Hvala na brzom odgovoru, da pojasnim, pitao sam samo za tone pot, ne za volume koji ostaje na 250...progg wrote:Bi, ali 500kOhm pot na stratu meni licno ne obecava, s obzirom na to da imas singlove. Ja sam neko vreme na telcu drzao pot od 500 kOhm a imao sam SD Little 59 u bridge-u - neverovatno je koliko sam vremena proveo podesavajuci treble i presence potove na pojacalu, dok nisam vratio originalni pot od 250kOhm-a. Meni je to bilo previse "bright", posebno na E,H i G zicama.mateuspoz wrote:Pitam, da li bi se "otvorio" neck magnet ukoliko bih umesto 250kO stavio tone pot od 500?
Ako imas pot od 500 probaj, lako ces vratiti na staro.
Inače na drugom stratu na kome imam Fender Vintage Noisless promenio sam samo volume pot (sa 250 na 500) i to je gitaru otvorilo, taman u ravni sa Alnico 5 single coil, onako su bili malo "muljavi", sada je ok.
Cilj mi je da uskladim gitare tako da kad promenim i uključim drugu ne pipam tonsku kontrolu na pojačalu ( ili što je manje moguće ), da gitare prikažu svoje različitosti, svoj buke, a ne da to rade poteciometri na pojačalu...bla..bla.. zamisli pojačalo bez tonskih kontrola...