Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Usred Zala

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by Usred Zala » 10 Jun 2013, 10:32

mateuspoz wrote:Vrlo pažljivo sam preslušao (slušam) ton kartu na S.Duncan sajtu, po tome šta sam čuo tamo a vrlo je objektivna, isto pojačaolo, ista gitara, rif, gitarista...SD Jerry Donahue mi je najbliži uhu, za one Antq nema testa, nažalost. Tog magneta (Jerry D) nema u prodaji u Srbiji, da se naruči iz inostranstva koštalo bi preko 90 evra sa cimanjima koja izazivaju povraćanje i onda se pitam da li odrešiti kesu (karticu) i kupiti u Mitrosu SD Antq bridge za 110 evra na 6 mesečnih beskamantnih rata...ali kada se podigne prag tolerancije na bolove u predelu prepona i džepa od pantalona onda se stigne do rešenja tipa Lindy Fralin i slično...i tu naravno, nema kraja....

Ne znam zašto bi Texas special bio mutan na jasenu, ne ide mi u glavu... pretpostavljam da bi se upario sa STR-1 neck magnetom...ne znam...??

Činjenica da su nam uši "različite", da su nam doživljaji i očekivanja različiti...
Što se Texasa tiče ne znam, možda je to samo moja „sreća“ bila, ali probano na nekim skupljim ash Stratovima i Telcima kao i na meksičkom Telcu i uvek je iz Texasa za moje uši izlazio poražavajući ton. Šta znam, verujem da ovde ima dosta ljudi koji koriste te magnete pa se dogovori i poslušaj ih, možda se tebi i dopadnu.

Antiquity je nešto što je mene oduševilo i što je po mom mišljenju (i ne samo mom) najbliže izvornom zvuku, a napravljeno danas. Prvi Antiquity koje sam ikada čui su bili baš na Telcu. Govorim o paru, taj Duncan koji imaš ne poznajem pa ne znam kako bi se kombinacija uklopila. Ne sećam se da sam imao u rukama nekog Telca iz 50-tih, možda i jesam, ali davno. Uglavnom često mi je u rukama jedan iz 60-tih i par tih 52/62 reizdanja. To su dva sveta, dva različita zvuka. Reizdanja imaju pitomiji, ali krupniji ton. Sa druge strane ova iz 60-tih ima više sustaina i muzikalnosti, a ceo ton je nervozniji kakav Telac uostalom i treba da bude. Antiquity više asociraju na takav ton, ali i Fenderovi su dobri, reizdanja mi se savim dopadaju.

Naravno da nam uši nisu iste i ja ti samo iznosim sopstveno mišljenje onoga što sam imao prilike da probam.
Hillybilly wrote:Goran vredi kolko god kaze! Dobar majstor vredi svaku paru. Isto vazi i za Mirka Tasica i Tasu iz Panceva! Kome se cena ne svidja ima druge "majstore u pokusaju" pa nek mu je Bog u pomoci... Meni su licno "majstori" unistili dve gitare koje za mene imaju neprocenjivu sentimentalnu vrednost i sada bi platio bogatstvo samo da ponovi mogu da ih osposobim ali to vise nije moguce!
Osim toga, ukoliko je ok platiti u auto servisu 60 eur za radni sat nevidim zasto je mnogo ovo gore pomenuto!
Naravno da dobrog majstora treba platiti, ja ne bežim od toga. Međutim, postoji i realnost, ovo je ipak Srbija. Zato smatram da je 50 e za premotavanje preskupo kao i 40 e za nut. Ako su majstori koje si pomenuo istog ili sličnog kvaliteta onda bi i cene trebalo da su im iste, a nisu.

Hillybilly

Post by Hillybilly » 10 Jun 2013, 12:59

Ni meni se nisu doimali ti texaski PU... nekako su mi "previse" po svim osnovama!

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 10 Jun 2013, 13:50

Да ли неко зна који је ово магнет код врата?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 10 Jun 2013, 13:58

Posalji mail coveku direktno... http://www.andystack.net/contact
Inace, po obliku mi nije poznat koji je... :?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 10 Jun 2013, 14:08

Ух, ох, не би ми никад пало на памет да некоме пишем тим поводом, све имам утисак да бих се само придружио армији смарача који постављају свакојака питања... А у ствари си у праву, писаћу...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Jun 2013, 15:04

kako ima supalj ton jbt, ko da je hollow gitara u pitanju, samo naravno, mnogo tanji, jer je to tele. uh, want.

mateuspoz

Post by mateuspoz » 10 Jun 2013, 18:34

Evo ga profesor u kompletnoj akciji sa 2 gitare, meni ovde Tele zvuči upečatljivije od ES335, taj attack i bistrina nekako mi više prija nego ovaj okrugli ton sa Gibona...
"The Way You Treated Me", "Lovin' Cup"...
:ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 10 Jun 2013, 20:11

mateuspoz wrote: Evo ga profesor u kompletnoj akciji sa 2 gitare, meni ovde Tele zvuči upečatljivije od ES335, taj attack i bistrina nekako mi više prija nego ovaj okrugli ton sa Gibona...
"The Way You Treated Me", "Lovin' Cup"...
:ziveli:
Baš htedoh taj koncert da pomenem, i da kažem kako uvek prebacujem na delove gde svira telca :D :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 11 Jun 2013, 07:01

Одговорио ми је Енди, и ево шта каже:

"The pickup is a dearmond gold foil, they are great for slide especially.
They are only avail in vintage, so look on ebay."

mateuspoz

Post by mateuspoz » 03 Jul 2013, 23:10

Prilično sam se odlučio da pazarim:
Seymour Duncan Jerry Donahue Tele Lead
Ima li ko ideju kako je najpovoljnije doći do tog magneta?

Avlijaner

Post by Avlijaner » 04 Jul 2013, 02:17

:D prebrzo si se odlučio!

Ja imam Goranov '52set već četiri godine... Sjajni pupovi sve pršti... baš dobro... ne znam ni gde sam ostavio onu meksikansku keramiku?!
Poredio sa SD Antyqerty (ili kako već se piše :) - prilično blizu...
Možda moji za mrvu hotter, a možda je to i do mojih 11ica...
SD su bili na američkom partcasteru, što mu dodje na isto sa meksičkim teletom :D
Sve jedno, složili se i amer i ja da ne bi imali nikakvih problema da sviramo bilo koju od dve gitare... :ziveli:
Aj sad odluči :lol:

fattwang

Post by fattwang » 04 Jul 2013, 07:45

mateuspoz wrote:Prilično sam se odlučio da pazarim:
Seymour Duncan Jerry Donahue Tele Lead
Ima li ko ideju kako je najpovoljnije doći do tog magneta?
Pitaj naše "Mega Music" da ti donesu od Thomann-a (74 eur + njihova provizija + tvoje čekanje)
Američka cena na Ebay-u je slična ($74 + $18 shipping) ali te čeka još 30 % za naše carinske gulikože

mateuspoz

Post by mateuspoz » 04 Jul 2013, 21:29

http://www.ebay.com/itm/221227065164

Ovo gore mi deluje kao najpovoljnije,
mada nemam iskustva sa ebayom...znam kako idu troskovi...nemam pojma za Mega Music kako radi s Thomanom, strasno mi idu na zivce te Eu cene, sve ono sto je u USA u $ to je u Evropi u evrima, Britanija prednjaci zato sto je kod njih u istom broju ali u funtama, ubedljivo su najskuplji...

Preslusao sam sve moguce testove i procitao sve postove o tele magnetima i ostaje mi da bez realne probe narucim nesto sto mi u glavi deluje kao moj idealni tele bridge ton,
taj priguseni tele punch sa twangom koji daje alnico II deluje mi kao tempirana bomba...zato me taj SD Jerry D. ponajvise dojmi...Uostalom kada zadovoljava tele kralja Toma Principata zasto ne bi i mene smrtnika... :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Jul 2013, 22:02

Evo stize jos malo:

Image

guv'nor

Post by guv'nor » 05 Jul 2013, 00:48

Auuu što je lijepa!!!
Spoiler:
Image
Ako niko ne bude hteo da je svira po završetku, ja se odmah javljam kao žrtveno ja'nje! :mrgreen:

P.S. Naravski, podrazumeva se da ima dva vol pot-a, 250K kao Seymor-ov TeleGib i out of phase switch! :bambi: :ziveli:

Post Reply