Pritom kineski proizvod napljuvati sa uredjaja ciji su monitor,zvucnici,tastatura,mis,kuciste,maticna ploca,graficka,dvd rezac,napajanje,svi ventilatori,svi kablovi...made in PRC.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
i to je jedan od razloga...ovaj laptop s kojeg pisem je made in china, vec 3 puta sam ga nosio na servis, i opet ne radi kako treba, a jos je u garanciji... Pizdim od njega. Al makar je bio jeftin, pa je ta kupovina u to vrijeme imala smisla...Haralampije wrote:![]()
Pritom kineski proizvod napljuvati sa uredjaja ciji su monitor,zvucnici,tastatura,mis,kuciste,maticna ploca,graficka,dvd rezac,napajanje,svi ventilatori,svi kablovi...made in PRC.![]()
![]()
![]()
johny20 wrote:Molim za pomoć oko izbora gitare. Planiram da kupim električnu gitaru stratokaster oblika i najpribližniju njenom zvuku, a izbor sam otprilike sveo na dva tipa:
1. FUJIGEN J-STANDARD ST-JST-5R/SSH BK Black ili
2. BLADE TEXAS STANDARD PRO
Isključivo bih kupio novu gitaru pa me zanima mišljenje forumaša o ovim gitarama. Ukoliko neko ima bolji predlog za kupovinu gitare za cenu od oko 600evra molim vas da da predlog. Prvenstveno me zanima koja od ove dve gitare je bolji izbor. Fujigen gitara ima telo od basswooda što me malo odvraća od njene kupovine iako prodavci u ARTISTU tvrde da je ona u svakom pogledu bolja od BLADE gitara. Napominjem da mi je ovo prva kupovina električne gitare i da obožavam zvuk Fender stratokastera, ali da trenutno nisam u mogućnosti da isti kupim.
Хајде молим те реци да си се зафркавао. Молим те. Ако си се озбиљно упецао на причу о глодалима, онда треба озбиљно да се забринеш, а свака даља дискусија губи сврху.Varenika wrote:Pricas o 2 parametra a onda ubacis jedan detalj-glodala koji je bitan 2% za cijelu pricu...
Познато је да у Кини расте само пиринач, и да Кинези никад нису обрађивали дрво. Прво дрво у Кини је засађено кад им је неко прокријумчарио садницу Стратокастера, мада неки кажу да због климе Стратокастер тамо не расте тако успешно као у својој постојбини.Varenika wrote:Kina nema potrebna drva za pravljenje gitara, znaci mora da ih uvozi, vjerovatno iz sjeverno americkog kontinenta.
Sto znaci da svo drvo treba da plovi okeanom u mracnom i vlaznom kontejneru nekog broda dok stigne do kine, i tamo da stoji u ko zna kakvim uslovima dok se ne iskoristi.
Dok USA ima najrazvijeniju drvnu industriju na svijetu. Sve se zna, od pocetka do kraja sve je dovedeno na maksimalan nivo.
То је само делимично тачно. За најнижу класу контрола квалитета је ниска, а Кинези производе робу у разним категоријама, па и у најскупљој категорији, где је наравно контрола квалитета сасвим другачија.Varenika wrote:Dok kinezi i nisu bas poznati po postovanju standarda...
Не причамо о ручно прављеним виолинама, него о електричним гитарама од пуног дрвета, које се дељу на истим нумеричким машинама и у Америци и у Кини.Varenika wrote:Naravno tu je i dugogodisnje iskustvo koje kinezi nemaju
Чекај, да ли ми то сада меримо мотивисаност нискообразованог радника који ради ванредно поједностављене радње, и заправо је само опслужилац машине? Да ли ти стварно мислиш да је неко ко пар стотина пута у току дана понови исту серију радњи и покрета може да буде мотивисан? Па неки Педро који дрља машину није ништа цењенији у свом окружењу од неког Ченг Лија у свом окружењу, сви су они само најобичнија радничка класа.Varenika wrote: tu je i jeftina radna snaga koja radi 12 sati dnevno, koja i da hoce, ne moze.
У Србији се не производи ништа од инструмената, нити се икад производило било шта вредно помена, ако причамо о индустријској производњи, а не о малим мајсторским радионицама. То су чињенице. И у светлу тих чињеница, ванредно је смешно да се било ко из Србије руга Кинезима. Тако су се сви ругали Јапанцима, и они су пре 40 и више година словили за јефтинјуу радну снагу, и многи су на основу најјефтинијих производа који оданде долазе доносили суд о њиховој комплетној производњи, па се испоставило да ми заправо немамо појма колики је њихов потенцијал. Невоља је што смо ми покупили све најгоре утицаје култура с којима смо били у додиру. Имамо у понашању и размишљању европску надменост и оријентални јавашлук, и зато ће увек наш највећи домет да буде само пљуцкање.Varenika wrote:A to sto kazes za made in srbija, ili ex jugoslavija isto mislim da nisi u pravu, al o tome drugi put...
Извини, али и ово је део неке митологије. Шта сад, Хорхе из Енсенаде можда овако започиње свој радни дан... уђе у радионицу, леђа окрене истоку, преко левог рамена десном руком пребаци мало пиљевине у спомен на претке, а онда се обрати комадима дрвета који леже на столу: "Брате Јаворе, сестро Јохо, данас је тај дан... идете под нож, и мада ће испрва то да вас заболи, ја вам спремам за прелазак у један други свет, можда чак за вечни живот... Издржите и награда ће бити неизмерна!" А онда затвори врата нумеричке машине и пусти програм. После готове комаде гланца крпом коју је његова сестра натопила чистим детињим сузама, и зарад моџоа спржи лушу вуње, да добро окади дрво пре него што оде на лакирање. 'Ајде не захебавај.bancika wrote:znaju kinezi da naprave kad im se stavi standard (i verovatno plati vise), kao apple recimo, ali ne vidim jos to kod gitara....mozda zato sto ih posmatraju kao mobilne, sporete i slicno
+1MUzzY wrote:Ja posle sviranja Vintage-a od 200e (polovna) koji KIDA vecinu gitara i po 5,6x vise cine, vise ne verujem nikome... samo usi.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest