Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
MetalFunk

Re: Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Post by MetalFunk » 11 Feb 2013, 16:34

Solomon wrote:mislim da je seafoam green boja, ev ti i kako zvuci ^^
cuo sam, poslao mi WW sa slikama i videoaudio zapisom na mail pa sam tamo i zapazio ove nove igracke :)

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 14 Feb 2013, 12:10

Image

nnkvocka

Post by nnkvocka » 14 Feb 2013, 13:26

Jesi ti isprobao sve te majoneze? Prvi i jedini utisak koji su ustavili na mene jeste da ih treba provuci kroz cirkular, pa se pitam da li gresim...

parker

Post by parker » 14 Feb 2013, 13:34

imam utisak da ljudi cesto okace bas koji im je lep na oko, nevezano za zvuk i svirljivost i sve ostalo..

Bozha

Post by Bozha » 14 Feb 2013, 14:37

cuj utisak... vecina ovde okacenih rezbarija nikad nije stiglo do srbije, bar pola ni do evrope, a i tamo negde ih nema u prodaji vec po porudzbini...

Cope

Post by Cope » 14 Feb 2013, 15:10

Većina novih rezbarija qrtzu ne valja :mrgreen:

nnkvocka

Post by nnkvocka » 14 Feb 2013, 15:29

U lyri sam bio pre par dana i gledao Cort baseve koji na sebi imaju pristojnu elektroniku sa hardverom, sve je licencirano ali barem pise sta i kako...i primetio sam da vecina gitara ima flame i spalted topove. Medjutim, to su samo bili furniri, listici tanji od 1mm. Ljudi koji vide takav instrument naravno da odlepe na estetiku i kupe ga (Spomenuo sam Cort zato sto u opste nisu skupi u odnosu na kvlitet koji se dobija ne "na papriu" nego u poredjenju sa cenom i kvalitetom drugih brendova). Kada kazete nema dobrih rebraša, odgovor je da ih nema u opste. Furnir nikada nije niti ce uticati na zvuk. Serijska proizvodnja kada stavi konkretno parce drveta kao top, naplatiti ti 500eur vise ustagaješbe. Zato viva la rucni rad.

Petar900

Post by Petar900 » 14 Feb 2013, 15:38

Cope wrote:Većina novih rezbarija qrtzu ne valja :mrgreen:
To je to..

MetalFunk

Post by MetalFunk » 14 Feb 2013, 17:13

parker wrote:imam utisak da ljudi cesto okace bas koji im je lep na oko, nevezano za zvuk i svirljivost i sve ostalo..
ja sam prvi medju njima, doduse, ne totalno neinformisan. i to kewl, jer da nije kewl sad puno bi kenjao o zvuku, sto je smor :\

parker

Post by parker » 14 Feb 2013, 17:20

ne pričam zlonamerno naravno nego sudeći po onome šta se viđa, većina su umetnička dela vizuelno..

MetalFunk

Post by MetalFunk » 14 Feb 2013, 18:06

dada, shvatam ja tebe pa zbog toga kazem nesto iz svoje perspektive. ja sam vise za ono, ako oces da sviras, sviraj i ne kenjaj puno, kad naucis svirati onda kenjaj. zato kvockamenu nikad necu udarit kontru :mrgreen:

Bozha

Post by Bozha » 14 Feb 2013, 19:38

nnkvocka wrote:primetio sam da vecina gitara ima flame i spalted topove
znaci i ovo je print ko iverica, laminat, lesonit?

Image

I tako mi to kitnjasto uvek zesci kich na velikoserijskim proizvodima. Jednostavno ne volim. Sve ostalo, ukljucujuci i cenu je skroz ok.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 14 Feb 2013, 19:43

nnkvocka wrote:Jesi ti isprobao sve te majoneze? Prvi i jedini utisak koji su ustavili na mene jeste da ih treba provuci kroz cirkular, pa se pitam da li gresim...
probao sam 3 komada ja mislim, i meni su bili bas oke, pogotovu sa bartolincima :)

nnkvocka

Post by nnkvocka » 15 Feb 2013, 10:53

Bozha wrote:
nnkvocka wrote:primetio sam da vecina gitara ima flame i spalted topove
znaci i ovo je print ko iverica, laminat, lesonit?

Image

I tako mi to kitnjasto uvek zesci kich na velikoserijskim proizvodima. Jednostavno ne volim. Sve ostalo, ukljucujuci i cenu je skroz ok.
E mislio sam bas na taj komad! :D Stavljaju ce furniri, tanki listići cega god kosta jeftinije :) Imaju licencirano ovo, licencirano ono, recimo duncan magneti, natural im je finish lepo se vidi sta je ispod...gledam taj top i previse je lep da bi se uklopio u cenu od (za taj komad sa slike) 800eur koja je po meni, bez obzira na sve liencirane komponente opet dzabalesku. Nisam ga prikljucivao u amp, ali mislim da radi duplo bolje od na primer bilo kog Ibaneza za iste pare. Ima i Cort Artisan serija koji je neck-thru i lepo se vidi da ima i sloj rebraša od bar 5mm. Ako je drvo ispravno, onda ti Cortovi rade bolje od bilo kog srednjoklasnog basa iz izloga, a niko ga nema od "naših"...barem da podeli iskustva itd...

Bozha

Post by Bozha » 15 Feb 2013, 11:47

Meni pre dve nedelje recena cifra od 600. Stari model, neki popust, kombinacija ta dva, stagod... Za te pare, priznaces...! Ukljucivao sam ih, probavao... ja se u MM ne razumem narocito, meni taj duncanov MM radi isto kao original! Plus pream da se to dodatno izbazhdari... Plus dodatne kombinacije sa neck J magnetom. Plus perfektno isklesan vrat. Jedino sto je taj top ruzniji od onog jeftinijeg, prozirno belog bez markiranih magneta, koji opet dosta solidno radi.

Post Reply