koji si pitao, ja sam svirao na nekim, ali su bili jaci, tipa 50 i 100w glave, i na jednom malom od 10w. I sta znam, to je ok resenje, ali nista specijalno. Taj mali je djubre, ovi vecu su ok. Znam da sam na jednoj svirci bio prijatno iznenadjen sto mi je digitech rp350 kroz mg100 glavu zvucao prilicno dobro. Nisi pitao za avt, ali da kazem i za njih, nisu mi bili sjajni kad sam ih upario sa procesorom, ali kad vuces drive sa njih, bolji su od mg-a.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 04 Jan 2013, 14:09

Shteta je shto je Blackstar HT-5 toliko skup, pogotovo za ono shto on u sushtini jeste. Bez zhelje da ulazim u to shta je to, tj da imenujem :mrgreen: , rekao bih da je odlichna kupovina za bilo koji stan. Bio sam sa drugarom pre neki dan, i uzeo ga je, ganjali smo ga u stanu kod njega i taman, tamaaan je za stan choveche. Ima veoma fin clean zvuk, a drajv mu je zaista odlichan, bash sam se prijatno iznenadio. Pojachalo je za stan totalni win. Kazhem, velika shteta je shto ne koshta oko 250-ak evra shto bi ga uchinilo najboljom kupovinom za ljude u stanovima koji zhele solidan clean i veoma masan i lep drajv, lampashki. Srecno sa kupovinom, i Rolandi su meni uvek bili vrlo dobri, necesh pogreshiti. Pogotovo su super oni stari japanski crveni.

Gosa

Post by Gosa » 04 Jan 2013, 14:18

mislim_stvarno wrote:jeste, to je bandit (ocigledno :XD: )
Deluje bas ocuvano :XD:
Sad cu da se cujem da vidim sta kaze...
Cortex wrote:Shteta je shto je Blackstar HT-5 toliko skup, pogotovo za ono shto on u sushtini jeste. Bez zhelje da ulazim u to shta je to, tj da imenujem :mrgreen: , rekao bih da je odlichna kupovina za bilo koji stan. Bio sam sa drugarom pre neki dan, i uzeo ga je, ganjali smo ga u stanu kod njega i taman, tamaaan je za stan choveche. Ima veoma fin clean zvuk, a drajv mu je zaista odlichan, bash sam se prijatno iznenadio. Pojachalo je za stan totalni win. Kazhem, velika shteta je shto ne koshta oko 250-ak evra shto bi ga uchinilo najboljom kupovinom za ljude u stanovima koji zhele solidan clean i veoma masan i lep drajv, lampashki. Srecno sa kupovinom, i Rolandi su meni uvek bili vrlo dobri, necesh pogreshiti. Pogotovo su super oni stari japanski crveni.
Hvala ako nista ne uradim sa banditom videcu za roland,hvala na preporuci///

Post Reply