Pedale na solid state pojacalu

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Strat08

Re: Pedale na solid state pojacalu

Post by Strat08 » 21 Mar 2013, 19:31

I ja sam dosta razmisljao na istu temu, samo za razliku od tebe, ja sam se odlucio da probam sa malo skupljom pedalom:

Image

Po meni to nije losa investicija, ako neko ima pristojno tranzistorsko pojacalo, kao recimo Roland Cube Orange, probati sa nekom lampaskom pedalom.

Sto se tice overdrajva ja mogu da predlozim Ibanezov Metal Charger, on je meni radio super (dist na 12 sati) cak i na Fenderu FM210, koji generalno lose prima pedale (DS1 je zvucao odvratno). Ima jos jedna fora, to sam koristio sa tim Fenderom - Digitech pedale, imaju izlaz za mix, pa sam ih kacio na taj izlaz i zvucale su mali milion puta bolje, nego na izlazu za amp. Jbg, morao sam se snalaziti, svirao sam u HC bendu sa tim pojacalom koje nije imalo hi-gain drajv i spas sam nasao u Digitechovom Metal Masteru. Majmunce je zvucalo dosta fino, kao i Hot Head.

Zasto sam ovo nesto napisao - jednostavno, a jeftino rjesenje, sve te Digi pedale su u cjenovnom rangu 25-35e. Ako imas od koga da pozajmis, uzmi i probaj, mozda ti pomogne. :)

Mugen_Gica

Re: Pedale na solid state pojacalu

Post by Mugen_Gica » 21 Mar 2013, 20:06

Kad smo kod digitech-a i ja mogu da ga preporucim. Doduse samo hot rod. On mi je backup za svirku za slucaj da sve pedale odu negde a ja nemam vremena da napravim nesto na brzinu ( dogadjalo se :oops: ). Isto ima cab simulaciju. Jeftine su a rade posao. Pogotovo sto vrede vise nego koliko kostaju polovne.

Post Reply