Pozeljno bi bilo polovne, zato sto sam gledao po inostranstvu nove nemaju ispod 300EUR...
znam da je pitanje malo "van mozga" ali, sta da se radi, svaka pomoc je dobrodoshla

Nema na čemu, i drugi put.Malesh wrote:e, rocket tebi ne znam da li sam stigao da se zahvalim za raniju pomoc oko harmonike, napredujem odlichno, evo vec neki bend imam, sviram redovno i tako
hvala puno!
Ne znam da li Englezi imaju neko ime za naše gajde... a ne verujem ni da sviraju one koje imaju, sviraju im ih Škoti, gajde su škotski instrument. Muškarci u suknjicama, Šon Koneri, "Trejnspoting", evropski Piroćanci. I gajde.Malesh wrote:nego, u cemu je razlika? i kako englezi zovu nashe gajde?
"Gaida". Virni ovde: http://en.wikipedia.org/wiki/GaidaMalesh wrote:...kako englezi, tj ljudi sa engleskog govornog podruchja zovu nashe gajde.
Pa možda sam se preoštro izrazio. Nisu sve gajde iste - imaš te složene modele kakve su pomenute "velike gajde visija", i imaš te zaostavštine iz srednjeg veka kakve su naše gajde. Drugi, prostiji model. Ne nužno lošiji, prosto drugačiji. Više "vintidž".Malesh wrote:a, znaci mislish da je nash instrument loshiji, inferiorniji?
shta recimo svira Trkulja? nashe gajde, rekao bih, a on je priznat/poznat...
Ne znam. Mislim da su Great Highland Bagpipes - budući tehnički savršenije - definitivno skorašnjiji proizvod.Malesh wrote:i koji instrument je prvi nastao? da li je to nash ili njihov nacionalni?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest