Maxles pedale handmade

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
banjacNT

Re: Maxles pedale handmade

Post by banjacNT » 10 Apr 2013, 03:38

Idemo, zemljak, UDRIIIIII... !!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :bow: :bow: :bow: 8) 8) 8)
:ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 11 Apr 2013, 00:56

Nego sta ,nego cu da udrim :D
zemljak,jer ovako bese izgledao i tvoj OCD tj. CCD :D
Image

maksabass

Post by maksabass » 11 Apr 2013, 00:59

evo, za drustvo koje svira na debelim zicama
Image
Image

maksabass

Post by maksabass » 13 Apr 2013, 01:50

Ok.drustvo...u vezi onog mog pitanja oko analognog procesora-HVALA sto se javljate,i hvala na kontruktivnim misljenjima.dakle svako ima svoje misljenje,nekome se to svidja ,nekom ,ne.Uglavnom nemojte obrazlagati kako i zasto,ako Vas to opterecuje,samo napisite sta bi Vas zanimalo...
Dakle kao gitarista,ili basista zelo bi da isprad sebe imam TO i TO,zbog TOGA I TOGA.A ja cu uzeti u obzir svacije misljenje i pokusacu da donesem zakljucak i napravim TO cime bi vecina bila zadovoljna.Uglavnom zamisao je da se smanji sto je vise moguce vremena oko povezivanja i instalacije pedala ili pedalbordova,a poveca funkcionalnost istih.E,kao sto su neki zakljucili da to i nije bas isplativo,to cemo da ostavimo trenutno po strani....posto trenutno je ovde malo cega isplativog sto se tice muzike i zarade od iste.Ali ko zna,mozda ovako nesto i zazivi...procesori tipa 200 -300 evra,se prodaju ,a iskren da budem retko kod koga zvuce pristojno u tom cenovnom rangu.Bez obzira na to sto imaju gomilu simulacija pedala i preampova-ZVUCE DIGITALNO i PLASTICNO.Ne mora da znaci da ce i svaka pedala da zvuci dobro,ali kao neko ko preferira TO ,naginjem ka toj strani.
E sad...bitno je to da upotrbom ovakve sprave ne zelim da eliminisem procesrore iz upotrebe ,vec da ih integrisem u celu pricu...Dakle,procesor se moze povezati i na ovakvu spravu,i iskoristiti od njega ono sto je sa pedalalma tesko potici...tipa HARMONAJZERI,REVERB...i sva cuda koja na procesorima i bolje zvuce nego na analognim pedalama.Dakle FX SEND/RETURN.
Eto ocekujem Vase komentare :ziveli:

banjacNT

Post by banjacNT » 27 Apr 2013, 21:55

maksabass wrote:Nego sta ,nego cu da udrim :D
zemljak,jer ovako bese izgledao i tvoj OCD tj. CCD :D
Image
Taj je zemo, samo sto moj nema te fensi kapice za potove, al ne mari, radi ko zmaj, jos kad TS provucem kroz njega, ufffffffff, opasno zvuci... :metal:
Stvarno sam prezadovoljan pedalom, a dizajn je posebna prica, bar za mene, jer je to dosta subjektivno... :bow:
Pozdrav i ziveli!!!
:ziveli: :D

maksabass

Post by maksabass » 29 Apr 2013, 17:06

Drustvo.....zelim da ugradim u FANKY FACE bolje izlazno pojacalo...Ima li predloga sta bi u ovu svrhu (bas pojacala)moglo da radi zadovoljavajuce ,a da nije pevise komplikovano i skupo.Trafo bi mogao da ide do +/-48V,sa snagom od 150 VAC(valjda nisam siguran kako mi je majstor predlozio.)
Razgledao sam nesto tipa sas IC-ima i to mi je najlaksa varijanta ,ali posto nemam dovoljno iskustva sa pojacalima ,molim -ako imate neki predlog .... :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 26 May 2013, 23:43

AC/RC BOOSTER...
izradio sam pedlau koja u sebi sadrzi AC i RC booster.Posto je sema istovetna za obe pedale,trebalo je samo promeniti neke od vrednosti komponenti i sve to omoguciti obicnim pritiskom na klik -klak prekidac...
Iz prve mi je zvucalo sasvim izvodljivo,no medjutim u praksi to bas ne biva tako.
No na kraju je ipak rezultiralo time da sam dobio dve potpuno odvojene celine sa razlicitim zvukom i karakterom za svaku od ovih pedala,dakle dve potpuno odvojene AC i RC.Ono sto je zajednicko za obe pedale je ostalo,a na samoj plocici su smestene potpuno odvojene komponente koje krarkterisu AC ili RC mod.Dakle 2 in 1 :D
Image
Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 27 May 2013, 00:21

strava!
nisam nikad pravio nijednu od ovih ali eto neki gitaristi koje obozavam govore izuzetno lepe reci o njima.

maksabass

Post by maksabass » 27 May 2013, 01:05

Evo par reci o mojim utiscima...
AC booster kao i Rc booster imaju clliping sekciju,sto omogucava da dobijanje veceg obima drajva ili kompresije kada se koriste kao post(volume) buster.Sto je jako dobra stvar ,jer obicno se uz podignuti signal drive-a ,koji se predhodno koristio za ritam,daje i doza gain-a tj.sustaina,pa se time postize dvostruki efekat.AC je blago tamniji i blago prljaviji ,sa izrazenijom kompresijom.Sama pedala moze dati blagi ovedrive.U clliping-u su 1n4148 diode.(tri komada sto karakterise asimetricni clliping)Gledajuci po netu originale u nekima ima 3 a u nekima 4 dioda.Dakle razlike ima i tamo.Ja sam se odlucio za asimetricni(sto se da prepraviti u odnosu na zeljeni zvuk).namerno sam to uradio da zvuci malo agresivnije u odnosu na RC.RC je basovitiji i cistiji,jaci u volumenu,uzrok je 1uf (za razliku od 100n u AC-u).U clliping -u je 6 1n4148,sto daje ponovo malu dozu drajva ali daleko cistijeg od AC-a.kada je pot za gain na malim vrednostima on je potpuno cist.I Vazi da se pot za gain u slucaju RC-a ne bi trebalo upotrebljvati preko pola tj.250K.Za dobijanje potpuno cistog zvuka treba samo izbaciti clliping diode i eto ,dobije se nesto poput microampa sa tonskim kontrolama.
Sve u svemu i ove kontrole treble i bas mogu da pomognu u dobijanju zeljenog zvuka i to stvarno lepo zvuci.U odnosu na pomenuti micro amp,prednost dajem AC/RC booter-u.

maksabass

Post by maksabass » 21 Jul 2013, 16:45

Nedam da mi tema ode na drugu stranicu :D
Virtuelno-analogno pojacalo???????
Image
RED BOX cabinet simulator+preamp... Direktno ubrizgavanje (injection) za mikser :bambi:

maksabass

Post by maksabass » 21 Jul 2013, 16:48

ZEN DRIVE ....
Image
Image

banjacNT

Post by banjacNT » 21 Jul 2013, 22:32

Zemo, kakv ti je taj ZenDrive?
Cemu je najslicniji?
Jel ti je originalna sema ili si pravio neke modifikacije?

maksabass

Post by maksabass » 22 Jul 2013, 13:20

Zen drive,je nesto izmedju OCD-a i TS-a...uopsteno receno.Radjen po originalnoj semi...Jedino su clliping diode ostale "mala tajna" i meni a i graditeljima pre mene.Manje vise bitna tna stvar.Ono sto je bitno da pedala radi odlicno i da ima dobre performanse :bambi:
Layout odradjen kao i uvek za svoje potrebe...
Image
PCB zasticen kalajem.inace radi se o tecnom kalaju poznatom kao SUR TIN.Ako neko treba ovu dragocenu tecnost nek se obrati :D
Image

bancika

Post by bancika » 22 Jul 2013, 13:23

cool shit. Meni mnogo lakse dodje da busim rupice ako su najedene, manja sansa da sklizne burgija.

Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Jul 2013, 15:35

takodje

Post Reply