Što se Texasa tiče ne znam, možda je to samo moja „sreća“ bila, ali probano na nekim skupljim ash Stratovima i Telcima kao i na meksičkom Telcu i uvek je iz Texasa za moje uši izlazio poražavajući ton. Šta znam, verujem da ovde ima dosta ljudi koji koriste te magnete pa se dogovori i poslušaj ih, možda se tebi i dopadnu.mateuspoz wrote:Vrlo pažljivo sam preslušao (slušam) ton kartu na S.Duncan sajtu, po tome šta sam čuo tamo a vrlo je objektivna, isto pojačaolo, ista gitara, rif, gitarista...SD Jerry Donahue mi je najbliži uhu, za one Antq nema testa, nažalost. Tog magneta (Jerry D) nema u prodaji u Srbiji, da se naruči iz inostranstva koštalo bi preko 90 evra sa cimanjima koja izazivaju povraćanje i onda se pitam da li odrešiti kesu (karticu) i kupiti u Mitrosu SD Antq bridge za 110 evra na 6 mesečnih beskamantnih rata...ali kada se podigne prag tolerancije na bolove u predelu prepona i džepa od pantalona onda se stigne do rešenja tipa Lindy Fralin i slično...i tu naravno, nema kraja....
Ne znam zašto bi Texas special bio mutan na jasenu, ne ide mi u glavu... pretpostavljam da bi se upario sa STR-1 neck magnetom...ne znam...??
Činjenica da su nam uši "različite", da su nam doživljaji i očekivanja različiti...
Antiquity je nešto što je mene oduševilo i što je po mom mišljenju (i ne samo mom) najbliže izvornom zvuku, a napravljeno danas. Prvi Antiquity koje sam ikada čui su bili baš na Telcu. Govorim o paru, taj Duncan koji imaš ne poznajem pa ne znam kako bi se kombinacija uklopila. Ne sećam se da sam imao u rukama nekog Telca iz 50-tih, možda i jesam, ali davno. Uglavnom često mi je u rukama jedan iz 60-tih i par tih 52/62 reizdanja. To su dva sveta, dva različita zvuka. Reizdanja imaju pitomiji, ali krupniji ton. Sa druge strane ova iz 60-tih ima više sustaina i muzikalnosti, a ceo ton je nervozniji kakav Telac uostalom i treba da bude. Antiquity više asociraju na takav ton, ali i Fenderovi su dobri, reizdanja mi se savim dopadaju.
Naravno da nam uši nisu iste i ja ti samo iznosim sopstveno mišljenje onoga što sam imao prilike da probam.
Naravno da dobrog majstora treba platiti, ja ne bežim od toga. Međutim, postoji i realnost, ovo je ipak Srbija. Zato smatram da je 50 e za premotavanje preskupo kao i 40 e za nut. Ako su majstori koje si pomenuo istog ili sličnog kvaliteta onda bi i cene trebalo da su im iste, a nisu.Hillybilly wrote:Goran vredi kolko god kaze! Dobar majstor vredi svaku paru. Isto vazi i za Mirka Tasica i Tasu iz Panceva! Kome se cena ne svidja ima druge "majstore u pokusaju" pa nek mu je Bog u pomoci... Meni su licno "majstori" unistili dve gitare koje za mene imaju neprocenjivu sentimentalnu vrednost i sada bi platio bogatstvo samo da ponovi mogu da ih osposobim ali to vise nije moguce!
Osim toga, ukoliko je ok platiti u auto servisu 60 eur za radni sat nevidim zasto je mnogo ovo gore pomenuto!