Problem sa kablom
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Problem sa kablom
Imam problem sa kablom..samo kada njega koristim preko gitare me nenormalno udara struja..
Do čega može biti? Nije problem do uzemljenja ili nečega drugog zato što se nije dešavalo sa drugim kablovima..
Do čega može biti? Nije problem do uzemljenja ili nečega drugog zato što se nije dešavalo sa drugim kablovima..
- mislim_stvarno
Re: Problem sa kablom
do kablaBojjan96 wrote:Do čega može biti?

ako nema problema sa drugim kablom, ne znam sta ima vise da se prica

ahahahahaha 
Ma mislio sam na to ako postoji mogućnost da se sredi kabl. Nema se para za razbacivanje xd

Ma mislio sam na to ako postoji mogućnost da se sredi kabl. Nema se para za razbacivanje xd
ne moze biti do kabla. Kabl ne generise struju, kako on moze da bude krivac? U normalnim uslovima ne bi trebalo da imas napon na kablu. Mozda ti je taj jedini ispravan kabl pa imas kontakt do mase pojacala koja "pliva" iznad zemlje. Ja sam jednom greskom tako napravio da 180V bude na masi i udarala je struja.
Tesko je reci sta je napamet, ako imas voltmetar izmeri napon izmedju uzemljenja (na utikacu na zidu) i mase na pojacalu.
Tesko je reci sta je napamet, ako imas voltmetar izmeri napon izmedju uzemljenja (na utikacu na zidu) i mase na pojacalu.
slazem se sa Bancikom...pre ce biti da ti je samo taj kabal ispravan.Verovatno imas kratak spoj sa masom.Proveri to obaveznao.Ako ne tu neko ko imao instrument...budi obazriv kada je struja u pitanju.
e da, sta god da radis, gledaj da drzis jednu ruku u dzepu dok pipas pojacalo ili gitaru dok je ukljucena. Ja sam se zajebao pa sam drzao ruku na gitari dok sam drugom cacnuo pojacalo. Tako sam zatvorio kolo i napravio sam da struja prodje kroz mene - gitara, ruka, telo, druga ruka, pojacalo. Osim sto je jako neprijatno, to je i odlican nacin da ti srce stane, ako si suicidan 

- mortcinder
pokuaj sa drugom uticnicom, meni se to desavalo, pa sam promenio steker i onda je sve bilo ok 

Sređena stvar,jeste bilo to što ste rekli,hvala svima. 
Jedno pitanje još
Imam neki kabl a u prekidu je negde pri sredini..ima li načina da se sredi il jedino da ga sečem/kratim.
Poz.

Jedno pitanje još

Imam neki kabl a u prekidu je negde pri sredini..ima li načina da se sredi il jedino da ga sečem/kratim.
Poz.

Stavi ga u lonac sa 150g sode bikarbone, prokuvaj i dodaj dve supene kasike benzina
Naravno da nema druge opcije osim da ga iseckas i prelemis konektore

Naravno da nema druge opcije osim da ga iseckas i prelemis konektore

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHA XDDDD
Lik mi je u prodavnici muzičke opreme u Čačku očigledno prodao priču da je to izvodljivo.
Lik mi je u prodavnici muzičke opreme u Čačku očigledno prodao priču da je to izvodljivo.