Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by nemanjavelimirovic » 01 Mar 2013, 10:44

Audio wrote:Nemanja, uvek se obradujem tvojim slikama. Ja sam po prirodi kao Monk, sve mora da bude simetrično, na svom mestu . . .
Tvoja aljkavost me uvek oduševi. Brate, koliko tebe boli k...c, sjajno ! Sećam se one tvoje slike sa onim napajanjem
izlepljenim nekim izolirom, ma katastrofa. Danima sam bio bolestan, hahahaha.
Naravno, sve ovo pišem u pozitivnom kontekstu po tebe a negativnom po mene bolesnika ! Ovaj ti je pedalboard najpedantniji
do sada. Razočarao si me :grummel_2:
hahahhaha
Pa jeste...nije ni ovo bash uredno, tj videces uzivo jednom prilikom, cenim 2-3 dana bolesti lagano. Da vidis daisy chain koji sam sam lemio...i koji naravno nema nikakvu zastitu osim izolirke i resenje kabla koji ide od POG-s do Fejzera. sve sama postmoderna :lol: :XD: Evo jedan egzotik podatak...sve cicak trake koje sam lepio na pedale sam sekao odoka i sa desne strane mozes videti plavu traku koju sam odsekao sa neke akreditacije cini mi se sa SLF-a, koja sluzi da bi mogao da bord izvadim iz kufera...A unutrasnjost kufera...to je tek prica za sebe...Imao je postavu koju sam iskidao da bi dobio vise mesta, ali silikon kojem je lepljna postava je ostao mestimicno po stranicama, ima na svakoj stranici par brdashca silikona ili cega je to vec koja su mi simpaticna pa ih ne kidam ne secem skalpelom. :mrgreen:
A da me zabole racq, da...moj neki moto je- radi, super. ne radi, kidaj, pravi ponovo. :ziveli:
Cortex wrote:Super bordovi momci!
:ziveli: Ih kad vidim tvoja dva borda, ovo je cist amaterizam. 7 pedala...tja :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Mar 2013, 10:55

nemanjavelimirovic wrote: Da vidis daisy chain koji sam sam lemio...i koji naravno nema nikakvu zastitu osim izolirke i resenje kabla koji ide od POG-s do Fejzera.
i ja sam skoro pravio daisy chain sa nekim najjadnijim zhicama na svetu, chim sam ga odneo na probu raspao se. posle sam ga popravio ali mi se raspao ponovo. onda sam se iznervirao i platio 1350 din za Roland PCS-20A daisy chain koji je neverovatno kvalitetan i svakome bi preporuchio, ono ne mozhe da se slomi ili pokida.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Mar 2013, 11:07

Cortex wrote:
nemanjavelimirovic wrote: Da vidis daisy chain koji sam sam lemio...i koji naravno nema nikakvu zastitu osim izolirke i resenje kabla koji ide od POG-s do Fejzera.
i ja sam skoro pravio daisy chain sa nekim najjadnijim zhicama na svetu, chim sam ga odneo na probu raspao se. posle sam ga popravio ali mi se raspao ponovo. onda sam se iznervirao i platio 1350 din za Roland PCS-20A daisy chain koji je neverovatno kvalitetan i svakome bi preporuchio, ono ne mozhe da se slomi ili pokida.
pa kad pomeras pedale stalno. :mrgreen: Meni ovaj moj dejzi traje vec od prvog borda, samo dodajem i oduzimam, skracujem i produzavam, uz laki lem, da ne moze da se odvoji kablic prilikom rastezanja istog oko pjedala. :ziveli:
Image

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 01 Mar 2013, 11:27

Super ti je board Nemanja... :) :ziveli: Jesi zadovoljan kako radi TS808 na tvojim pojačalima/gitarama?

Djomla, ne znam šta si još planirao da držiš na tom boardu osim ovih pedala koje trenutno stoje, ali iskreno, mislim da je board poveći i da neće biti ni najmanje zabavno vucarati to bilo gde van kuće. Ali u svakom slučaju, jako lepo izgleda board, super si ga napravio. :ziveli:

Ako ti trebaju preseti za Novu, pošalji mi mail adresu na pp i poslaću ti poslednji backup mojih preseta na mail, pa možda možeš neko podešavanje da iskoristiš za sebe. :) Imam i one presete sa Limited Edition ako ti trebaju, ma da ih ja nisam učitavao na svoj procesor, napravio sam šta mi treba i to koristim.

Samo, znam da se mnogi žale na drive/dist sa Nove Systema, kao, fali im ovo ili ono. Meni su i OD i DIST baš baš dobri (tip je npr. poredio Maxon 808 sa OD sekcijom Nove, i to je to 1:1). Jednostavno nemam ama baš nikakvu potrebu za dodavanjem drugih pedala, ovo mi sve potrebe pokriva skroz.
Osim ako nekome treba fuzz, to razumem, toga na Novi nema i ćao (wah naravno ni ne računam). Plus što, ako imaš još pedala, to mi nekako pobija svrhu programabilnosti setupa, jer opet gaziš više stvari da bi došao do jedne kombinacije zvuka. :?

Nemam pojma, ja sam samo srećan što mi zaista osim Nove i Waha ne treba ništa više. Evo, prođe pola godine skoro od kada sam je kupio, i kako stvari stoje, ni jednog momenta se nisam pokajao, oduševljenje samo raste.

Što se daisy chaina tiče, mene su i ovi skrnavi koje sam ja sam sebi pravio (prvi pokušaji korišćenja lemilice u životu) služili bez greške, na kraju sam ih poklonio nekome kad sam shvatio da mi ne trebaju nakon prodaje pedala i kupovine Nove...

djomla

Post by djomla » 01 Mar 2013, 13:42

Kupis TC Novu, a ostatak podelis :)

Jeste board je poveliki ... ali komotno na njega stane sve - ima i mesta za prinove. Za sada sviram po kuci pa nije ni strasno - volem da je komotnije :) A svakako je u planu manji i nadam se bolji. I meni je ovo bilo prvo iskustvo sa lemilicom i mogu da kazem da je sve iz prve proradilo bez problema :)

TC Nova ... i ja sam cuo da se zale iskreno meni je isto to sasvim ok, doduse imam ocd maksin klon i custom badass pa me nije ni briga preterano oko distova. Bas kao sto si rekao tc - wah i eventualno fuzz ... zato je tu twin bender joooooooooj divan je! :)

p.s. imas pm :)

merk

Post by merk » 01 Mar 2013, 14:26

evo zadnje promene (dodan hermida zendrive) i trenutno jedina potrebna oprema za sviranje sa čerkinim bendom. svira se pretežno stari soul i r&b, jazz standardi, ... tako da je 5W sa pedalama sasvim dovoljno za svirke u manjim klubovima, eventualno moguća promena fuzza sa compressorom - i to je sve.

a inaće zendrive je čista pobeda! koja tončina???!!!

Image

dweezil

Post by dweezil » 01 Mar 2013, 14:41

lep pjedalboard, sveden i probrane pedalice, dobar je feel tegliti na svirke malu pojacalo, i naravno telecastera. :1: za volume pedalu u pedalboardu, ne znam da li si probao da furash compressor ispred vol pedale, mnogo lepo radi onda vol pjedala :bambi:

merk

Post by merk » 01 Mar 2013, 14:47

stvarno? nisam još, ali moram svakako da probam tu varijantu. naviknut sam, da mi je volume uvek prvi u lancu, a wah zadnji.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 01 Mar 2013, 16:05

o.0? Ja bi sasvim suprotno koristio, wah prvi, vol poslednji

Tufli

Post by Tufli » 01 Mar 2013, 16:17

Trooper wrote:o.0? Ja bi sasvim suprotno koristio, wah prvi, vol poslednji
Me 2.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Mar 2013, 21:06

comp definitivno pre volume pedale

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Mar 2013, 21:08

Tufli wrote:
Trooper wrote:o.0? Ja bi sasvim suprotno koristio, wah prvi, vol poslednji
Me 2.
:1:
Funkomat wrote:comp definitivno pre volume pedale
:1:

merk

Post by merk » 02 Mar 2013, 12:19

hvala na sugestijama! isprobao sam i stvarno: puno bolje zvući, sa više sustaina, nekako punije, ako je comp prvi.
znači, evo konfiguracije, koje bi (nadam se!) morala bar za neko vreme ostati nepromenjena!

Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Mar 2013, 13:22

Baba Slim wrote:Super ti je board Nemanja... :) :ziveli: Jesi zadovoljan kako radi TS808 na tvojim pojačalima/gitarama? .
prezadovoljan. TS808 je ustvari to shto sam ocekivao od TubeScreamer pedale, plus imam i bust da dodam kad mi zafali. To je taj sound, jbg, radi bash super. :-) :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Mar 2013, 13:41

E super, pun pogodak dakle. :-) :ziveli:

Locked