Program za sviranje preko kompjutera
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Program za sviranje preko kompjutera
Ако си уопште боцнуо кабл од зучника у нешто, а немаш звук, онда може да буде да ти нешто није у реду са аудио драјверима. Такође, колико ја знам звучници углавном имају улаз за слушалице, и врло ретко улаз за микрофон, па ако си боцнуо гитару у улаз за слушалице - наравно да неће бити звука. Коначно, ако си користио адаптер који ти омогући да повежеш уређај чији кабл има 6,3 милиметра дебели џек на улаз који прима 3,5 милиметара дебели џек, постоји могућност да те зеза моно и стерео. Наиме, већина тих адаптера су стерео адаптери. Понекад треба да нађеш неку безвезе среду позицију, не смеш да гурнеш дебљи џек до краја у адаптер, него нађеш позицију на којој шљака, јер је џек са гитарског кабла моно џек. И то опет све не гураш у улаз за слушалице, јер тако свакако неће да ради. Пре него што кренеш у инсталирање додатних софтвера претреси мало најсоновније ствари везане за то где шта може да се прикопча.
На било којој матичној плочи купљеној у последњих 10 година постоји на интегрисаној звучној улаз за микрофон и за line in, то нема везе са 5.1 и 2.1 картицом.
На било којој матичној плочи купљеној у последњих 10 година постоји на интегрисаној звучној улаз за микрофон и за line in, то нема везе са 5.1 и 2.1 картицом.
-
Nije bio na mom saund blasteru pre 10 godina. Samo mic. Ali to nikako ne menja cinjenicu da on ne treba da ubada instrument u output za slusalice.Kristijan wrote:Ако си уопште боцнуо кабл од зучника у нешто, а немаш звук, онда може да буде да ти нешто није у реду са аудио драјверима. Такође, колико ја знам звучници углавном имају улаз за слушалице, и врло ретко улаз за микрофон, па ако си боцнуо гитару у улаз за слушалице - наравно да неће бити звука. Коначно, ако си користио адаптер који ти омогући да повежеш уређај чији кабл има 6,3 милиметра дебели џек на улаз који прима 3,5 милиметара дебели џек, постоји могућност да те зеза моно и стерео. Наиме, већина тих адаптера су стерео адаптери. Понекад треба да нађеш неку безвезе среду позицију, не смеш да гурнеш дебљи џек до краја у адаптер, него нађеш позицију на којој шљака, јер је џек са гитарског кабла моно џек. И то опет све не гураш у улаз за слушалице, јер тако свакако неће да ради. Пре него што кренеш у инсталирање додатних софтвера претреси мало најсоновније ствари везане за то где шта може да се прикопча.
То свакако 

-
Evo ovako zvucnik ubadam sa obicnom bananicom 3.5mm u kompjuterMugen_Gica wrote:Ti moras imati integrisanu 5.1 karticu. 2.1 su zastarela tehnologija. Samim tim ti imas i ulaz za mic ( roze boja ) i line in ( valjda tamno zelena u svakom slucaju pise line in ). Ako imas win 7 onda imas audio wave driver kojim mozes latency da spustis na cak 13 ms i da imas koliko toliko dobar zvuk. Cak i da ti je latency oko 20 ms ni to nije strasno.
A moras ubosti instrument u mikrofon ili line in ulaz hteo ti ili ne. Pa onda skini i ASIO driver. Pa onda skini studio devil ali stand alone verziju. Najlaksa je za podesiti. Ako nastavis da ubadas gitaru u zvucnike neces dobiti nikakav zvuk.
http://tehnika.oglasi.rs/images/oglas/2 ... 9036/3.jpg
U zelenu rupicu srednju znaci,sad neznam gitaru kako da povezem u roze levo ili desno plava,ili kad da ubodem u vufer bananicu,i to sam probao ali nece!
-
Ma zvucnik je u redu,zvuk se cuje ali ne cuje se gitara sve ostalo se cuje verovatno zato sto sam gitaru ubo u levu rupicu levo... u gitaru stavljam dzek 6.3mm a od druge strane 3.5mm kao sto i drugi rade...Kristijan wrote:Ако си уопште боцнуо кабл од зучника у нешто, а немаш звук, онда може да буде да ти нешто није у реду са аудио драјверима. Такође, колико ја знам звучници углавном имају улаз за слушалице, и врло ретко улаз за микрофон, па ако си боцнуо гитару у улаз за слушалице - наравно да неће бити звука. Коначно, ако си користио адаптер који ти омогући да повежеш уређај чији кабл има 6,3 милиметра дебели џек на улаз који прима 3,5 милиметара дебели џек, постоји могућност да те зеза моно и стерео. Наиме, већина тих адаптера су стерео адаптери. Понекад треба да нађеш неку безвезе среду позицију, не смеш да гурнеш дебљи џек до краја у адаптер, него нађеш позицију на којој шљака, јер је џек са гитарског кабла моно џек. И то опет све не гураш у улаз за слушалице, јер тако свакако неће да ради. Пре него што кренеш у инсталирање додатних софтвера претреси мало најсоновније ствари везане за то где шта може да се прикопча.
Line In је овај плави улаз, зелени је за звучнике, а розе за микрофон.
Ово са вуфер бананицом те нисам разумео.
Ово са вуфер бананицом те нисам разумео.
-
Ponovo
Zaboravi sta ti je drug rekao i sta on radi.
Uradi kako ti kaze Kristijan ( ili ja ) i ubodi gitaru u taj adapter sa 6.3 na 3.5 i taj adapter ubodi u ROZE ulaz pozadi. Ili PLAVI. Kad to uradis odvrni volume i tone na gitari i okini akord, bilo koji. Am ako ne mozes da se odlucis.
NEMOJ DA UBADAS GITARU U OUTPUT NA ZVUCNICIMA, NEMA PONETE ZATO STO JE TO OUTPUT!!! Kao sto mu samo ime kaze nema mogucnost primanja signala. Mic ( roze ) i line in ( plavi ) su input. Znaci primaju signal. Kao pojacalo. Gitaru ubacujes u input, output je za zvucnike/slusalice/boks.
Kako se podesava guitar rig ja ne znam. Ali ako imas bilo koji recording software golden wave npr je lak za naci i dzabe je. Ali posto je ovo zemlja piraterije sound forge. Posto u njihovim opcijama podesis da primaju signal sa ulaznog dzeka po tvom izboru ( roze ili plavi, tj mic ili line in ) i podesis da je output standardni, tj default output za tvoju zvucnu pritisni apply, pa ok. Onda okini akord, Am. Ako ima zvuk, cist ce biti, sa velikim kasnjenjem, najverovatnije, onda smo podesili sve kako treba i sad dolazi na red neki software koji ce ti omoguciti distorziju. Ako ne, onda pomeri kabl gitare malo nazad da "uhvati" drugu "lisnu", posto, kao sto Kristijan vec rece, to je STEREO adapter a ti imas MONO kabl. Ako ni posle toga ne budes imao zvuk, ili makar peaks koje oba programa ( sound forge i gold wave ) imaju onda nesto nije uredu sa tvojom gitarom/kablom ili ulazom u koji si se ub'o. Stavi onda u drugi input ( mic ( roze ) ili line in ( plavi ) i ponovi sve ovo sta sam napisao.
Uradi kako ti kaze Kristijan ( ili ja ) i ubodi gitaru u taj adapter sa 6.3 na 3.5 i taj adapter ubodi u ROZE ulaz pozadi. Ili PLAVI. Kad to uradis odvrni volume i tone na gitari i okini akord, bilo koji. Am ako ne mozes da se odlucis.
NEMOJ DA UBADAS GITARU U OUTPUT NA ZVUCNICIMA, NEMA PONETE ZATO STO JE TO OUTPUT!!! Kao sto mu samo ime kaze nema mogucnost primanja signala. Mic ( roze ) i line in ( plavi ) su input. Znaci primaju signal. Kao pojacalo. Gitaru ubacujes u input, output je za zvucnike/slusalice/boks.
Kako se podesava guitar rig ja ne znam. Ali ako imas bilo koji recording software golden wave npr je lak za naci i dzabe je. Ali posto je ovo zemlja piraterije sound forge. Posto u njihovim opcijama podesis da primaju signal sa ulaznog dzeka po tvom izboru ( roze ili plavi, tj mic ili line in ) i podesis da je output standardni, tj default output za tvoju zvucnu pritisni apply, pa ok. Onda okini akord, Am. Ako ima zvuk, cist ce biti, sa velikim kasnjenjem, najverovatnije, onda smo podesili sve kako treba i sad dolazi na red neki software koji ce ti omoguciti distorziju. Ako ne, onda pomeri kabl gitare malo nazad da "uhvati" drugu "lisnu", posto, kao sto Kristijan vec rece, to je STEREO adapter a ti imas MONO kabl. Ako ni posle toga ne budes imao zvuk, ili makar peaks koje oba programa ( sound forge i gold wave ) imaju onda nesto nije uredu sa tvojom gitarom/kablom ili ulazom u koji si se ub'o. Stavi onda u drugi input ( mic ( roze ) ili line in ( plavi ) i ponovi sve ovo sta sam napisao.
-
A gde da nadjem taj adapter?Mugen_Gica wrote:Ponovo
-
Ti si kabl gurao direkt u zvucnike?
Znaci da ti zvucnici imaju izlaz za boksove.
Odakle si? Mozda znamo prodavnicu u tvom gradu, da ti dzabe ne govorimo da narucis to iz MG-a pa da placas i postarinu.
Odakle si? Mozda znamo prodavnicu u tvom gradu, da ti dzabe ne govorimo da narucis to iz MG-a pa da placas i postarinu.
Па како си се уопште до сада повезивао на улазе на звучној карти без адаптера? Адаптер је оно у шта гурнеш џек од 6,3 милиметра (џек гитарског кабла), а на другом крају има џек од 3,5 милиметра како би све то могло да се убоде у улаз на звучној карти. Без тога дефинитивно ниси могао да повежеш гитару с компјутером.
- Guitar_thrill
- MF veteran
obično je sa desne strane kućišta (bar kod mene)
-
http://www.tehnoms.net/imgs/slicke/b0-3 ... 22-SUF.jpgMugen_Gica wrote:Ti si kabl gurao direkt u zvucnike?
Evo ovakvi imam,ima standarni ulaz 3.5mm i tako ubodem.
- Guitar_thrill
- MF veteran
Kristijane i Gico (
) mislim da čovek ima onaj kabl, koji je sa jedne strane 6 sa druge 3 mm, pa mu ne treba adapter 

-
Pa takav imam od jedne strane je 6.3mm a od druge 3.5mmGuitar_thrill wrote:Kristijane i Gico () mislim da čovek ima onaj kabl, koji je sa jedne strane 6 sa druge 3 mm, pa mu ne treba adapter
-
Ovaj od 6.3mm ubodem u gitaru,a od druge strane od 3,5mm ubodem u zvucnik,tako do sad da nisam ni imao potrebu da povezujem preko kompjutera...Kristijan wrote:Па како си се уопште до сада повезивао на улазе на звучној карти без адаптера? Адаптер је оно у шта гурнеш џек од 6,3 милиметра (џек гитарског кабла), а на другом крају има џек од 3,5 милиметра како би све то могло да се убоде у улаз на звучној карти. Без тога дефинитивно ниси могао да повежеш гитару с компјутером.