Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
denikarabenc

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by denikarabenc » 12 Jun 2013, 00:41

nemanjavelimirovic wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Fender-C ... d=22119737

1 na 1 ali samo je razlika 70.000din, nije mnogo :D :XD:

A i pogotovo kad okace takve slike. Sve smo videli... :krstise:

neki

Post by neki » 13 Jun 2013, 04:54

nemanjavelimirovic wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Fender-C ... d=22119737

1 na 1 ali samo je razlika 70.000din, nije mnogo :D :XD:
tako ce da je prodaje sledecih 10 godina ...al dobro svako ima svoj fazon...

jawohl

Post by jawohl » 13 Jun 2013, 19:25

http://www.kupujemprodajem.com/Kramer-s ... d=22149486

Ovo nisam video do sad. Obratite paznju na pivote :XD: :XD: :XD: hardcore :XD: :XD: :XD: :XD:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Jun 2013, 19:29

ili kako su spoljne zice provucene ispod ove sipkice kod nut-a :lol:

jawohl

Post by jawohl » 13 Jun 2013, 19:38

Juce video nekog rga320, tip iz bga prodaje za otp. 180/200e. Pogledam sliku pozadi glave, kad ono neka fina pukotina, bas se lepo vidi. Covek se nije ni potrudio da sakrije :XD: :XD:

Za one koje ne znaju kod takve vrste ibaneza vrat je najtanji na delu gde se zateze top lock, to im je ogromna ahilova peta. Ta strana se obavezno proverava, nije efikasno pokusavati da se to posle lepi ili sta ti vec znam.

ApplePie

Post by ApplePie » 13 Jun 2013, 20:29

jawohl wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Kramer-s ... d=22149486

Ovo nisam video do sad. Obratite paznju na pivote :XD: :XD: :XD: hardcore :XD: :XD: :XD: :XD:
Pivoti su u redu, takvi su bili :) Floyd je Original (Shallerova fabrika) nego mene vise brine kako je proturio žice ispod string ret. bara-a :) Priceless :) (slika 3)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Jun 2013, 20:29

jawohl wrote:Juce video nekog rga320, tip iz bga prodaje za otp. 180/200e. Pogledam sliku pozadi glave, kad ono neka fina pukotina, bas se lepo vidi. Covek se nije ni potrudio da sakrije
taj sto si ti gledao i ovaj
http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-R ... d=22138723

se spoje, iskombinuje sta valja, i imas jednog rga koji je ok :lol:

ne, ovo mi je vrhunski kako je neko iskasapio ovu gitaru... :lol:

jawohl

Post by jawohl » 13 Jun 2013, 20:40

Ti stari pivoti sto mislis iz 80ih ili kad vec, sto su se uvijali u telo? Pogledaj ponovo na lepak pored njih, poprilicno sam siguran da je to rad nekog naseg majstora :XD:

Da, da to telo k'o da je neki kasapin iz okoline ulepsao svojim darom i satarom :XD: :XD:

ApplePie

Post by ApplePie » 13 Jun 2013, 20:51

jawohl wrote:Za one koje ne znaju kod takve vrste ibaneza vrat je najtanji na delu gde se zateze top lock, to im je ogromna ahilova peta. Ta strana se obavezno proverava, nije efikasno pokusavati da se to posle lepi ili sta ti vec znam.
Grešiš sinko, silno grešiš :) Glave pucaju uglavnom nepažnjom korisnika a u tom slučaju je svejedno da li je to Gibson, Jackson ili Ibanez. Iz te analogije kad se utvrdi da Ibaneza sa pucalim glavama ima najviše, onda okrivi korisnike Ibaneza. Naprotiv, wizard baš zato što je najtanji vrat je pravljen od dobrih komada drveta. Ibanez je čak plaćao i svaki škart koji pukne u proizvodnji jer u početku Fujigen nije verovao da mogu da naprave tako tanak vrat pa su se trudili da izaberu drvo. U svakom slučaju itekako je poravljivo, Bar ono što ja radim, nit se krivi nit se vidi gde je lepljen..... wizard II je nesto drugo, obrnuto, deblji je ali zato lošije sečeno drvo. Kako god, gitara kad padne nezgodno, glava puca, pa bio to Gibson ili Ibanez, svejedno...

jawohl

Post by jawohl » 13 Jun 2013, 21:09

Ili ako mi ne verujes uzmi lenjir, uvelicaj sliku i obrati paznju da li su pivoti na istom mestu gde su prethodni bili + floyd je manje/vise beskoristan jer nema svoju cauru vec lezi na povrsini tela. Cini mi se da su '85 poceli da stavljaju floydove na njima (nisam siguran koje god tacno).

ApplePie

Post by ApplePie » 13 Jun 2013, 21:33

Jawohl, evo ti jedan striker od jednog forumasha koji je bio kod mene, necu da kazem koji je, prepoznace se. Sve je tu oko floyda OK i da je menjao čaure za pivote bi trebalo da radi ... to se da proveriti. Samo sta ocekivati od lika koji kockice na top locku uspe da okrene naopako ... :)

Krameri u to vreme jednostavno nisu imali recessed tremolo cavity...
Image

jawohl

Post by jawohl » 13 Jun 2013, 21:36

ApplePie wrote:
jawohl wrote:Za one koje ne znaju kod takve vrste ibaneza vrat je najtanji na delu gde se zateze top lock, to im je ogromna ahilova peta. Ta strana se obavezno proverava, nije efikasno pokusavati da se to posle lepi ili sta ti vec znam.
Grešiš sinko, silno grešiš :) Glave pucaju uglavnom nepažnjom korisnika a u tom slučaju je svejedno da li je to Gibson, Jackson ili Ibanez. Iz te analogije kad se utvrdi da Ibaneza sa pucalim glavama ima najviše, onda okrivi korisnike Ibaneza. Naprotiv, wizard baš zato što je najtanji vrat je pravljen od dobrih komada drveta. Ibanez je čak plaćao i svaki škart koji pukne u proizvodnji jer u početku Fujigen nije verovao da mogu da naprave tako tanak vrat pa su se trudili da izaberu drvo. U svakom slučaju itekako je poravljivo, Bar ono što ja radim, nit se krivi nit se vidi gde je lepljen..... wizard II je nesto drugo, obrnuto, deblji je ali zato lošije sečeno drvo. Kako god, gitara kad padne nezgodno, glava puca, pa bio to Gibson ili Ibanez, svejedno...
Ja sam i rekao da glava puca od nepaznje prevelikog zatezanja top locka.
+ Doziveo sam sudbinu da u caletovim losim trenucima mi pobaca gitare sa sprata. Yamahu EG112, rg420 i Peaveya kojeg trenutno imam. Izuzetno los trenutak kad sam otisao po njih. Od Yamahe su ostali samo magneti (i ovako je bila iz indonezije nebitno), Ibanez je pao na "ledja" i slomio se vrat kod dzepa. Peavey se docekao na ibaneza, vise na rucicu od floyda koja mu je izbusila rupu malo ispod br magneta. EP2 je naprsao i posle malo mog cackanja pukao (ne blok vec deo koji se srafi na blok nzm strucan naziv). Peaveya sam sredio manje vise (dobio je pickguard kao sminku gde je rupa sanirana), prodao vecinu magneta sa gitara da bi kupio tog kramer strata 300st sa obrnutom glavom. Tada sam se dosta raspitivao o krameru.
A da neko lepi slomljene vratove i sl. bilo sta da im se radi, nema smisla zaista. Vidjao sam ljude da to rade i izgleda lepo ali koliko ti to potraje? Ja nikad ne bih kupio git a da joj je u proslosti bilo nesto slomljeno i nije zamenjeno.
+ Nalozio drugara na git i ubedim ga da uzme nesto do 250e na kpu. Decko je nasao izuzetno lepu gitaricu za 250e sa zlatnim hardverom, bele boje telo, stratoliko. Pod ubedjenjem prodavca da je to jacksonov strat. Bio do njega narednog dana da se pocastimo i zasviramo git refrena trazi stimanje. Visoka e zica, doduse kobilica je tako nakaradno stavljena da se nije mogla visoka e setapovati. Lebdela je najmanje 4mm iznad pragova. Pazi cuda, posle par meseci decku tremolo izleti iz tela, nosaci pokidaju ono malo sperke sto je drzalo. Kada je pickguard skinut na telu su bili tragovi od 2 tremola (2 point), inace je telo originalno bilo na nekom squeru kineskom, sper ploca nije puno drvo, konfiguracija magneta SSS i taj majstor ju je pretvorio u HSS busenjem burgije. Dobro si procitao tip je koristio burgiju da odsece parcad sperke koja mu je smetala za hum.

O cemu mi pricamo? Skart je skart, to se baca i menja. Da je meni telo peaveya naprslo na rubovima gde je spajano ja bi ga bacio...

jawohl

Post by jawohl » 13 Jun 2013, 21:44

Procitaj moj post iznad te slike. Cini mi se da sam napisao kako floyd lezi na telu a i imam jednog iz 80tih pre nego sto su poceli da stavljaju floydove sto pise u postu ispod slike :XD:

Ja sam ti preneo moje iskustvo sa lepljenim stvarima. Na meni je da kazem svoje misljenje o tome i njihovom trajanju a ti mozes negirati niko nam ne brani da delimo misljenja.

ApplePie

Post by ApplePie » 13 Jun 2013, 21:51

Ja takve horor priče vidim svaki dan .. većinu pretvorim u happy end :) odustajem ... da ne budem oftopičar

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 13 Jun 2013, 21:56

Cisto FYI, svaki kvalitetniji lepak stvara spoj DALEKO cvrsci od materijala koji ga okruzuje. Ono, drvo dva puta na istom mestu ne mozes slomiti ako je sanirano kako treba

Post Reply