električna gitara
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
električna gitara
Molim za pomoć oko izbora gitare. Planiram da kupim električnu gitaru stratokaster oblika i najpribližniju njenom zvuku, a izbor sam otprilike sveo na dva tipa:
1. FUJIGEN J-STANDARD ST-JST-5R/SSH BK Black ili
2. BLADE TEXAS STANDARD PRO
Isključivo bih kupio novu gitaru pa me zanima mišljenje forumaša o ovim gitarama. Ukoliko neko ima bolji predlog za kupovinu gitare za cenu od oko 600evra molim vas da da predlog. Prvenstveno me zanima koja od ove dve gitare je bolji izbor. Fujigen gitara ima telo od basswooda što me malo odvraća od njene kupovine iako prodavci u ARTISTU tvrde da je ona u svakom pogledu bolja od BLADE gitara. Napominjem da mi je ovo prva kupovina električne gitare i da obožavam zvuk Fender stratokastera, ali da trenutno nisam u mogućnosti da isti kupim.
Isključivo bih kupio novu gitaru pa me zanima mišljenje forumaša o ovim gitarama. Ukoliko neko ima bolji predlog za kupovinu gitare za cenu od oko 600evra molim vas da da predlog. Prvenstveno me zanima koja od ove dve gitare je bolji izbor. Fujigen gitara ima telo od basswooda što me malo odvraća od njene kupovine iako prodavci u ARTISTU tvrde da je ona u svakom pogledu bolja od BLADE gitara. Napominjem da mi je ovo prva kupovina električne gitare i da obožavam zvuk Fender stratokastera, ali da trenutno nisam u mogućnosti da isti kupim.
Re: električna gitara
nemoj da te basswood odvrati. I ja sam imao predrasude, ali vec 6 godina imam ibaneza koji je izaso iz fujigen fabrike od basswooda i od 4 gitare koje imam on je tonski najbalansiraniji, nekako najneutralniji. Imam i jasen sa javor topom koji je svetliji i mahagoni koji je topliji i agatis koji je kao karton...ali ova gitara mi nekako na i na suvo najbolje zvuci.
A i taj blade je White Teak, sto bi to bilo bolje od basswooda koji je defaultno drvo na japanskim gitarama sigurno 30 godina bez problem..
A i taj blade je White Teak, sto bi to bilo bolje od basswooda koji je defaultno drvo na japanskim gitarama sigurno 30 godina bez problem..
Probaj, posviraj obe gitare. vidi koja ti bolje lezi, sa kojom se osecas prijatnije. Koju god da izaberes od ove dve, neces pogresiti.
Blade TEXAS STANDARD PRO je Alder, a TEXAS PRO je White Teak (pogledao sam na njihovom sajtubancika wrote:A i taj blade je White Teak

Ali sve je to subjektivna stvar, i sto kaze @Perce stoji.
Nemoj basswood da te odvrati. Japanski Fender (i Squier) stratovi sa početka 80-ih se računaju u najbolje kopije starih stratova (i zvučno), a telo im je od basswood-a. Go figure.
Blade je dobra gitara, jedino im je neki hardver ispod proseka, npr. sedla su od relativno lošeg materijala, no, to se da zameniti.
Blade je dobra gitara, jedino im je neki hardver ispod proseka, npr. sedla su od relativno lošeg materijala, no, to se da zameniti.
Japanski "American Basswood" je posebna priča, zbog veče količine vlage i padavina brže raste a kad se osuši ostavlja veće šupljine u drvetu što ga čini akustičnijim i lakšim. Ibanez je imao celu kampanju oko toga vezano sa ekologijom da koriste drvo koje se brže obnavlja... Ukratko Japan + basswood = bingo, možda još top od javora 

Da li vi razmišljate, ili samo volite da nižete topike?????????????johny20 wrote:Molim za pomoć oko izbora gitare. Planiram da kupim električnu gitaru stratokaster oblika i najpribližniju njenom zvuku, a izbor sam otprilike sveo na dva tipa:
Isključivo bih kupio novu gitaru pa me zanima mišljenje forumaša o ovim gitarama. Ukoliko neko ima bolji predlog za kupovinu gitare za cenu od oko 600evra molim vas da da predlog....
Mjuzičar bi kupio gitaru od 600€, traži stratocaster oblik i zvuk, ali u obzir uzima KOPIJETINE od >500€?
Treba potpuno isključiti MOZAK pa pokrenuti ovakav topik. Ne mogu da verujem.

Aloooo Požega, ... , imaš O R I G I N A L (ako shvataš pojam: original) STRATOCASTER, što znači produkt FENDER-a koji je i želja svih ljubitelja stratocaster gitara (u ime svih bogova muzike), za tih 600€. Ispod 500€ je Fender Standard, nešto iznad i mnogo bolji je Fender CS 50 nekih 500 - 550€, i ti razmatraš Fuji, Sony i Telefunken gitaru i još nikoga da te odvrati i uputi u pravom smeru?
Zezate li se vi ili jednostavno to kanda ozbiljno ???....

Pazi ovo: http://www.kupujemprodajem.com/Fender-C ... id=5785408
Malo da se cenjkaš i ...

Last edited by Trzalica on 19 Feb 2013, 17:17, edited 1 time in total.
ali...

koliko god podvlacio i drao se, japanska gitara je bolja od meksicke...e sad, ako si fanboy nalepnice onda mogu i u trinidad i tobago da prave kamenim secivima, dok god pise na nalepnici 7ender platices kolko traze. To ima smisla, jel da?
ali...made in Mexico

koliko god podvlacio i drao se, japanska gitara je bolja od meksicke...e sad, ako si fanboy nalepnice onda mogu i u trinidad i tobago da prave kamenim secivima, dok god pise na nalepnici 7ender platices kolko traze. To ima smisla, jel da?
Kada sam ja bio mali, japanska gitara je bila SRANJE. Manje su cenili japanske nego danas meksičke. ALi eto, vreme se menja, sada su ove "vintage". Japanske nisu ni morali furnirati kada su ih tesali iz najjeftinijeg drveta na svetu - LIPE.bancika wrote:ali...ali...made in Mexico
koliko god podvlacio i drao se, japanska gitara je bolja od meksicke...
Btw. ne verujem da se CP ili CS Fender serija radi sa presvlakom od furnira?!?
Ja i govorim o "nalepnicama". Govorim o FENDER nalepnicama ispod kojih ili iza kojih piše: made in japan, made in korea, made in mexico. Ne pričam o ne daj bože KOPIJAMA koje koštaju kao originali.bancika wrote:..e sad, ako si fanboy nalepnice onda mogu i u trinidad i tobago da prave kamenim secivima, 7ender platices kolko traze.
I da, radije bih original brend ako tražim to što on predstavlja nego njegovu kopiju za iste pare.
ko ne robuje brendovima zna da fender ne pravi najboljeg strata, kao sto ni gibson ne pravi najboljeg LP-a....al kako si ko hoce. Sto napadas i vices coveka sto nije fanboy fendera?
bancika wrote:ko ne robuje brendovima zna da fender ne pravi najboljeg strata

Ko ne robuje brendovima, robuje KOPIJAMA tih brendova i isto toliko para potroši a nikada zadovoljan.bancika wrote:ko ne robuje brendovima zna da fender ne pravi najboljeg strata, kao sto ni gibson ne pravi najboljeg LP-a....al kako si ko hoce. Sto napadas i vices coveka sto nije fanboy fendera?

I da, ne vičem na čoveka, samo ga upućujem u pravom smeru, u smeru u kome ga niste vi upućivali.
Čovek je napisao sledeće: "Napominjem da mi je ovo prva kupovina električne gitare i da obožavam zvuk Fender stratokastera, ali da trenutno nisam u mogućnosti da isti kupim."!
IMA SE SINE FENDER za 600€, ne brini ako imaš toliki novac za Fuji i ostale daske. Pusti ti ove džabalebaroše sa ovog foruma koji imaju kopije od 50€ a ubedjuju druge da kupe kopije od 500€. Velika je tu razlika.
To što je jeftino ne znači da je loše. Ako ti "slušaš" cenu drveta izem ti kriterijum. A jeftina je zato što brzo raste... Ako nemaš neki normalan argument sem lajanja 7ender, original, stisni zube i nemoj napisati ništa.Trzalica wrote: Japanske nisu ni morali furnirati kada su ih tesali iz najjeftinijeg drveta na svetu - LIPE.
Taj fazon. Jebes te daske, kupi fendera.Trzalica wrote:ne brini ako imaš toliki novac za Fuji i ostale daske.

tebra, 7ender daske nisu obicne daske, svaka je natopljena mojo-om i legitimitetom originala