Hmm... i ja vidim da to nije Texsas specijal, pokušću kontaktirati prodavca. A magnete sam poredao po bojama kako su bili poredani stari magneti. Dali da zamjenim položaj crvene i žute?progg wrote:Kutija jeste ok, ali magneti definitivno nisu Texas Special. Ovakve sam ja skinuo sa svog Highway one strata, nakon postavljanja drugih magneta.
Ovako izgledaju texas special (moji magneti su CS54, takodje izgledaju ovako):
Meni deluje kao da je neko pazario za sebe texas special, a tebi uvaljao standardne strat magnete.
I da, zasto si rotirao bridge magnet?
Fender stratokaster standard i Texas specijal magneti
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Fender stratokaster standard i Texas specijal magneti
Pickupi koje si kupio definitivno nisu Custom Shop. Kod ovih što si ti kupio ono crno je plastika. Kod svih Custom Shop magneta ono crno nije plastika, već se tzv. bobina pravi od materijala koji se ranije koristio (50ih i 60-ih). Taj materijal se zove forbon, liči više na vrlo čvrsti karton nego na plastiku. Vidi se ova razlika lepo i preko ovih slika na temi. (Naravno, vidi se razlika i u još nekim detaljima, npr. žica na izvodma u Custom Shop magnetima ima krpenu izolaciju a ne plastičnu).
Ovi što si kupio su izgleda Alnico (reklo bi se po boji samog magneta). Mogu biti Mex-Tex, a mogu biti i obični sa nekog novijeg američkog standarda. U svakom slučaju, kutija ne odgovara magnetima nikako, bojim se da izgleda da je neko namerno hteo da obmane prilikom prodaje.
Ako imaš unimer (multimetar), izmeri otpor magneta (otpot između dve žice na svakom pickupu). Neće se slagati sa onim što piše na kutiji, pa tako možeš vrlo konkretno da kažeš prodavcu da kutija ne odgovara magnetima. Pri tome ćeš saznati i tačno koji su magneti (ako napišeš izmerene otpore).
Ovi što si kupio su izgleda Alnico (reklo bi se po boji samog magneta). Mogu biti Mex-Tex, a mogu biti i obični sa nekog novijeg američkog standarda. U svakom slučaju, kutija ne odgovara magnetima nikako, bojim se da izgleda da je neko namerno hteo da obmane prilikom prodaje.
Ako imaš unimer (multimetar), izmeri otpor magneta (otpot između dve žice na svakom pickupu). Neće se slagati sa onim što piše na kutiji, pa tako možeš vrlo konkretno da kažeš prodavcu da kutija ne odgovara magnetima. Pri tome ćeš saznati i tačno koji su magneti (ako napišeš izmerene otpore).
Magneti su sa Fender American Standarda 100%. Vrednosti otpora sam ti dao u prethodnom postu. Sve crne žice se leme na pot a žice u boji idu na selektor. Okreni bridge magnet, naopako si ga ušrafio.
Ovo nisu loši magneti ali nije ono što si platio. Žao mi je što te je prodavac prevario i ako nije tajna odakle je dotični?
Ovo nisu loši magneti ali nije ono što si platio. Žao mi je što te je prodavac prevario i ako nije tajna odakle je dotični?
zoka3 wrote:A magnete sam poredjao po bojama kako su bili poredjani stari magneti. Dali da zamjenim položaj crvene i žute?
Mislio sam na bridge magnet i na njegov polozaj. Kod sledece slike se vidi da su ti i neck i middle magnet postavljeni tako da zice iz njih idu na desnu stranu u odnosu na sam magnet, a kod bidge magneta zice idu na levu stranu.
Spoiler:
Mislim, nista ne fali da ostane kako jeste, ako volis da experimetnises oko zvuka. Jbg, ne bi bio prvi da na taj nacin promenis redosled zica iznad magneta.
Spoiler:

Spoiler:

EDIT- pretekao me fattwang...
Kupio sam ga na piku od Maid Alić, Prosina bb 75305, Puračić. na PIK-u: http://www.pik.ba/artikal/5044690/fende ... l-magneti/fattwang wrote:Magneti su sa Fender American Standarda 100%. Vrednosti otpora sam ti dao u prethodnom postu. Sve crne žice se leme na pot a žice u boji idu na selektor. Okreni bridge magnet, naopako si ga ušrafio.
Koja je cijena ovih standard mgneta, mogu li prodati za 190 KM koliko sam ja platio?
Pozdrav!
Našao sam na internetu sliku TEX MEX magneta i dosta sliče ovima što sam ja kupio.
http://i1338.photobucket.com/albums/o69 ... .jpg[/img]
Jesu li to isti magneti?
http://i1338.photobucket.com/albums/o69 ... .jpg[/img]
Jesu li to isti magneti?
Na KP za American Standard magnete traže 100eur.
Tex Mex magneti nisu isti sa Am.Standard. Nešto su jači u odnosu na Am.Standard. Ovi na slici se razlikuju or tvojih. Npr. nema onih šrafčića na bridgeu.
Tex-Mex Stratocaster Bridge Pickup:
DC Resistance: 7.4K
Inductance: 3.7Henries
Tex-Mex Stratocaster Middle Pickup:
DC Resistance: 6.4K
Inductance: 2.75Henries
Tex-Mex Stratocaster Neck Pickup:
Inductance: 2.75
Duplo su jeftiniji od CS Texas Specials.
Vidim da si popizdeo. Trgni jednu radžu.
Tex Mex magneti nisu isti sa Am.Standard. Nešto su jači u odnosu na Am.Standard. Ovi na slici se razlikuju or tvojih. Npr. nema onih šrafčića na bridgeu.
Tex-Mex Stratocaster Bridge Pickup:
DC Resistance: 7.4K
Inductance: 3.7Henries
Tex-Mex Stratocaster Middle Pickup:
Inductance: 2.75Henries
Tex-Mex Stratocaster Neck Pickup:
Inductance: 2.75
Duplo su jeftiniji od CS Texas Specials.
Vidim da si popizdeo. Trgni jednu radžu.

tex mex su meksikanci zar ne? vidjao sam po stranim forumima da ih daju za dzabe u vreme praznika ili za par desetina $
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
190.0 Bosnia and Herzegovena Convertible Marka = 96.9452411125 Eurozoka3 wrote: Koja je cijena ovih standard mgneta, mogu li prodati za 190 KM koliko sam ja platio?
Pozdrav!
Da, lako...Stavi ovde na Kupujem Prodajem i mislim da ce lako otici.

Skuplji su Texas Special, nisi nishta preplatio niti izgubio...ali nisi svakako dobio ono shto si mislio, pa ako mozes cimni lika vrati pare pa skupi jos 50evra i kupi Tex Spec ili isprobaj ove, ja kapiram da rade dobro, a s likom nemoj vise poslovati.
slazem se, ovo nikako nije CS texas special.. Ali ono shto je interesantno je da ima staggered pole pieces.. Znachi da nisu tex mex ili tako neki manje ozbiljni.. ali nikako nisu custom shop...
Hvala na odgovorima!
Pokušaću ih vratiti ako ne onda ću ih prodati pa koliko mognem dobiti za njih.
Pozdrav!
Pokušaću ih vratiti ako ne onda ću ih prodati pa koliko mognem dobiti za njih.
Pozdrav!
Ovo su mozda i magneti skinuti sa Highway One strata, i to sa prve serije. Prva serija je staggered , a druga serija je sa ravnim magneticima.
Video sam dosta tih HWY1 pickupa , i uglavnom svi imaju pisane brojeve tim belim "flomasterom" (?) .
Ovaj broj 016730 nema veze sa modelom magneta , on se nalazi na skoro svim plasticnim bobinama od osamdesetih pa naovamo ...
Verovatno predstavlja neku internu oznaku samog plasticnog dela .
I mislim da nema sanse da se na KP prodaju za 100 eur.
Zato sto ... naprimer ...
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/656 ... t-(SSL-1)/
= 125 eur.
Video sam dosta tih HWY1 pickupa , i uglavnom svi imaju pisane brojeve tim belim "flomasterom" (?) .
Ovaj broj 016730 nema veze sa modelom magneta , on se nalazi na skoro svim plasticnim bobinama od osamdesetih pa naovamo ...
Verovatno predstavlja neku internu oznaku samog plasticnog dela .
I mislim da nema sanse da se na KP prodaju za 100 eur.
Zato sto ... naprimer ...
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/656 ... t-(SSL-1)/
= 125 eur.
http://www.pik.ba/artikal/5044690/fende ... #sta=dojam
E bas nije fer...
"
Dojam kupca
polisgraf
04.01.2013 u 17:15
Artikal: Fender Custom Shop Texas Special...
Odličan prodavač, preporučujem svaki vid suradnje.
Dojam Prodavača
Marshall1
04.01.2013 u 10:48
Odličan kupac, toplo ga preporučujem.
"
E bas nije fer...
"
Dojam kupca
polisgraf
04.01.2013 u 17:15
Odličan prodavač, preporučujem svaki vid suradnje.
Dojam Prodavača
Marshall1
04.01.2013 u 10:48
Odličan kupac, toplo ga preporučujem.
"
Još jedanput, to su magneti sa American Standarda.
Duncan California Set kod Mitrosa (sajt) sa popustima košta jednom 14000 a drugi put oko 18000 din. A 99.9% ih nemaju na stanju.
Ovaj prodavac sa PIK.ba je em prevarant em bezobrazan. Zajebe te i još te preporuči kao ovcu drugima.
Duncan California Set kod Mitrosa (sajt) sa popustima košta jednom 14000 a drugi put oko 18000 din. A 99.9% ih nemaju na stanju.
Ovaj prodavac sa PIK.ba je em prevarant em bezobrazan. Zajebe te i još te preporuči kao ovcu drugima.
Kako znas da nisu sa HWY1 ?fattwang wrote:Još jedanput, to su magneti sa American Standarda.