Maxles pedale handmade

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
komil

Re: Maxles pedale handmade

Post by komil » 17 Jan 2013, 08:49

Ovaj Faraon ko da je izašao iz prodavnice suvenira u Egiptu. Obavezno se kostimiraj u Arapa za snimanje video demonstracije. :) (i naravno, na kraju demoa da se neko cenjka sa njim)

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 17 Jan 2013, 10:36

maksabass wrote:FULL DRIVE mosfet -MINI
Image
Image
AC/RC BOOSTER Image
Koliko mini?
:D
Ja sada koristim kutije 10x7,5x4, pogotovo za dual efekte. Kad budem imao novca moram naruciti i manjih dimenzija. Tezim ka tome da budu nesto manje od paklice cigareta.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Jan 2013, 10:44

Odlichan posao MAkso! :ziveli: :ziveli:

Btw, ja sam takodje bio u fazonu shto manje pedale, shto manje shto manje, ali onda mi se to toliko smuchilo, da sada razmishljam o ogromnim kutijama za fuzzeve i ostale efekte, tipa stare guyatone, sola sound, shin-ei, i ostale drazhesne kutije. Get big, or go home. Moj novi moto :P

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 17 Jan 2013, 11:23

Cortex wrote:Odlichan posao MAkso! :ziveli: :ziveli:

Btw, ja sam takodje bio u fazonu shto manje pedale, shto manje shto manje, ali onda mi se to toliko smuchilo, da sada razmishljam o ogromnim kutijama za fuzzeve i ostale efekte, tipa stare guyatone, sola sound, shin-ei, i ostale drazhesne kutije. Get big, or go home. Moj novi moto :P
E zato sam ja obrnutim redosledom isao. Sto vece to bolje i onda kada sam dosao u situaciju da na probu mogu da ponesem 2 pedale i napajanje u torbi za gitaru smorio sam se kao pacov. Mini rula.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Jan 2013, 11:41

se secash onih mojih 1590a avantura? sve te pedale, oktavija, phase, ne znam shta josh beshe, sve sam to povadio iz tih kutija i ubacio u vece. prosto nisu dovoljno pouzdane, ili ih prevrcem na probama, ili ovo, ili ono...

maksabass

Post by maksabass » 17 Jan 2013, 11:57

Full drive MINI,je smestena u kutiju bossovih dimenzija.kad to kazem mislim na osnovu kutije 65X120.Za mene je to idealna dimenzija ,ni prevelika a ni premala.Manja od ove u slucaju fulldrive-a ne bi bila funkionalna ,s obzirom da se radi o dva footswitcha,4 pota i dva prekidaca.A unutra glat moze da stane i baterija.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Jan 2013, 12:16

Super je sve stvarno, svaka chast na promishljenosti svega! Jedino mi uvek, uvek na tvojim radovima bode ochi font. Pedale su nama kao igrachke i hocemo da budu shto lepshe i privlachinije vizuelno iako to nema apsolutno nikakve veze ni sa chim :D Garantujem da bi ti se prodaja vidno povecala kada bi promenio font. Garantujem :D

bancika

Post by bancika » 17 Jan 2013, 12:50

Image

Milanares

Post by Milanares » 17 Jan 2013, 13:27

:1:

Nedalm
Urednik

Post by Nedalm » 17 Jan 2013, 15:20

potpisujem ovo gore.
Comic sans font izgleda potpuno djetinjasto i neozbiljno

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 17 Jan 2013, 15:36

maksabass wrote:Full drive MINI,je smestena u kutiju bossovih dimenzija.kad to kazem mislim na osnovu kutije 65X120.Za mene je to idealna dimenzija ,ni prevelika a ni premala.Manja od ove u slucaju fulldrive-a ne bi bila funkionalna ,s obzirom da se radi o dva footswitcha,4 pota i dva prekidaca.A unutra glat moze da stane i baterija.
Hm imam ja dual preamp u kutiji 10x7,5x4. 2 prekidaca, 8 potova, jedan mini klik klak i 2 diode. Cak sam mislio i svic za biranje koja ce prva da ide da ubacim. Jedva me zena ubedila da ce to biti pretrpano. Ovako bez elektronike izgleda kao svajcarski sir.

Comic sans rulles :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 18 Jan 2013, 03:01

Pa vidi to za velicinu kutije ,stvarno je ponekd stvar ukusa.Meni u principu ne smeta ni velika ni mala.OBicno nosim jednu ili dve>OOvu prvu ukljucim cim krenem da sviram,i ne iskljucujem vise ,a ovu drugu ponekad i ne uljucim uopste.Tako da sam rasporred potova i foot switcheva uopste nije bitan.Al kad se cesto gazi ,puno puta u velikoj brzini,onda je stvarno bitno dal ces da pogodis pot ili prekidac nogom.I zato one trebaju da imju optimalnu velicinu,a ne samo estetiku.Jer po meni manje pedale uvek lepse izgledaju.
A to za font comic sans...Pa vidite ja ga stvarno nisam upotrebio zato sto se meni tako htelo,nego ljudi trazili najpriblizniji izgled originalu...a na tim originalima je upravo taj comic sans...E sad neznam cini mi se da on vise smeta graditeljima nego sviracim...ko biga znao.Meni nimalo ne smeta...Neznam onaj ZVEX ima poprilicno detinjasti dizjan,a i jos koji-imamutisak da im kupci ne zameraju.
No ja cu se ipak drzati toga da narucioci budu zadovoljni...pa ako oni kazu stop comic ,to je za mene amin.A na mojim dizajnima ga izbegavam bas upravo zbog toga,jer ga neki ne vole
Cortex koji font predlazes?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 18 Jan 2013, 03:22

Najkul su slova koja daju trip vezan za pedalu...Tipa po meni svaki Fuzz bi trebao da bude ispisan nekim reckavim slovima, polupocepanim onako...da ima shto ludju kutiju....Delay-i i reverbo/echo-i ono neka prijatna obla slova, kao u snovima, ostalo da je space, crno, zvezde, mlecni put... :D
Flanger neka voda recimo, phaser - avion, ring modulatori... :Teddy: ...ma zezam se... Svakako da nije bitna kutija nego kako radi pedala...Slazem se da su velike pedale stabilnije i da nekako ih gazis bez tripovanja da ce se neshto desiti, ali opet prostor ispred tebe kad je popunjen takvim kutijama, a ako koristis vise od 4 pedale, onda izgleda kao da igrash step-dance dok svirash. :XD: Male kutije su PedalBoard Friendly. Ili u jednu bash veliku kutiju smesitit 10ak efekata? Maksa je tako neshto planirao, koliko se secam? :) :ziveli:

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 18 Jan 2013, 09:45

maksabass wrote:Pa vidi to za velicinu kutije ,stvarno je ponekd stvar ukusa.Meni u principu ne smeta ni velika ni mala.OBicno nosim jednu ili dve>OOvu prvu ukljucim cim krenem da sviram,i ne iskljucujem vise ,a ovu drugu ponekad i ne uljucim uopste.Tako da sam rasporred potova i foot switcheva uopste nije bitan.Al kad se cesto gazi ,puno puta u velikoj brzini,onda je stvarno bitno dal ces da pogodis pot ili prekidac nogom.I zato one trebaju da imju optimalnu velicinu,a ne samo estetiku.Jer po meni manje pedale uvek lepse izgledaju.
A to za font comic sans...Pa vidite ja ga stvarno nisam upotrebio zato sto se meni tako htelo,nego ljudi trazili najpriblizniji izgled originalu...a na tim originalima je upravo taj comic sans...E sad neznam cini mi se da on vise smeta graditeljima nego sviracim...ko biga znao.Meni nimalo ne smeta...Neznam onaj ZVEX ima poprilicno detinjasti dizjan,a i jos koji-imamutisak da im kupci ne zameraju.
No ja cu se ipak drzati toga da narucioci budu zadovoljni...pa ako oni kazu stop comic ,to je za mene amin.A na mojim dizajnima ga izbegavam bas upravo zbog toga,jer ga neki ne vole
Cortex koji font predlazes?
Dobro, to vec zavisi kako ko gazi pedalu. Ja imam veliko stopalo ( nosim 47-48 ) i od uvek gazim vrhovima prstiju. Od kad znam za sviranje i pedale. Tako da mi nije problem da pot i prekidac budu blizu, necu ga pogoditi. Ali da treba brinuti o tome da potencijalna musterija to nezgazi treba.

Font treba da odgovara paintjob-u pedale. Ja licno setam izmedju Comic-a, Ariel-a, Calibri-a i horror fontova. Sad, ovo je moje sebicno i vrlo subjektivno misljenje. Posto koristim PVC stampu, uvek mogu da ih skinem i stavim nova slova u slucaju da mi se ta koja sam iskoristio u datom trenutku ne svide.

maksabass

Post by maksabass » 18 Jan 2013, 11:21

Tako je ,tako je... Ima toliko lepih i prikldnih fontova ,no postoje i takozvani problemi tehnicke prirode .Kad je u ptanju ecovanje,...mora se birati font koji to moze da podnese,i ista je stvar i sa nekim drugim tehnikama .Dakle ne moze sve dobro izgledati na monitoru i na pedali.Uglavnom se moja izrada razlikuje od izrade nekih graditelja...

Post Reply