Verovatno mu bzvz da prizna sebi da se zeznuo, mozda nije imao sa čime da uporedi. Gibsone i Fendere naprave tako da makar vizuelno nema neke zamerke ali čivije škripe dok se vrte, svi metalni delovi se pojedu za mesec dana... Gitare sa floydom krepaju za mesec dana. Odmah se setim jedne teme ovde kad je na nekom kinezu nut pobegao od prvog praga za oko 5 mm

Možda bi upalilo ako uporedim tu prevaru sa auto industrijom. Npr da prodaju kopiju ferearija za oko tisuću evra. Sad probajte da zamislite kako bi taj auto isao, koliko bi prešao, od kakvih materijala bi bio napravljen, o bezbednosti da ne govorim ( ne mislim na sudar, nego da se iz čista mira ne zapali

) Sa automobilima je lakše, postoje neke merljive vrednosti pa čak i ako niko nije vozio ferarija zna šta da očekuje od takve sprave. Girare su u nekoj sivoj zoni, kao prvo ne postoji univerzalno dobra gitara nego svako ima neku svoju zamisao kakva mu gitara lezi i kakav ga zvuk zadovoljava. Drugo ja smatram da se odličan instrument može napraviti za malo para ali to nisu Kinezi. Jednostavno mnogo grešaka sebi dopuštaju pa još ako je na nevidjeno mislim da je prevelik rizik prokockati 400 evra u današnje vreme. Negde sam već pisao da je nabavne cena za one Jay Tursere od 25 do 50 $ na kolicinu (trocifrenu) a oni su još i brend ... Šta može da se očekuje od proizvoda koji je napravljen sa toškovnikom od 25 $ ? Alat za grubo glodanje čelika (zapravo najobičnije glodalo pristojnog kvaliteta) košta toliko. Ne znam koliko vas je imalo priliku da proba kineske žice. Evo ja sam ispao tikvan i jeste da sam dobio desetinu kompleta poceni jednog normalnog, bolje da sam vadio licne iz telefonskog kabla. Nisu bile upotrebljive ni za to da ih postavim na gitaru radi izgleda, nemaju čak ni onaj sjaj da bi ih fotografisao. Kad izvadim npr ernije iz pakovanja i razmotam ona se ispravi trenutno pa moram da pazim da me ne strefi u oko. (mislim da na nekim takvo upozorenje stoji) Ove Kineske ostanu onako uvijene kao razvučeni feder. Pominjem žice zato što nije nikakva nauka naštampati omot i prodavati ih kao kopiju nekih brendiranih. To se ipak ne radi zato što su te razlike očigledne pa bi i bacanje para bilo očigledno.
Ma .. moćda ja previše reagujem na ovu temu, od sad ću da ćutim pa kad se neko upeca da se pravim pametan kako sam ja to odavno govorio i da pokazujem ribama forum kako sam ja vidoviti pametnjaković.