Trooper wrote:DHL je za izbegavanje, koji god sajt da je u pitanju. Pricao sam applepie-u, meni su na carinu od 1050 dinara dodali 3970 dinara za uslugu carinjenja, pa me je besplatan paket (zamena kindla, free od amazona) kostao cca 5500 dinara, plus, kao sto on pomenu, kad ti stigne nesto, moras sa mejla da skines formulare, odstampas, potpises, skeniras i posaljes nazad. Dok mi je npr UPS poslao kurira kuci sa paketom i formularima, potpisem, platim coveku i gotovo
nisi smeo uopšte da im daš pare već je trebalo da im pošalješ račun sa naznakom da su uslovi trgovine DDP i da se buniš do kraja jer oni namerno ne žele da ti predlože povoljniju tj. normalnu soluciju
i ja ću da napomenem da DHL
IZBEGAVATE U ŠIROKOM LUKU
jednom sam bio primoran da primim pošiljku preko njih koja je takođe bila besplatna i u životu se nisam sreo sa većim neprofesionalizmom
sve u svemu, rasprava za paket je trajala dve nedelje i na kraju je podignut u DHL centru u Novim Banovcima (bez obzira što je plaćen ceo put Dablin - Zaječar), ali zato nisu uspeli ni dinar da mi otmu