U slicnoj sam dilemi zadnjih nedelju dana kao i bancika. Prodao sam svoj stari interfejs (M-Audio Firewire 1814), a potrebno mi je nesto sto ima mic input (obavezan phantom) i jedan input za gitaru. Izblejao sam po forumima i procitao sledece:
- focursrite scarlett 2i2 ima problem sa clipping-om, bez obzira da li je gitara sa pasivnim, low output magnetima ili su na njoj neki aktivni, emg recimo,
- presonus audiobox (22vsl) navodno ima "pops & crack" prilikom upotrebe, cenim da je u pitanju ili latencija ili nesto drugo (korisnici nisu najbolje objasnili),
- m-audio fast track i fast track pro sam imao prilike detaljno da isprobam - fast track nije imao nikakve mane, dok se na istoj masini fast track pro cudno ponasao (blago pomeranje monitora racunara, iskljucuje zvuk i potreban je restart audio interfejsa da bi opet proradio - isti problem kod dva desktop i jedngo laptop racunara, s tim sto kod laptopa nije problem u pomeranju monitora, vec prekida rad ukoliko malkice pomeris sam fast track pro).
Sto se prva dva interfejsa tice, nemam iskustva, a znam da forumi nisu idealno mesto da stices bilo kakvo znanje i iskustvo, jer verujem da je dobra vecina njih koja ima probleme sa pomenutim interfejsima, sama kriva za njih.
Sudeci po specifikacijama Focursrite Scarlett 2i2 ima solidan gain range, s tim sto me plasi donja granica koja ne ide u minus, vec startuje sa 0 ili +10 db (nisam siguran, ima na sajtu proizvodjaca), a znam da je kod mog starog interfejsa donja granica bila izmedju -20 i -30db, sto znatno vise smanjuje ulazni signal i nema teorije da ista klipuje sa gain kontrolom na minimumu (probano sa SD Little 59 za tele koji je merio 18,55 kohm-a). S obzirom na to, mislim da je Scarlett 2i4 bolje resenje, jer ima pad koji obara input gain za nekih 10db.
Ja se licno dvoumim izmedju Scarlett 2i4 i Presonus audiobox 22vsl (m-audio verovatno vise necu nikada kupiti, iz svojih nekih razloga).