u ovoj klasi gitara svaki komad varira od komada do komada.USAstratovi noviji mogu da budu istog kvalitea pa cak i losiji od road worn serije i recimo classic plauer serije ko ne veruje neka provede u mitrosu jedno 100 sati i neka isproba sve navedene modele pa ce doci do ovog zakljucka pod jednim uslovom...da se u startu ne lozi na ono made in USA sto pise na gitari.tako da koliko god da vredi dobar meksiko model polovan dodajte jos 150 zbog ono made in USA i to je to. ako vam je vazno naravno. zato se ne retko desava da meksiko modeli drze jaku cenu na oglasima u odnosu na usa standard.opet ne znaci da nema dobrih usa stratova ali oni se nece prodavati ispod 800 eura pa kako god i uvek ce se naci neko da ga kupi.potrebno vam je samo da provedete 100 tinak sati u isprobavanju gore navedenog i sve ce biti jasno. pa nije to svemirski brod nego malo drveta zica i plastike.i meni je ova tema bila jako interesantna jedno vreme dok nisam isprobao cirka 50 tak gitara sto u mitrosu sto po oglasima i nema razloga za mistifikacijom. nekom jednostavno znaci ono made in usa vise od svega,pritom i nije muzikant nego vise voli da je u sobi gleda i hvali se pred drustvom i tako to da ne duzimo vise i ne gubimo vreme.... i najskuplja gitara od 5000 eura recimo vam nece pomoci da postanete bolji muzicar , ako u sebi ne nosite talenat.... neko jednom pametno rece da smo svi mi ovde manje vise naprzeni tehnomani a manje ozbiljni sviraci i sve vise shvatam sta je hteo da kaze...pardon gitaromani...LifelessDead wrote:Da se ne lazemo, uglavnom ljudi traze izmedju 700 i 800 eur, sad nekome ako je hitno mozda spusti i nize ali ovo je neki standard za KP. Ja licno ne bih dao vise od 700, jer nova na popustu moze da se nadje ispod 1k, sa koferom.
Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
http://www.kupujemprodajem.com/Ilijani- ... d=22119737
Gitara je hand made by gospodin Ilijani-walnut and abony
Civije su cluson-sapuni
magneti-nec silver fender senser, bridge saimor duncan humbucker i srednji-fender sensor gold, kobilica je klasik, bez kurble.
+ kofer Gratis
Svi ozbiljni kupci mogu da dodju i uvere se u ovu neverovatnu gitaru i njen zvuk, zvuci bolje od svih Fenderovih metli.
UMIREM. znam da ilija pravi odlične gitare, ali ovo me je oborilo sa nogu
Gitara je hand made by gospodin Ilijani-walnut and abony
Civije su cluson-sapuni
magneti-nec silver fender senser, bridge saimor duncan humbucker i srednji-fender sensor gold, kobilica je klasik, bez kurble.
+ kofer Gratis
Svi ozbiljni kupci mogu da dodju i uvere se u ovu neverovatnu gitaru i njen zvuk, zvuci bolje od svih Fenderovih metli.
UMIREM. znam da ilija pravi odlične gitare, ali ovo me je oborilo sa nogu
Lično sam se uverio da Ilija pravi IZVRSNE gitare, kad je izlagao na Guitar Art Expo u BG, iste godine kada je i Peca izložio svoja pojačala. Tom prilikom sam probao nekoliko njegovih gitara, i svaka je bila PERFEKTNO napravljena, i svaka je zvučala fenomenalno.
Ali, mislim da ovde cena zaista nije realna. Ne želim da ulazim u nagađanje koliko je ova gitara izašla u izradi (mada imam neku predstavu na osnovu nekih ranijih pregovora sa maestrom), ali blago rečeno, ova zahtevana cena za polovnu zaista nije realna.
Ali, mislim da ovde cena zaista nije realna. Ne želim da ulazim u nagađanje koliko je ova gitara izašla u izradi (mada imam neku predstavu na osnovu nekih ranijih pregovora sa maestrom), ali blago rečeno, ova zahtevana cena za polovnu zaista nije realna.
Ova gitara verovatno ima da bude jedna od najpoznatijih na KP dugo dugo vremena 

Nego, mene zanima, koliko ovo ima veze sa pravim Steinbergerom? Jel neko imao ovu igracku?
http://www.kupujemprodajem.com/Hohner-s ... d=22118957
- rockozaurus
http://www.kupujemprodajem.com/Silverto ... -oglas.htm
Silverton(e) gitara,"cista egzotika",jer gitara je bugarski "Orfeus"a ne USA,kao sto tvrdi prodavac...Sa P-90(naravno fals)i fingerbordom od mahagonija!!!?Itd.itd...
Silverton(e) gitara,"cista egzotika",jer gitara je bugarski "Orfeus"a ne USA,kao sto tvrdi prodavac...Sa P-90(naravno fals)i fingerbordom od mahagonija!!!?Itd.itd...

Opet, pobrisan oftopik i podeljeni warnovi 

- mislim_stvarno
pitaj majtimiku, trenutno ima nesto slicnoFunkd wrote:Nego, mene zanima, koliko ovo ima veze sa pravim Steinbergerom? Jel neko imao ovu igracku?
viewtopic.php?f=20&t=103&start=8790#p345912
evo ja bas veceras menjao svoj neck pickup iz telca za alnico V verziju [STR-1, isto SD] i mislim da sam nasamaren. em nigde nije obelezeno da je SD, em je radio punih 15 minuta i sada je crko
i dok je radio, neck pozicija mi je bila hum canceling, a middle i bridge pozicije su zujale, sto mi dodatno govori da to nije SD. nego jebes to dajte neku brzu proceduru za ustanoviti da li je pickup umro??

Odlemi i premeri otpor. Ako je nerealno veliki, doslo je do prekida. Ili probaj da ga zalemis direkt na output dzek, da eliminises sve ostalo

jel ovde gde se dve cloth zice ulivaju u ovaj crni plate?
tu sam merio kad sam dosao kuci i otpor je bio 6.4 [STR-1 treba da ima 7.3 - 7.6] a posle kad sam merio bilo je nesto 240K...jbt dal je moguce
:/ Znaci najverovatnije premotavanje, al opet, bolje otvoriti pikap, ako je pri pocetku prekinuta zica, moze se nastaviti
da ne gresim dusu , ali fakat je da je pre par meseci ista apsolutno ista ovakva gitara sa potpisom illiani bila u oglasima ,prodavac je trazio nesto oko 800 evra i pristajao je i na zamenu uz doplatu. vlasnik je bio iz beograda ,razgovarao sam sa njim a pre toga ju je oglasavao prodavac iz valjeva ili lazarevca ne secam se tacno.samo je imala crnu plastiku na sebi...mozda to nije ova gitara koja se sad prodaje za 2100 eura ali za te pare mislim da bi kod illianija sada dobili i dve gitare...malo se salim a malo sam i ozbiljanBaba Slim wrote:Lično sam se uverio da Ilija pravi IZVRSNE gitare, kad je izlagao na Guitar Art Expo u BG, iste godine kada je i Peca izložio svoja pojačala. Tom prilikom sam probao nekoliko njegovih gitara, i svaka je bila PERFEKTNO napravljena, i svaka je zvučala fenomenalno.
У сваком случају овај оглас не говори ништа о Илијанијевим гитарама, него само о (пре)продавцу.
Moj STR-1 ima čak 8.1k. Polaritet je južni. Dosta mutno (toploCortex wrote:evo ja bas veceras menjao svoj neck pickup iz telca za alnico V verziju [STR-1, isto SD] ...

MožDA je kod tebe u pitanju hladan lem na samm magnetu. Osveži lemove na magnetu, tj samo prisloni lemilicu i malo svežeg tinola sa donje strane i drži par sekundi.