guv'nor je napisao:
Mateuspoz,
Imao sam sličan problem na Cray Stratu - veoma slični magneti CSTS-ima samo što je midl magnet najjači (6,8kOhm), malo imaju više visokih i neku čudnu, mada dobru, rupu u srednjima, koji su ipak dosta izraženi.
Probao sam da skidam neck sa tonske kontrole (ekvivalent no load pot-u) i onda je imao previše prezensa i neki čudan šamar koji neck ne treba da ima. Mada, jeste ga dosta otvorilo.
Mogao bi da probaš neki pot između 250 i 500k, neki od 300 i nešto ako imaš pri ruci.
Ako ne, meni je posao odradio manji kondenzator na tonskoj kontroli.
Možeš da ih odvojiš, na neck staviš 22 ili nešto manje, a na bridžu ostaviš 47 ili šta je već sada.
Meni je pomogla samo zamena fabričkog za OrDop 22-ku i minimalno zezanje oko visine magneta.

[/quote]
===================================================================================================================================================================================== ====================== ====================== ============================ ================= ============================
Uradio sam no load na ton potu sa drugarom koji ima merni instrument, rad je uspeo, skinuli smo malo ugljenika, 1 mm je dovoljno, naravno po opisu sa Neta, usput, zamenio sam tone cap i stavio Orange Drop 22nF (na gitari je bio je takođe iste vrednosti, no name), ostala je koncepcija - samo jedan cap za oba pota....na prvi test (sinoć kasno) čini mi se da sam čuo razliku...ne mogu konačno da prosudim bez žešće probe ili svirke s bendom, to je jedino merodavno, barem za mene...da vidim kako neck "izlazi" pored bubnjeva, basa i ostalog...dakle, prvi utisak (ne i konačan) je da su tonska pomeranja minimalna.
Inače, naši trgovci nisu na lageru imali No Load Potove (juče) iako uredno piše na njihovim online shopovima da ih ima ali, da dodam Banciki, nikakva avantura nije uraditi to na CTS potu (tj. Fenderovom, isto je), na Alfinom je to malo složenije...
Momci, hvala na korisnim savetima, nadam se da i ovaj moj prilog može nekome da koristi....