Malo smirglanja na tom mestu, rekao bih.maksabass wrote:Stvarno je vrh...kako bre ljudi izvuku ove senke?.
edit
da, ovo sto rece Mugen_Gica
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Malo smirglanja na tom mestu, rekao bih.maksabass wrote:Stvarno je vrh...kako bre ljudi izvuku ove senke?.
Bitumen je derivat nafte koji se dobiva oksidacijom vakuum ostataka nafte. Važna svojstva su elastičnost, penetracija, temperatura mekšanja, rastezljivost. Svojstva bitumena ovise o stupnju disperzije asfaltina u maltenima. Svoju uporabu pronašao je u cestogradnji i industriji.
I da, "asphalt" se cita "asfalt"kwiss wrote: Asvaltom se zaštićuje
Ne bih rekao da je tesko doci do bitumena. Jeste da ni ja ne bih znao gde da ga trazim u ovom trenutku, ali imam takav utisak.. sigurno poznajes nekoga ko radi na gradjevini pa bi bilo najbolje da se obratis njemuNedalm wrote:Znaci tako. Ponadao sam se da je nesto malo lakse nabavljivije, ne izgleda mi kao da cu to lako naci u prodaji
Nista, ostajem na foto postupku
Mislim da je pametnije da batalim ovu varijantuVarenika wrote:i vodi racuna da se ne igras sa bitumenom, on u sebi ima mnogo otrova, postoji mogucnost da je cak i mutagena i karcinogena supstanca, al o tome se cuti, jel treba negdje skloniti taj otpad od petrohemijske industrije a putevi su savrseni za to. znaci niposto u istoj sobi gdje se spava...
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest