Program za sviranje preko kompjutera
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Program za sviranje preko kompjutera
Супер сте момци, само сте пропустили један битан моменат. Дечкоња нема филера, гледа како да се снађе са оним што тренутно има. Кад сам сад видео да се спомиње аудио интерфејс - кад нисам пао са столице! Па човек покушава да премости то што нема појачало и гледа да добије било какав звук који је бољи од електричне гитаре на суво, и још ако се успут огребе о ефекте које имају којекакви Гитар Ригови и Амплитјубови - бонбоница! Оно, тема је била епска и овако и онако, а ви сте сад баш додали карамелизовану трешњицу на капицу од шлага.
Ovaj behringer interface sto je komil predlozio kosta nesto smesno, isti takav je $7.38 na ebay-u. Cak i uz max carinu ce biti ispod hiljadarke.
Ako cemo po jusu, bez filera ni amplitube ni guitar rig ne dolaze u obzir
sta znam, mozda samo ja nisam imao srece sa bockanjem gitare u obicnu zvucnu. Ne samo sto je imalo puno suma i latencije, jednu zvucnu sam zeznuo pa su prestali da joj rade ulazi. Ali eto, ostavljam prostora da sam tenkre.
Ako cemo po jusu, bez filera ni amplitube ni guitar rig ne dolaze u obzir

sta znam, mozda samo ja nisam imao srece sa bockanjem gitare u obicnu zvucnu. Ne samo sto je imalo puno suma i latencije, jednu zvucnu sam zeznuo pa su prestali da joj rade ulazi. Ali eto, ostavljam prostora da sam tenkre.
Pa ako ne moze da ulozi 15,20 eur, koliko kosta iole nazovi "pristojan" uredjaj sa kojim bi mogao da dobije nesto nalik na iole valjan zvuk ,nek nastavi sa stvaranjem naucno-fantasticne revolucije.Kristijan wrote:Супер сте момци, само сте пропустили један битан моменат. Дечкоња нема филера, гледа како да се снађе са оним што тренутно има. Кад сам сад видео да се спомиње аудио интерфејс - кад нисам пао са столице! Па човек покушава да премости то што нема појачало и гледа да добије било какав звук који је бољи од електричне гитаре на суво, и још ако се успут огребе о ефекте које имају којекакви Гитар Ригови и Амплитјубови - бонбоница! Оно, тема је била епска и овако и онако, а ви сте сад баш додали карамелизовану трешњицу на капицу од шлага.

Најбоље да мурија код легитимисања проверава да ли појединац поседује макар 15 евра, па ко нема - у рудник камене соли!
Ја нисам често качио гитару директно на интегрисану звучну картицу, јер то не даје спектакуларне резултате, али знам много људи који то увек тако раде, јер тренутно немају боље услове, а хоће некако да се сниме. Много људи ми је рекло да никад нису имали техничке проблеме због тога, чини ми се да ми је и пар људи с форума рекло да су увек тако снимали гитару. Опет, читао сам и о кваровима који тако могу да се догоде, али још нисам уживо срео некога коме се то десило. Кад сам био клинац, доста мојих познаника је кућне музичке уређаје оштетило на разне начине свирајући електричну гитару или бас тако што су их директно качили на микрофонски улаз аудио уређаја. По истом основу у теорији је могуће да се оштети и интегрисана звучна карта, али то се по свему судећи ипак дешава као изузетак, а не као правило. Ево сад сам, да не буде да пишем на празно, повезао директно и озвучену акустичну и електричну на интегрисану звучну, и ништа није цркло. Ја ту као главни проблем видим то што је звук електричне гитаре начисто јадан и што једноставно не може да се појача до неке употребљиве гласноће. Озвучена акустична се чује пристојније, њој и треба тај испегланији звук, али је и она нешто тиша, мада не као електрична гитара, што приписујем активној озвуци акустичне гитаре - има своје претпојачало.
Преко Behringer ADI21 сам безброј пута качио озвучену акустичну гитару на интегрисану звучну, и тада се добије далеко пристојнији звук, као и гласноћа. То даје далеко лепше резултате него кад качим озвучену акустичну на појачало за електричну гитару, што је очекивано. Озвучена акустична гитара боље звучи на транспарентнијој озвуци. И обрнуто, електрична гитара звучи далеко јадније кад се повеже на интегрисану звучну него на гитарском појачалу.
Е сад, ако дечко нема пара, а сасвим је разумљиво да нема пара ако је још школарац и живи у Србији, онда нека проба са оним што тренутно има на располагању. Тако ће најлакше да утврди у ком смеру да иде даље, и колико треба да уложи.
Ја нисам често качио гитару директно на интегрисану звучну картицу, јер то не даје спектакуларне резултате, али знам много људи који то увек тако раде, јер тренутно немају боље услове, а хоће некако да се сниме. Много људи ми је рекло да никад нису имали техничке проблеме због тога, чини ми се да ми је и пар људи с форума рекло да су увек тако снимали гитару. Опет, читао сам и о кваровима који тако могу да се догоде, али још нисам уживо срео некога коме се то десило. Кад сам био клинац, доста мојих познаника је кућне музичке уређаје оштетило на разне начине свирајући електричну гитару или бас тако што су их директно качили на микрофонски улаз аудио уређаја. По истом основу у теорији је могуће да се оштети и интегрисана звучна карта, али то се по свему судећи ипак дешава као изузетак, а не као правило. Ево сад сам, да не буде да пишем на празно, повезао директно и озвучену акустичну и електричну на интегрисану звучну, и ништа није цркло. Ја ту као главни проблем видим то што је звук електричне гитаре начисто јадан и што једноставно не може да се појача до неке употребљиве гласноће. Озвучена акустична се чује пристојније, њој и треба тај испегланији звук, али је и она нешто тиша, мада не као електрична гитара, што приписујем активној озвуци акустичне гитаре - има своје претпојачало.
Преко Behringer ADI21 сам безброј пута качио озвучену акустичну гитару на интегрисану звучну, и тада се добије далеко пристојнији звук, као и гласноћа. То даје далеко лепше резултате него кад качим озвучену акустичну на појачало за електричну гитару, што је очекивано. Озвучена акустична гитара боље звучи на транспарентнијој озвуци. И обрнуто, електрична гитара звучи далеко јадније кад се повеже на интегрисану звучну него на гитарском појачалу.
Е сад, ако дечко нема пара, а сасвим је разумљиво да нема пара ако је још школарац и живи у Србији, онда нека проба са оним што тренутно има на располагању. Тако ће најлакше да утврди у ком смеру да иде даље, и колико треба да уложи.
Kao da su na forumu ljudi postali u poslednje vreme više naelektrisani, možda od vrućina...
Da rezimiram, ja sam predložio usb interfejs reda veličine 1000din sa rečima da bez toga zvuk neće biti odličan (plus, kao što je bancika rekao, tako će biti rešen i problem velike latencije). Nema nikakve potrebe da se ulazi u to da li neko ima 1000din ili nema (jao), ako čovek neće da da te pare, već su mu ljudi objasnili šta da uradi.
Ja sam svoj predlog izneo zato što su mi bile potrebne u principu godine da shvatim kvalitativan skok između imanja i nemanja tako nekog interfejsa. Ubadao sam gitaru u jeftinu ali i u skupu muzičku karticu, dobro se zabavljao, ali zvuk je bio loš. Na hi-gain setovanjima bilo je zasigurno neupotrebljivo za neki probni snimak.
Usb interfejs ima i druge prednosti, ali, aj sad...
Da rezimiram, ja sam predložio usb interfejs reda veličine 1000din sa rečima da bez toga zvuk neće biti odličan (plus, kao što je bancika rekao, tako će biti rešen i problem velike latencije). Nema nikakve potrebe da se ulazi u to da li neko ima 1000din ili nema (jao), ako čovek neće da da te pare, već su mu ljudi objasnili šta da uradi.
Ja sam svoj predlog izneo zato što su mi bile potrebne u principu godine da shvatim kvalitativan skok između imanja i nemanja tako nekog interfejsa. Ubadao sam gitaru u jeftinu ali i u skupu muzičku karticu, dobro se zabavljao, ali zvuk je bio loš. Na hi-gain setovanjima bilo je zasigurno neupotrebljivo za neki probni snimak.
Не, не, ја сам пре свега мислио на помињање аудио интерфејса или уређаја који комбинују претпојачало и DI box. Наравно да 1000 динара не претставља трошак који ће да уруши кућни буџет. Мада ни поменути Берингеров DI box није особито скуп, али у нашим условима и 35 евра може да буде трошак о коме се размишља, посебно кад немаш сопствене приходе.
-
E ok je probacu da uradim nesta,ako ne kupicu neko pojacalce 50,60e i kraj pricekomil wrote:Kao da su na forumu ljudi postali u poslednje vreme više naelektrisani, možda od vrućina...

Evo da iskoristim temu, nabavio sam Behringerov USB guitar link jer nisam zadovoljan zvukom koji se dobija uključivanjem gitare u Realtek integrušu zbog krčanja i šuma.Razmišljao sam da mogu jednu gitaru svirati preko kompa u dnevnoj sobi a drugu koristim u drugoj prostoriji na Roland cube i procesoru.Međutim, izgleda da to nije tako jednostavno-ja sam zamišljao da mogu gitaru uključiti u USB link a podići na kompu Guitar Rig ili Amplitube i dobiti zvuk na zvučnike. To baš ne ide tako jer mi tokom setupa program nameće i ulaz i izlaz na usb link ako izaberem Behringerov asio driver kojeg sam instalirao preko cd-a.Ne ide mi u prilog da gitaru sviram preko skrnavih slušalica, jer na Altec lansing 2.1 sistem gitara sasvim pristojno zvuči.Znači pitanje je sledeće-kako s USB linkom da dobijem zvuk na zvučnike, tj kako setupirati komp da radi ulaz usb linka a izlaz realtek kartice?Ima li ko iskustva s ovim problemom?
Da napomenem, na kompu imam instalirane ASIO4ALL, ZOOM asio i Behringer asio i sve mi se to nudi u padajućem meniju kad otvorim Audio and midi setings u Guitar Rigu ili Amplitubeu.Koji god da asio stavim ne mogu izabrati različite ulaze i izlaze.Da li se neko sretao s ovim problemom, molim vas nabacite neki savet.
Da napomenem, na kompu imam instalirane ASIO4ALL, ZOOM asio i Behringer asio i sve mi se to nudi u padajućem meniju kad otvorim Audio and midi setings u Guitar Rigu ili Amplitubeu.Koji god da asio stavim ne mogu izabrati različite ulaze i izlaze.Da li se neko sretao s ovim problemom, molim vas nabacite neki savet.

zasto jednostavno ne ukljucis zvucnike u izlaz za slusalice na behringeru?
Prvo, još nisam nabavio prilagodni jack sa 1/8 na 1/4, a onda, brine me, da li će se čuti backing track koji eventualno pustim na kompu, kad zvučnici ne idu s realtek kartice. 

pa pustis backing track u guitar rig ili amplitube