Izrada, održavanje, saveti...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Midnight Rider
Ukusi i potrebe su razlicite,pa posto je vreme doslo da se ponovim reverb pedalom, da cujem sta vi imate od opreme i kakva su vam iskustva.
Da imam viska mesta na pedalboardu i viska para

... uzeo bih verovatno Cathedral :
http://www.youtube.com/watch?v=WGr4EV2nPXM
al ovako su mi u trci Boss RV5 i Hall Of Fame, postoji i poredjenje:
http://www.youtube.com/watch?v=vFl0ODBG2L4
http://www.youtube.com/watch?v=pUoYJolmqEs
cene su iste 130 EUR e sad ,nekom je boss-boss, drugi vole vise opcija na HOF i truebypass.
HOF je i nesto uzi (zbog mesta na pedalbordu), koliko vidim, ali sve nervira puckanje prekidaca zbog truebypassa...moje pedale su uglavnom boss i digitech...e sad, da cujem vas

-
xspaceman
koju vrstu mjuze preferiras da sviras? da li ti je potrebna gomila opcija i modova na reverb pedalici ili preferiras određenu vrstu reverba?
-
Midnight Rider
Sviram svasta od blues-a, alternativnog rock do nekog fusion-a...voleo bih naravno da imam neki kvalitetniji reverb sa vise opcija i da mi ne zauzima puno mesta na bordu.Jes da imam reverb na pojacalu al to nije to

-
xspaceman
tc hall of fame ti pokriva sve to bez problema...jedino ako ne sviras i surf...za to ti je bolji rv5(radi random flić flić kao pravi spring reverb)...za ostalo je bolji tc...duze, prirodnije i ambijentalnije reverbe, true bupass+buferovani bypass...
-
Cope
Ja koristim Boss RV5 (Gate rev.) na basu u ponekim situacijama za slapp, i dopada mi se što su dosta verno modelovani i ostali efekti, kao i vrlo upotrebljiva ton kontrola. Spring takođe lepo radi, ali ipak ne može da zameni žicu, mada njega i ne koristim - to za gitaroše

-
Midnight Rider
@xspaceman
...a imas li savet kako da se eliminise taj KLIK na FOH koji se javlja verovatno zbog truebypassa ??
-
Cortex
- The Necromancer
ma daj matori, ja to nigde nisam prochitao da se ljudima deshava a bash sam dosta chitao i o HOF-u i o svim mogucim reverbima jer gledam koji da uzmem. ali nigde. to je bre neki klinac prikljuchio sedamnaest pedala na daisy chain i svoj One Spot adapter i normalno da ce reverb koji je poslednji u lancu da mu pucka...
ne obaziri se na to uopshte.
-
xspaceman
Midnight Rider wrote:@Cortex

lepo ti odgovorio covek...
-
Cortex
- The Necromancer
Meni se taj HOF uopshte ne dopada, ima gomilu modova od kojih nijedan ne zvuchi neshto narochito, a modulated reverb meni lichno svuda na svakoj pedali zvuchi neverovatno cheesy i bezveze pa to nikad ne bih koristio. Kod duzhih decay time-ova kod HOF-a kazhu korisnici da se mogu chuti delay ponavljanja, da su jako tiha i jedva se razaznaju ali da se chuju. Ne kazhem ti da ga ne kupujesh dobar je to reverb a pogotovo za taj novac ali meni iz nekog razloga deluje neubedljivo i maltene kao igrachka, sve ima, sve opcije su valjane, sve sve, ali nema ton. Jedan pogled na bilo koji video Neunaber WET reverb-a uchinice da vishe o HOF-u ni ne razmishljash. Stoga nemoj pogledati nijedan video o Neunaber WET Reverb-u

-
Historik
- MF veteran
Midnight Rider wrote:Ukusi i potrebe su razlicite,pa posto je vreme doslo da se ponovim reverb pedalom, da cujem sta vi imate od opreme i kakva su vam iskustva.
Da imam viska mesta na pedalboardu i viska para

... uzeo bih verovatno Cathedral :
http://www.youtube.com/watch?v=WGr4EV2nPXM
al ovako su mi u trci Boss RV5 i Hall Of Fame, postoji i poredjenje:
http://www.youtube.com/watch?v=vFl0ODBG2L4
http://www.youtube.com/watch?v=pUoYJolmqEs
cene su iste 130 EUR e sad ,nekom je boss-boss, drugi vole vise opcija na HOF i truebypass.
HOF je i nesto uzi (zbog mesta na pedalbordu), koliko vidim, ali sve nervira puckanje prekidaca zbog truebypassa...moje pedale su uglavnom boss i digitech...e sad, da cujem vas

Kao pasionirani ljubitelj reverba i ponosni vlasnik Cathedrala mogu samo da ti kazem da mislim da ti se vise ispalti da pristekas jos malo para. I RV5 i HOF su korektne pedale, ali nije to to. Pogotovo kada se provuce kroz effect loop Cathedral daje neverovatno topao i prirodan zvuk, kao da nije rec o digitalnoj pedali. A ima i mogucnost za stereo vezivanje na dva pojacala ili razglas, plus jedan od modova je prakticno simulacija analognog dileja sa do 1000ms zaostatka. Pojavice se neki polovni valjda uskoro, pa ces moci da kupis. Razlika je stvarno velika.
-
Historik
- MF veteran
E da, i DigiTech RV-7 Stereo Reverb with Lexicon Reverb je skroz ok pedala, ako si ogranicen budzetom nemoj da preskocis da je isprobas, sigurno je u rangu sa ove dve koje ti optiraju, a ima niz dobrih opcija i true bypass.
-
Cortex
- The Necromancer
to sam i ja chuo, da je taj digitech dobar. takodje veoma lepe stvari se govore o marshall-ovom reverbu.
-
dweezil
ja sam imao Digitech Digiverb, nekako te zaboli glava od njega, postane zamorno i predvidljivo, svidjao mi se jedan mode na pedali, dodushe ne secam se koji

neam pojma da li zbog didjitalije, verujem da ima ok digi reverba, mislim da je Line 6 ok mozda, mozda neki EHX Holly Grail nano or something? Boss Fender pjedal takodje deluje ok ...onaj...FRV1