Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- DrGreenthumb
- MF veteran
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Kad smo već kod toga, ja sam mog Standarda iz 2000. kupio za 600e a i prodao za nešto manje novce (bila je neka razmena + novac, a i uzeo ga je drugar). Bez kofera, u ok stanju - možda je trebalo iznivelisati pragove ali samo to u suštini. Dono, nikad nisam imao utisak da vredi išta više od toga, ako i toliko.
Prodao si ga drugaru (uvek bih ortaku skinuo cenu) + strat nije par godina star nego celu deceniju i jace + pragovi nisu "kao novi", vec je potrebna nivelacija, a gde je nivelacija tu je i kompletno menjanje (neko moje iskustvo, osim ukoliko nisu neki jumbo pragovi u sta sumnjam - za strata iz 2000.) i jos bez kofera (koji verujem da vredi 100-ak eura). Ispasce da ja prodajem strat a ne Funkomat, ali izgleda da niko ne cita detaljan prethodni post, nego zalepi svoje misljenje na osnovu prvih par reci.DrGreenthumb wrote:Kad smo već kod toga, ja sam mog Standarda iz 2000. kupio za 600e a i prodao za nešto manje novce (bila je neka razmena + novac, a i uzeo ga je drugar). Bez kofera, u ok stanju - možda je trebalo iznivelisati pragove ali samo to u suštini. Dono, nikad nisam imao utisak da vredi išta više od toga, ako i toliko.
I da, ne posedujem USA Standard Stratocaster (da ne ispadne da ga iz tih nekih razloga dizem u nebesa sa cenom).

- DrGreenthumb
- MF veteran
Zanimljivo, verovatno misliš da se ne slažem sa cenom koju su ti dao, stoga takav nadobudni ton? Ako dodaš na 600e cenu kofera i to što je stariji dobićeš tu koju si i pominjao... Realnost koju ti možda ne znaš (jer ne poseduješ USA Standard Stratocaster, pa ga i nisi prodavao) je da ga je i za 550e jaaaako teško prodati. Ja da sam na Funkomatovom mestu verovatno ga ne bih ni prodavao...
E jbg, nisam hteo da izgleda kao nadobudni ton - zato i ostavih ono pivo na kraju teksta. Ja sam tvoj text shvatio kao neslaganje sa mnom, jer si naveo mnogo nizu cenu, pa je ceo moj text prakticno objasnjenje da kada na tu tvoju gitaru dodas kofer i sredjivanje pragova (a ostavis cinjenicu da si ga prodao drugaru) dobijes manje vise slicno onome sto sam ja napisao.DrGreenthumb wrote:Zanimljivo, verovatno misliš da se ne slažem sa cenom koju su ti dao, stoga takav nadobudni ton? Ako dodaš na 600e cenu kofera i to što je stariji dobićeš tu koju si i pominjao... Realnost koju ti možda ne znaš (jer ne poseduješ USA Standard Stratocaster, pa ga i nisi prodavao) je da ga je i za 550e jaaaako teško prodati. Ja da sam na Funkomatovom mestu verovatno ga ne bih ni prodavao...
Za zadnjih 10-12 godina vise ni sam ne znam sta sam sve kupio i prodao - najvise zbog zelje da probam sve sto mogu, kako gitare, tako i pedale i pojacala. Znam koliko je tesko prodati, ali takodje znam i koliko ljudi vole da obaraju cene - zato sam i predlozio cenu od 800 eura kao maximalnu mogucu i realnu za taj tip instrumenta. Pa kada mu se javi neki "srba", funkomat mu lepo skine 100-200 jura (koliko vec hoce i zeli) i svi srecni i zadovoljni.
Znaci bez nadobudnog tona i za majku srbiju

- DrGreenthumb
- MF veteran
Nema frke
Pazi, ja sam moju kupio polovnu pa nisam nešto ni kalirao, al mislim da je Funkomat njegovu kupio u radnji. Ako je spusti na 6-6,5 glava, mnogo gubi, IMO...

Pazi, ja sam moju kupio polovnu pa nisam nešto ni kalirao, al mislim da je Funkomat njegovu kupio u radnji. Ako je spusti na 6-6,5 glava, mnogo gubi, IMO...
Jbg, to je cena kada prodajes opremu koju si ti kupio novu (opekotine 3. stepena po novcanik, hahaha).DrGreenthumb wrote:Nema frke![]()

- alucard_earl
Jel moze onda neko da mi kaze koja bi bila realna cena LTD MH103QM ako je nov u radnji 43 iljade?
http://www.kupujemprodajem.com/Line-6-D ... d=22123405
Sve govori o tome da se radi o najsigurnijoj kupovini ikada...
P.S. ako neko zna lika i zna da je pedala ok molim neka kaze
Sve govori o tome da se radi o najsigurnijoj kupovini ikada...
P.S. ako neko zna lika i zna da je pedala ok molim neka kaze

Mozda je dotrajala, mada ne mora da znaci...
Ne mozes tako lako pedalu koju si kupio za 200+ evra da valjnes za bilo sta sem 50% od cene - surova istina naseg podneblja.
Tako sam ja valjnuo '70 Fuzz, a DD20 (neogreban i nenacet) uzeo za slicne pare za koje se prodaje ovaj DL4.
Ne mozes tako lako pedalu koju si kupio za 200+ evra da valjnes za bilo sta sem 50% od cene - surova istina naseg podneblja.

Tako sam ja valjnuo '70 Fuzz, a DD20 (neogreban i nenacet) uzeo za slicne pare za koje se prodaje ovaj DL4.
pa taj rad, i ja pomislih, eto izvanredne prilike. neumesno je nekome ko trazi ovako sitne novce da se nude neke zamene, iako sam u iskusenju priznajem 

Sta te boli uvce, pitaj. Da citiram jednog drugara:"Moje je da pitam, a njena sramota da me odbije." 

- mislim_stvarno
pa, to se cini kao slicna cena ibanezu rg, znaci 250-300e, a da vise vuce na nizu stranu... mada, nisam siguran da li ces uspeti da ga prodas za te pare, pogotovo sto je ibanez popularniji, ima ih vise... samo ako naleti neko kome je to gotivna gitara pa odluci da uzme.alucard_earl wrote:Jel moze onda neko da mi kaze koja bi bila realna cena LTD MH103QM ako je nov u radnji 43 iljade?
srecno u svakom slucaju
- alucard_earl
Hvala druze,mucim se da skupim lovu a danas je niko i nemamislim_stvarno wrote:pa, to se cini kao slicna cena ibanezu rg, znaci 250-300e, a da vise vuce na nizu stranu... mada, nisam siguran da li ces uspeti da ga prodas za te pare, pogotovo sto je ibanez popularniji, ima ih vise... samo ako naleti neko kome je to gotivna gitara pa odluci da uzme.alucard_earl wrote:Jel moze onda neko da mi kaze koja bi bila realna cena LTD MH103QM ako je nov u radnji 43 iljade?
srecno u svakom slucaju

Vezano za prodaju USA Strata, a i svega drugog:
Trenutno na KP stvar moze da se proda jedino tako sto ces da napravis cenu da kupac misli da si budala .
Znaci kupac poveruje da si neobavesten i onda kupuje, i smatra da te je prevario.
To opet znaci - dobar USA Strat = 550-650. Nazalost.
Ima i odstupanja, ali da se ceka mesecima (godinama ?).
Ako nisu u pitanju Fender i Gibson, onda jos gore.
p.s. Niti kupujem , niti prodajem , imam nekoliko gitara , miran sam .
Trenutno na KP stvar moze da se proda jedino tako sto ces da napravis cenu da kupac misli da si budala .
Znaci kupac poveruje da si neobavesten i onda kupuje, i smatra da te je prevario.
To opet znaci - dobar USA Strat = 550-650. Nazalost.
Ima i odstupanja, ali da se ceka mesecima (godinama ?).
Ako nisu u pitanju Fender i Gibson, onda jos gore.
p.s. Niti kupujem , niti prodajem , imam nekoliko gitara , miran sam .
Oftopik obrisan, warnovi podeljeni