Koja bas pojačala posedujete?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Bozha

Re: Koja bas pojačala posedujete?

Post by Bozha » 23 Feb 2013, 11:40

groove wrote:bese
bese
jeste,
un italiano vero
gearslut! :ziveli:

Funkd

Post by Funkd » 23 Feb 2013, 13:01

Trooper wrote:Pitanje (vezano za ovu temu)
Jel probao neko nekad Peavey KB300? 1x15 black widow+horna, na talkbassu ih pozitivno pominju, imam neku kombinaciju da uzmem taj pivi (doduse u... koriscenom stanju, treba da se sredi par potova, kapice itd), pa ne znam dal vredi cemu. NIsam imao uslove da se ubodem i probam, i pitanje je da li cu imati pre kupovine
Imao sam ja TNT 130. Ne znam koliko se razlikuje ta keyboard varijanta, vidim da je dodata trubica. U oba slucaja je black widow 15". Dobri su ti matori Piviji, izdrzljivi ko konj, pouzdani, glasni, teski u 3 lepe...imaju cak i crossover pot pa mozes da biras sta ces u hornu a sta u udovicu. Moze da gura svirku na otvorenom bez problema.
Elem, ono sto meni nikako nije odgovaralo je promer zvucnika kom je (za moj ukus) falilo definicije - mada je od svih 15-ica koje sam bio primoran da koristim bila najprihvatljivija. Kontam da tebi treba za neku tezu svirku, a za to je apsolutni pobednik.
Naravno, ovo sto sam rekao je vazilo za TNT...ja se nadam da je KB isti k***c.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 23 Feb 2013, 13:12

15" mi savrseno odg za to sto sviram, pa to nije problem :)
Koja je prihvatljiva cena za taj kombo, da vidim koliko da se cenjkam

Funkd

Post by Funkd » 23 Feb 2013, 13:26

Taj black-widow je bas cenjen, pa bih ja rekao da, u zavisnosti od stanja u kojem je, taj kombo ide od 200 do 250e. Sve preko toga je nerealno.

Cope

Post by Cope » 23 Feb 2013, 18:13

Trooper wrote:Pitanje (vezano za ovu temu)
Jel probao neko nekad Peavey KB300? 1x15 black widow+horna, na talkbassu ih pozitivno pominju, imam neku kombinaciju da uzmem taj pivi (doduse u... koriscenom stanju, treba da se sredi par potova, kapice itd), pa ne znam dal vredi cemu. NIsam imao uslove da se ubodem i probam, i pitanje je da li cu imati pre kupovine
Ja sam svoj prodao za 250 eur, u savršenom stanju. Sva tri kanala ispravna, reverb, obe horne (piezo), zvučnik BW kao mrcina, jednino što je potpuno neupotrebljivo pojačalo za nošenje, jer je preteško i glomazno (ali lakše od Bassmana). Tonski je zanimljivo, malo kruto svira, ali dobro izlazi kada je galama. Ako ga uzmeš, ugradi mu obavezno točkove na vađenje i bočne ručke.

Zabadali smo u njega, akustare, klavijature, bas, koristili ga kao monitor, puštali muziku, više instrumenata zajedno na svirci, i sve je radilo korektno :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 23 Feb 2013, 21:05

Hvala na odgovorima :). Ako sve prodje kako treba, trebalo bi da uzmem sledeci vikend, bar na probu (prodavac je iz drugog grada, pa je nezgodno za isprobavanje, ali ostaje mogucnost vracanja para ako mi se ne svidi). A videcu da prodam ovaj Allsound, da ulozim pare u sredjivanje ovog ampa, a jedan behemoth ce mi biti dovoljan (posto je i ovo 1x15 kombo od 35 kila)

Cope

Post by Cope » 23 Feb 2013, 21:21

Trooper wrote:Hvala na odgovorima :). Ako sve prodje kako treba, trebalo bi da uzmem sledeci vikend, bar na probu (prodavac je iz drugog grada, pa je nezgodno za isprobavanje, ali ostaje mogucnost vracanja para ako mi se ne svidi). A videcu da prodam ovaj Allsound, da ulozim pare u sredjivanje ovog ampa, a jedan behemoth ce mi biti dovoljan (posto je i ovo 1x15 kombo od 35 kila)
Šta znam, ja sam ga prodao jer to zapravo nije bas pojačalo, i pored toga što je radilo korektno. Može da posluži, ali suštinski mu fali tu i tamo nešto da bi sve bilo kako treba... Jednostavno - probaš pravo bas pojačalo, pa KB300, i onda ti se KB300 nešto ne dopada :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 23 Feb 2013, 21:36

Kontam ja to, al svejedno ce ici eksterni preamp :). I vise kanala sa odvojenim eq-ovima mi deluje kul jer sviram 2 potpuno razlicite bas gitare, pa je fino imati sve podeseno

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 23 Feb 2013, 21:45

Trooper wrote:Hvala na odgovorima :). Ako sve prodje kako treba, trebalo bi da uzmem sledeci vikend, bar na probu (prodavac je iz drugog grada, pa je nezgodno za isprobavanje, ali ostaje mogucnost vracanja para ako mi se ne svidi). A videcu da prodam ovaj Allsound, da ulozim pare u sredjivanje ovog ampa, a jedan behemoth ce mi biti dovoljan (posto je i ovo 1x15 kombo od 35 kila)

Ja sam svirao i dosta dugo KB300. Kupio sam ga kao pocetnik kad nista nisam znao. Jeste da je to pojacalo tenk stvarno kvalitetno odradjeno i super izgleda ali ako ga poredimo sa drugim bass pojacalima onda je najgore moguce resenje u tom cenovnom rangu. Nije nesto posebno glasno ali odlicno trpi glasnocu ali boje na njemu nikako ali bas bas uopste ne mogu da se nameste da zvuce bar priblizno kao na nekom bass pojacalu. Osim ako ga ne uzimas nesto xtra povoljno ne bih preporucio. Fende rumble je 1000000000000000x bolje pojacalo od njega a koliko sam upoznat mislim da su slicnih cenovnih rangova.

Cope

Post by Cope » 23 Feb 2013, 22:15

DJ_MY_SOUL wrote:

Fende rumble je 1000000000000000x bolje pojacalo od njega a koliko sam upoznat mislim da su slicnih cenovnih rangova.
Ovo je teško prihvatljiva činjenica. Jesi li ti nekada video ploču, trafo, zvučnik i ostale komponente na oba pojačala unutra? Da jesi, ne verujem da bi ovako mislio... Druga stvar je što tonski KB300 ne ispunjava neke parametre bass pojačala, ali to nije do kvaliteta, već do topologije pojačivača i samog boksa. O poređenju kvaliteta kineskog i USA pojačala teško da se može diskutovati... Rumble serija je najveći treš koji se može kupiti, mimo toga što je "zgodno" za nošenje, ja to mogu da potpišem, a baš bih boleo da čujem Hemond kako zvuči u Rumble-u. Sigurno je veći treš nego bas gitara u KB300 :mrgreen:

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 23 Feb 2013, 22:56

Mislio sam samo na zvuk kada poredim rumble i kb300 :) Kvalitet naravno je daleko na strani peavey-a i za to mi ne treba lemilica i ostalo znanje da bih zakljucio :)

Cope

Post by Cope » 24 Feb 2013, 02:36

DJ_MY_SOUL wrote:Mislio sam samo na zvuk kada poredim rumble i kb300 :) Kvalitet naravno je daleko na strani peavey-a i za to mi ne treba lemilica i ostalo znanje da bih zakljucio :)
To stoji ako poredimo pojačala odnosno snagu u istoj klasi, ali onda dolazimo do cifara i poređenja pojačala od 200 eur (Pivi), i od 600 eur (rumble 350).
Naravno da bi basista uvek pre trebalo da razmišlja u pravcu i o opremi koja je za bas, da ne ispadne sada da hvalim Pivi.

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 24 Feb 2013, 05:29

Cope wrote:
DJ_MY_SOUL wrote:Mislio sam samo na zvuk kada poredim rumble i kb300 :) Kvalitet naravno je daleko na strani peavey-a i za to mi ne treba lemilica i ostalo znanje da bih zakljucio :)
To stoji ako poredimo pojačala odnosno snagu u istoj klasi, ali onda dolazimo do cifara i poređenja pojačala od 200 eur (Pivi), i od 600 eur (rumble 350).
Naravno da bi basista uvek pre trebalo da razmišlja u pravcu i o opremi koja je za bas, da ne ispadne sada da hvalim Pivi.
Mislim na poredjenje Peavey KB300 koji ima 150w i 1x15" i rumble koji ima 150w 1x15" combo :)

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 24 Feb 2013, 10:03

samo da izjavim da mrzim fenredr rumble :!: ali stvarno mrzim
hteo sam da pokrenem peticiju da u (pancevu) u pandemonijum studiju zamene to smece. ali Kashler kaze da je to extra super amp.. :grummel_2:

Cope

Post by Cope » 24 Feb 2013, 16:59

DJ_MY_SOUL wrote:
Cope wrote:
Mislim na poredjenje Peavey KB300 koji ima 150w i 1x15" i rumble koji ima 150w 1x15" combo :)
Pa sad, deklarisana snaga pojačala pozadi nema veze sa realnošću. KB 300 ima napajanje i trafo od 500W, dok Rumble od 150W mislim da je oko 150-200W...

Pandam KB300 u proizvedenim decibelima može da bude samo Rumble 350...

Post Reply